اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۴۳۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۱
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز از راه اندازی سامانه راسف برای نخستین بار در کشور در استان خوزستان خبر داد.
دکتر بهزاد شریف مخمل زاده با اعلام این خبر گفت: همزمان با هفته سلامت از "سامانه راسف" رونمایی خواهیم کرد که این سامانه برای نخستین بار در کشور طراحی شده و تمامی سازمان ها و نهادهای مرتبط در امر تولید مواد غذایی را موظف می کند تا اطلاعاتشان را در این سامانه وارد کنند و چالش هایی که باعث به خطر انداختن امنیت مواد غذایی و سلامت محصول می شود را مورد پیگیری قرار دهند .
وی با بیان اینکه امیدواریم امسال با توجه به شعار" ایمنی غذا از مزرعه تا سفره"، تمرکز و همگرایی بیشتری در سازمان های مختلف مربوطه ایجاد شود، به شعار امسال روز جهانی بهداشت "ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره" اشاره و خاطرنشان کرد: انتخاب شعار امسال در زمینه ایمنی غذا، این نوید را به ما می دهد که توجهات و تمرکز کارها بر روی تولید مواد غذایی سالم بیش از پیش معطوف گشته است.
مخمل زاده در ادامه تصریح کرد: در حوزه تولید مواد غذایی، از زمانی که غذا در مزرعه به عنوان یک فرآورده کشاورزی ساخته می شود تا زمانی که به عنوان ماده اولیه وارد یک صنعت غذایی، چرخه تولید و پردازش شده و در زنجیره پخش در دست مردم قرار می گیرد، تعداد کثیری از بخش های خصوصی و افراد مختلف جامعه در این فرآیند تولید نقش دارند، همچنین سازمان های متعددی نیز در زمینه نظارت بر تولید تاثیر گذارند.
این مقام مسوول با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در حوزه غذا گستردگی سازمان هایی است که به نوعی در امر غذا سیاست گذار و تاثیر گذار هستند، افزود: یکی از دلایل اصلی انتخاب شعار امسال هفته سلامت در کشور ایجاد نقشه راه واحد در ارتقای ایمنی غذا است.
مخمل زاده در ادامه اظهار کرد: یک فرد بالغ در طول زندگی خود چندین تن ماده غذایی استفاده می کند و این نوع ماده غذایی که استفاده می کند از دو بعد اهمیت زیادی دارد یکی از لحاظ ارزش تغذیه ای و دیگری اینکه همراه مصرف این نوع مواد غذایی، چه آلاینده هایی را وارد بدن خود می کند.
وی با بیان اینکه از لحاظ بیماری ها نیز دو بعد حائز اهمیت است، افزود: یک بعد اینکه اگر رژیم های غذایی رعایت نشود چه بیماری هایی را دچار می شویم و بعد دیگر اینکه چه بیماری هایی در اثر ورود آلایندها در بدن افراد مصرف کننده ایجاد می شود.
مخمل زاده اظهار امیدواری کرد: امسال با توجه به این شعار" ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" تمرکز و همگرایی بیشتری در سازمان ها و نهادهای مختلف مربوطه ایجاد شود.
وی در پایان بیان کرد: تا چند سال قبل عمدتا" وزارت بهداشت و درمان در حوزه غذا و دارو بیشترین موضوع نظارتی را در تولید فرآورده های فراوری شده داشت، یعنی بر آنچه در کارخانه به عنوان محصول با پروانه ساخت تولید می شد نظارت داشت اما براساس تکلیف برنامه پنجم توسعه از سال گذشته شرح و وظایف وزارت بهداشت گسترده بیشتری پیدا کرد و در بحث سلامت فرآورده های کشاورزی نیز ورود پیدا کرد و پایش سلامت فرآورده ها ی کشاورزی را نیز بر عهده گرفت.
مخمل زاده گفت: از تیرماه سال گذشته هفت نوع ماده غذایی که برنامه پنجم مشخص کرده بود از سطح مراکز عمده فرآورده های کشاورزی جمع آوری شد و به لحاظ وجود سموم دفع آفات، سموم فلزی، نیترات و نیترید مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت و این طرح تا پایان تابستان امسال نیز ادامه خواهد داشت.
نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار