سرپرست دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: پس از رفع محدودیتهای تردد، شاهد حضور گردشگران در شوشتر بودهایم و این مساله در انتشار و شیوع ویروس در منطقه نقش داشته است.
شوشان: دکتر مجتبی کلانتر با اشاره به دلیل افزایش موارد ابتلا به کرونا در شهرستان شوشتر، اظهار کرد: در اوایل بروز کروناویروس، تنها از افراد دارای علامت نمونهگیری میشد و پس از آن، موارد مثبت جزو آمار مبتلایان به کروناویروس اعلام میشد اما افزایش نمونهگیریها، موجب افزایش موارد مثبت شناساییشده کرونا شده است.
وی افزود: سیاست وزارت بهداشت، افزایش نمونهگیری و شناسایی ناقلین بدون علامت است تا این افراد، درمان و قرنطینه شوند. شناسایی زودهنگام مبتلایان به کرونا و قرنطینه آنها باعث میشود این افراد از دیگران دور شوند و افراد کمتری را آلوده کنند. بنابراین با افزایش نمونهگیریها، موارد مثبت کرونا در شهرستان شوشتر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: البته در کنار افزایش نمونهگیریها که منجر به شناسایی افراد مبتلا شده است، قطعا رفع محدودیتهای تردد از ۲۳ فروردین ماه نیز در افزایش موارد ابتلا به کرونا تاثیرگذار بوده است.
کلانتر بیان کرد: با رفع محدودیتها این انتظار وجود داشت که پس از دو هفته، موارد مثبت ابتلا به کرونا افزایش یابد و متاسفانه در روزهای آینده شاهد افزایش مرگ ناشی از موارد ابتلا به این ویروس خواهیم بود.
وی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا با افزایش نمونهگیری، موارد بیشتری از مبتلایان را شناسایی کنیم و در حوزه درمان نیز تلاش میشود تعداد بیشتری از مبتلایان درمان شوند اما در مقابل نیز انتظار میرود مردم از مراوده با شهرهای مجاور و خروج از محل سکونت خود خودداری کنند زیرا این مراودات، بیماری را بیشتر از شهری به شهر دیگر منتقل خواهد کرد.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی شوشتر ادامه داد: از مردم تقاضا داریم تا حد امکان از منزل خارج نشوند و به دید و بازدید خویشاوندان نروند. موردی از ابتلا به کروناویروس داشتهایم که افرادی از اهواز به منزل آشنایان خود در شوشتر آمده بودند و حالا این خانواده میزبان، علامتدار هستند. بنابراین یک مهمانی ساده، منجر به انتقال ویروس از اهواز به شوشتر شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه شوشتر مناطق توریستی زیادی دارد، متاسفانه پس از رفع محدودیتهای تردد، شاهد حضور گردشگران در شوشتر بودهایم و این مساله در انتشار و شیوع ویروس در منطقه نقش داشته است. با فرماندار شوشتر در خصوص بازگشت محدودیتهای تردد صحبت کردهایم و منتظر تصمیم مراجع ذیصلاح هستیم.
کلانتر با اشاره به افزایش ظرفیت تختهای بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) شوشتر برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا، بیان کرد: در حال حاضر ۹۰ تخت بستری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) برای پذیرش بیماران کرونا پیشبینی شده است. تاکنون حدود یکسوم ظرفیت این تختها تکمیل شده است اما اگر این شرایط ادامه یابد، ممکن است ظرفیت پذیرش بیمار در این بیمارستان کامل شود.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: در صورت تکمیل ظرفیت بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) باید بیماران را به شهرستانهای مجاور اعزام کنیم. تنها میتوانیم بیمارهایمان را به اهواز اعزام کنیم که اهواز نیز بیماران مبتلا به کروناویروس خود را دارد بنابراین برای مدیریت این مساله نیاز به همکاری مردم داریم.
وی افزود: اگر شرایط به این صورت ادامه یابد ممکن است بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) را به طور کامل قرنطینه کنیم و با همراهان بیمارانی که در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) تجمع کنند، برخورد قانونی خواهد شد.