شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۹۱۹۹
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۶
چگونه می‌توان داستان‌نویس شد؟ احتمالا همه ما در زندگی‌مان دست‌کم یک‌بار به پاسخ این پرسش فکر کرده‌ایم، چون نویسنده شدن با وجود این که به گفته اغلب نویسندگان کشورمان نه نان دارد و نه آب، اما تا دلتان بخواهد علاقه‌مند دارد.

چگونه می‌توان داستان‌نویس شد؟ احتمالا همه ما در زندگی‌مان دست‌کم یک‌بار به پاسخ این پرسش فکر کرده‌ایم، چون نویسنده شدن با وجود این که به گفته اغلب نویسندگان کشورمان نه نان دارد و نه آب، اما تا دلتان بخواهد علاقه‌مند دارد.
 تصویر از داستان لذت ببریم و نویسنده شویم
البته بهتر بود جمله اول را داخل گیومه بگذارم تا همان اول متوجه شوید «چگونه می‌توان داستان‌نویس شد؟» نام یک کتاب است؛ کتابی که حجم زیاد و البته به تبع آن قیمت بالایی هم دارد. روی جلد سبز رنگ آن عنوان کتاب درشت نوشته شده و علامت سوال پایان جمله ما را در این موقعیت قرار می‌دهد که قرار است با پاسخ سوال مهمی در این کتاب روبه‌رو شویم. زیر عنوان کتاب هم نام نویسنده درج شده است: جمال میرصادقی. برای آشنایان و علاقه‌مندان و عشق نویسندگی‌ها تا همین جای کار کافی است که به خواندن کتاب علاقه‌مند شوند، کتاب، هم پاسخ سوال مهمی را در خود دارد و هم نگارنده‌اش آن‌قدر با داستان آشناست که کتاب‌های داستان هم با شنیدن نامش کلاه از سر بردارند و به او احترام بگذارند، چه رسد به اهالی و علاقه‌مندان به ادبیات.
«چگونه می‌توان داستان‌نویس شد؟» 685 صفحه دارد و در قدم اول این موضوع را به ذهن می‌آورد که با کتاب جدی روبه‌رو هستیم. کتاب کاملا جدی بوده، اما اصلا پیچیده نیست. آن‌قدر که حتی یک آشنا و علاقه‌مند به داستان که هیچ کلاس آموزشی داستان‌نویسی هم نرفته باشد، می‌تواند در آن با انواع داستان آشنا شود و اگر کمی همت کند و با نویسنده هم قدم پیش برود، در پایان می‌تواند قلم به دست بگیرد و بنویسد.
در این کتاب با چهار فصل روبه‌رو هستیم. در فصل اول نویسنده ابتدا مخاطب خود را با انواع داستان از گذشته تا امروز آشنا می‌کند و برای هر نوع یک مثال هم می‌آورد. ادبیات داستانی، قصه، رمانس، ناولت، رمان و... بخشی از عنوان‌های این بخش است. در بخش دوم و پس از آشنایی با انواع داستان با این عبارت روبه‌رو می‌شویم: چگونه از آموخته‌هایمان برای خلق داستان استفاده کنیم؟ در این فصل نویسنده سعی می‌کند مخاطب خود را با این بخش از ماجرا روبه‌رو کند که چگونه یک داستان را آغاز کرده و آن را به پایان برساند. میرصادقی سعی می‌کند مخاطبی را که قصد دارد با قواعد نوشتن آشنا شود، به سمت موضوعات مناسب سوق دهد. او موضوعات مناسب نوشتن داستان و رمان را با ویژگی‌هایشان توضیح می‌دهد و از آوردن داستان‌های خوب لابه‌لای توضیحاتش غافل نمی‌شود. او حوادث موثر در نوشتن، شیوه‌های خوب نوشتن و نکاتی را که نویسنده برای شروع کارش به آنها نیاز دارد با زبانی ساده با او در میان می‌گذارد. در بخش سوم هم با ادامه موضوعات مرتبط با بخش دوم روبه‌رو هستیم. در این بخش قرار است به عنوان خواننده کتاب یاد بگیریم چگونه اندیشه‌ها و فکرهایمان درباره داستان را مایه ور کرده و داستان‌های بهتری بنویسیم. خلاقیت، جهان فکری نویسنده و تصویر‌سازی برای نوشتن داستان با بیان توضیحاتی ساده و کوتاه و ارائه مثال‌های مناسب هم در این بخش قرار می‌گیرد.
بخش چهارم و در واقع کوتاه‌ترین بخش کتاب، پیشنهادهای نویسندگان مطرح ایران و جهان درباره نویسندگی آمده است. هر چند شاید به نظر برسد وجود این بخش در کتاب چندان ضرورتی ندارد، اما جملات کوتاه و ساده نویسندگان بزرگ در کنار یکدیگر پازلی را ایجاد کرده که می‌تواند مخاطب را در جمع‌بندی آنچه در این کتاب آموخته است، یاری کند.
بخش پایانی کتاب هم واژه‌نامه‌ای جامع درباره اصطلاحات ادبیات داستانی را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. «چگونه می‌توان داستان‌نویس شد؟» با قیمت 55 هزار تومان و از سوی نشر سخن روانه بازار کتاب شده است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار