سلام علیکم
حال که عمر مجلس دهم به تعبیر سعدی شیرین سخن ، چون برف و آفتاب تموز آب شد و قصه بسر رسید و در نخستین روزهای خرداد ماه ۹۹ مجلس یازدهم افتتاح و تکلیف رئیس و هیئت رئیسه ی آن مشخص و تعیین شده است، به عنوان احدی از شهروندان خطه ی خوزستان ، آغاز این طلیعه را به محضر یکایک شما نمایندگان شهرهای استان خوزستان تبریک و تهنیت عرض می نمایم و اولین نامه ی سرگشاده خود را جهت ثبت در تاریخ و یادآوری وضع موجود و گرفتن عبرت از نمایندگان و پیشینیان به استحضار می رسانم، شاید که موثر باشد.
عجالتا و مقدمتا عرض نمایم، اکنون که وکالت و مقدرات مردم خونگرم خوزستان به شما عزیزان واگذار شده است ، امیدوارم در راستای ایفای این رسالت خطیر ضمن کسب رضایت پروردگار و خدمت به مردم ره رستگاری را در پیش گرفته و جایگاه و شأن خانه ی ملت را در مسیری سوق بدهید که مجلس همچنان در رأس امور باقی بماند و برای خود صالحات باقیات و دعای خیر مردم را بدرقه راهتان قرار بدهید.
الف : همانگونه که مستحضرید، استان زرخیز خوزستان قطب بزرگ کشاورزی کشور و مرکز استخراج نفت و گاز،میعانات نفتی، پتروشیمی ،صنعت فولاد، بنادر استراتژیک و مرکز صادرات و واردات کشور است. همچنین جاری بودن ۵ رودخانه بزرگ، استقرار عمده ترین جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی و احداث عظیم ترین سدهای آبی و مقام اول تولید برق آبی و نیروگاههای حرارتی کشور گویای نقش محوری این استان در تمام معادلات کشور است. همچنین این استان در پرداخت مالیات در مقایسه با سایر استان ها مقام دوم را دارد.سهم خوزستان در تولید محصول ناخالص ملی چنان بارز و برجسته است که حاجت به هیچ توضیخ اضافه ای نیست. اما شاخص های اقتصادی و آموزشی خوزستان در انتها و قعر جدول سقوط کرده است، راستی چرا؟ امیدوارم به این چرا؟ پاسخ مقتضی را بیابید.
ب : مردمان استان خوزستان در طول ۸ سال دفاع مقدس، آنچنان از جان و مال خود مایه گذاشتند و رشادت و سرسختی و ایثار و مقاومت را مرحله ای از خودگذشتگی رسانیدند که حضرت امام خمینی (ره) معمار و بنیانگذار جمهوری اسلامی به تحسین این مردمان پرداختند و فرمودند: " خوزستان دین خود را به نظام و اسلام به بهترین شکل ادا کرده است ... حالا نوبت مسئولان است که جبران بکنند ..."ودر ۸ سال دفاع مقدس زیرساخت های خوزستان آماج بمباران و حملات دشمن قرار گرفت و فرو ریخت، خوزستان به اقتضای شرایط جنگی از اعتبارات عمرانی محروم و مغفول مانده و هرگز اعتبارات معوقه ۸ ساله جنگ جبران نشده است و تلاشی هم در این رابطه صورت نگرفته است.راستی چرا ؟؟؟
ج : شما آقایان نماینده وکالت استانی را عهده دار شدید که بعد از تهران و خراسان رضوی سومین قطب جمعیت کشور است امیدوارم در ایفای این مسئولیت خطیر از قانونگذاری گرفته تا نظارت بر حسن اجرای قانون و زدودن آثار و مظاهر فساد اداری سازمان یافته و سایر وظایف محوله مصرح در قانون اساسی به بهترین وجه ممکن از خود نام نیک بجا بگذارید،امیدوارم با تشکیل کارگروههای تخصصی و مشورت با متخصصان و دلسوزان و پرهیز از نگاه های جناحی و محفلی و بهره گیری از تمام قابلیت ها از حقوق از دست رفته ی این استان مظلوم که مقام دوم بیکاری ، رتبه ۳۰ آموزشی ، رشد فزاینده حاشیه نشینی ، مهاجرت نخبگان و صاحبان سرمایه ، تعطیلی صنایع ،افزایش رشد طلاق، فقر و فلاکت ...و دیگر معضلات دست به گریبان است به درستی و نیکی دفاع کنید ،این واقعیت را هم مد نظر قرار بدهید، که همه ی این معضلات و بدبختی ها از پیامدها و تبعات مدیران ناکارآمدی است که با همراهی بعضی از نمایندگان استان در ادوار مختلف به ادارات تحمیل شدند و نتیجه اش هم اظهر من الشمس است.
شما نمایندگان عزیز ضمن هوشیاری مراقب باشید که مردم بیدارند و خداوند حاضر و ناظر و فضای مجازی و رسانه های اجتماعی همه چیز را تحت رصد قرار می دهند و خواهند داد.
د : مجدد متذکر می گردم ،بزرگترین معضل و مشکل استان خوزستان ظهور و بروز مدیران ناکارآمدی است که با رانت سیاسی و گعده های محفلی و جناحی مقدرات این استان را در دست گرفتند، رتق و فتق امور به دست همچو مدیرانی سرنوشت استان را تا آنجا پیش برده است ، که خوزستان در تمام شاخص ها سقوط کرده و در قعر جدول در حالت احتضار با معضل ریزگردها و شیوع بی امان کرونا و معضل بی آبی به سختی نفس می کشد.
متاسفانه همین مدیران با بهره گیری از لابی های محفلی خود پیش از تشکیل مجلس یازدهم با تعدادی از نمایندگان جدید وارد رایزنی و معامله شدند و با بذل و بخشش پست های مدیریتی مطابق ذائقه و میل آنها و یا اختصاص اعتبارات عمرانی در حوزه انتخابی آنها ، اقدام به مدیون سازی و نمک گیر کردن آنها نمودند، تا مجددا مقدمه ی استمرار خدمت آقایان مدیر!!! تمدید و حکایت آش و کاسه تکرار گردد.
مشکل ریزگردها به صورت استخوان لای زخم همچنان باقی است ، اعتباراتی که به این مهم اختصاص داده شده است ، خروجی آن به افکار عمومی گزارش نشده است ، امیدوارم نمایندگان جدید با تحقیق و تفحص که مهمترین وظایف ذاتی هر نماینده است ، ضمن بررسی و رفع ابهامات به افکار عمومی گزارش بدهند.
ح: انتقال آب سرشاخه های کارون ، سد گتوند، فروش سهام فولاد اکسین، مهاجرت ده ها هزار خوزستانی به استان های دیگر در طی ۴ سال اخیر، نابسامانی های کشت نیشکر هفت تپه، رشد فزاینده حاشیه نشینی ، افزایش تاسف برانگیز نرخ بیکاری و فقر ، رشد آمار طلاق، حادثه تروریستی ۳۱ شهریور، تبعات شوم مدیران ناکارآمد ،آلودگی های زیست محیطی ناشی از تاسیسات نفت و گاز ، آتش زدن نیزارهای هورالعظیم ، فرایند خصوصی سازی از جمله فروش سیلوی اهواز،کشت و صنعت هفت تپه، ساخت و ساز در حریم رودخانه کارون و رستوران های لاکچری ، سوء مدیریت در بحران سیل و تخریب مزارع کشاورزان ، مشکلات عدیده ی آب و فاضلات اهواز ، غیزانیه ، دهدز ،آبادان ، خرمشهر و ....، به امان خدا سپردن قطار شهری ،معضل خیابان ها و حادثه خیز بودن جاده ها ی برون شهری ،فساد اداری….. و ده ها و صدها مصادیق دیگر از جمله اموراتی هستند که می بایست مورد توجه جدی نمایندگان جدید قرار بگیرند، البته نمایندگان جدید ضمن ارائه ی راه حل های کارشناسی ، علمی و عملی برای برون رفت از خیل عظیم این تنگناه های عدیده باید ضمن همدلی و همراهی اول خود نماینده ها به وحدت برسند و از تکروی بپرهیزند.
کلام پایانی: در مجلس دهم نزدیک به ده نفر از حضرات نماینده استان خوزستان در کمیسون انرژی مجلس کوچ کردند !!! آنجا چه گلی به سر مردم زدند؟ مگر ۷۵ درصد تاسیسات نفت و گاز و سدهای آبی و نیروگاههای حرارتی تولید برق و … در خوزستان نیستند!! چرا وزرای نیرو و نفت آقایان ده نماینده خوزستانی در کمیسون را جدی نگرفتند؟ !! چرا کمیسون انرژی با حجم کمی انهمه نماینده خوزستانی طرفی نبستند، البته برای خودشان نان داشت اما برای مردم چی .؟ همان حضرات در کمیسون بودجه چه دست گلی به سر مردم زدند، جایگاه استان در تخصیص اعتبارات ملی و عمرانی کجاست؟خیلی مایل و مشتاق هستم که شما نمایندگان جدید به صورت آماری و مقایسه ای با سایر استان ها به این مهم ورود بکنید و به مردم گزارش بدهید که نماینده های سابقشان چه کردند؟
راستی ،مجمع نمایندگان فلان استان که تعدادشان ۵ نفر است ، چرا همه کاره ی مجلس شده اند، ولی ۱۸ نماینده خوزستان در هیچ معادله ای لحاظ نشدند؟نه در دولت و نه در مجلس جدی گرفته نشدند.، از خود پرسیده اید چرا ؟جدی گرفته نشده اند، نمی خواهم نبش قبر کنم و بر مرده تازیانه بزنم ، همه ی اینها را قبلا به آنها متذکر شدم ، گفتم و نوشتم و مجددا برای شما بازگو می کنم تا به تعبیر مولا علی (ع) برای شما عبرت بشود
وکلای عزیز خوزستانی
این ها همه ی حرف های من نبودند و حرف های اصلی من ، چون بغض فرو خورده در سینه ام باقی مانده اند، آنچه در این نوشتار عرض شد، فقط یک مقدمه سطحی بود، ان شاءالله در نامه های بعدی بازهم خواهم گفت و خواهم نوشت، البته من خدمت چند نفراز نمایندگان استان خوزستان در مجلس دهم که به صورت تکروی کارهای خوبی انجام دادند ضمن تشکر از محضرشان عذرخواهی می کنم که مجبور شدم همه را با هم جمع ببندم.
عجالتا برایتان آرزوی موفقیت دارم.
محمد شریفی
اهواز
جمعه نهم خرداد ۱۳۹۹