اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۵۶۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۳
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت:
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به وجود پژوهشگران زیاد در کشور، گفت: باید بتوانیم فناور خوب تربیت کنیم تا پژوهش‌ها در جامعه تاثیرگذاری داشته باشند.
حسین وطن‌پور در افتتاحیه دومین رویداد تخصصی كارآفرینی سلامت با عنوان "استارتاپی‌ها به دیابت نگاه كنید" که امروز، چهارشنبه (15 اسفندماه) در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ما امروز از شما می‌خواهیم که یک تمرین با هم انجام دهید تا برای مشکلات کشور راه‌حل پیدا کنیم. در طول 40 سال سرمایه‌گذاری زیادی در آموزش و دانشگاه‌ها انجام شده است. 

وی افزود: اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده است و فارغ‌التحصیلان و دانشجویان ما امروز از نظر سطح آموزش فوق‌العاده هستند. هر جای دنیا که می‌رویم ایرانیان را می‌بینیم. این را مدیون اساتیدی هستیم که در دانشگاه‌ها اطلاعات خوبی را در اختیار دانشجویان گذاشته‌اند.

رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: اما این آموزش چندان مشکل ما را حل نکرده است؛ به طور مثال در گذشته یک پزشک در اورژانس با  بیماران زیادی مواجه می‌شد اما برای این پزشک سوال نبود که این همه مجروح از کجا می‌آیند و چه کاری باید انجام دهیم که تعداد این مجروحان کاهش پیدا کند. با وجود دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها در شهرها، باید ببینیم ما چه نقشی در جامعه داریم. حل کردن مسائل جامعه در دانشگاه‌ها به صورت جدی دنبال شد و تلاش کردیم برای کار در این زمینه مراکز تحقیقاتی ایجاد کنیم. 

وطن‌پور گفت: امروز می‌بینیم که از دانشجویان دانشگاه‌های وزارت علوم نیز اینجا حضور دارند. ما باید باهم کار و مسایل را حل کنیم. این استارتاپ‌ها یک تمرین هستند. همه مشکلات نیز در این استارتاپ‌ها حل نخواهند شد. باید یاد بگیریم با هم باشیم، با هم کار کنیم و با هم پژوهش کنیم. روند پژوهش در کشور ما خیلی خوب شده است. امروز در حوزه فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، لیزر و... کارهای خوبی در کشور انجام می‌شود. در حوزه میکروبیولوژی در کشور کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهیم. در رباتیک نیز فوق‌العاده هستیم. در دنیا در حوزه پژوهش فاصله ما با دیگر کشورها خیلی کم است و در این زمینه از دنیا عقب نیستیم.

وی افزود: ما پژوهش انجام می‌د‌هیم و مقاله چاپ می‌کنیم اما این مسائل نمی‌تواند مشکل ما را صد درصد حل کند. پژوهش ما هیچ درآمدزایی برای کشور ندارد و تنها موجب می‌شود من که وارد دانشگاه می‌شوم، از مرحله استادیاری به دانشیاری و بالاتر ارتقا پیدا کنم، اما این چه فایده‌ای دارد؟ تعداد زیادی عضو هیات علمی و دانشجوی PHD در کشور داریم. باید مشکل محیط زیست، دیابت، فشار خون و... را حل کنیم.

رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تصریح کرد: این استارتاپ تمرینی است تا بتوانیم برای کشور راه‌حل پیدا و پژوهش‌ها را به یک پدیده تاثیرگذار تبدیل کنیم. تاثیرگذاری نیز انوع مختلفی دارد؛ ممکن است این تاثیرگذاری موجب افزایش اشتغالزایی، کاهش بیکاری و کاهش خروج نخبگان از کشور شود یا مشکلات و کمبودهای ما را حل کند. ما کشوری هستیم که دائما درحال تحریم هستیم، ما با اصولی جلو آمده‌ایم که دیگر کشورها حاضر به پذیرفتن آن‌ها نیستند؛ یا باید دست از آرمان‌هایمان برداریم یا روی آرمان‌های خود محکم بایستیم.

وطن‌پور گفت: 22 داروی بایوتک در کشور تولید می‌کنیم که این مساله برای ما 490 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی دارد. امروزه دانشگاه‌ها درها را به روی همه باز کرده‌اند. امروز از صنعتگر و غیر هیات علمی می‌خواهند که بیایند و در دانشگاه کار کنند. امرز ما به دنبال فناور هستیم تا این دانش را به محصول تبدیل کنیم، تا در جلوگیری از خروج ارز، خروج نخبگان و حتی برای استقلال و دفاع از خودمان، تاثیرگذاری داشته باشیم. اگر ما دانش هسته‌ای و دانش موشکی را نداشتیم کشورهای دیگر با ما چنین صحبت نمی‌کردند؛ امروز ما در دنیا تاثیرگذار هستیم.

وی افزود: این تاثیرگذاری ما به خاطر جوانان ما است. استارتاپ‌ها شما را برای آینده آماده می‌کنند و باعث می‌شوند شما در آینده کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید و تبدیل به کارفرما شوید. ما معتقد هستیم در سنین جوان‌تر اتفاقات خوب می‌افتد. باید بتوانیم فناور خوب تربیت کنیم. البته این مساله یک رفتار است. علی‌رغم فراهم بودن شرایط، می‌بینیم این اتفاق رخ نداده است، چراکه ما حس فکر کردن به اتفاقات اطراف را نداریم. 

رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی خاطرنشان‌کرد: ما امروز افرادی را در دانشگاه‌ها می‌خواهیم که این رفتار را تغییر دهند. معنی همه این حرف‌ها این نیست که آموزش یا پژوهش تعطیل شود، ما می‌گوییم پژوهش باید به نحو احسن انجام شود و ارتقا پیدا کند، نه روشی که استادی 20 سال اطلاعات کهنه را به دانشجویان آموزش دهد، آن هم اطلاعاتی که دانشجو می‌تواند همه را در اینترنت پیدا کند.

وطن‌پور گفت: دانشکده‌های توانبخشی و نهادهای مختلفی برای معلولین داریم. همه این نهادها یک روز دور هم جمع شدند و همه با هم اتفاق نظر داشتند که ما یک ویلچر استاندارد در کشور نداریم. اگر می‌خواهیم فناوری خوب داشته باشیم، به پژوهش خوب نیاز داریم. ما پژوهشگران فوق‌العاده‌ای داریم که تاثیرگذاری اجتماعی دارند.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار