سؤالی كه ذهنها را درگير خود میکند؛ این است که بهراستی چرا خوزستان از وضعيت سفيد به بحرانیترین حالت خود رسيده است؟
رضا نجف زاده: البته كارشناسان نظرات مختلفي دارند؛ سرپرست دانشگاه علوم پزشكي جندیشاپور اهواز دليل اين امر را افزايش نمونهگیری از افراد جامعه عنوان میکند كه روزانه دو هزار و ٦٠٠نمونه گرفته میشود و در روزهاي آينده نيز تا ٣هزار مورد افزايش خواهد يافت.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي دزفول و رئيس دانشكده آبادان اما نظرات متفاوتي دارند و دليل آن را برداشتن قرنطينه و بافت سنتي بازار در اكثر شهرهاي استان و اجاره باغ ويلاها در دزفول عنوان میکنند.
اما نظر كارشناسان اجتماعي چيز ديگري است، آنهم برگزاري مراسمهای مختلف ازجمله عروسي و فاتحهخوانی در شرایط بحرانی است؛ بهطور مثال: متأسفانه در مراسم ختم اشخاصی که براثر ابتلا به كرونا در رامهرمز و كوي علوي اهواز فوتشده بودند، بيش از ٢هزار نفر شركت كردند!
نبود نظارت كافي خصوصاً در هسته مركزي بازار اهواز يكي ديگر از دلايل افزايش اين آمار است؛ بهطور مثل زمانی که با مهران پسر دستفروش اهوازي همکلام میشوم از شرايط زندگي خانوادهاش میگوید و میگوید كه مجبور است براي امرارمعاش هندوانه فروشي كند. و وقتی با این سؤال مواجه میشود که چرا ماسک و دستکش نداری؟ به چشمانم زل میزند و سؤالم را با سؤال پاسخ میدهد: مگر چقدر کاسبی میکنم که هرروز ماسک و دستکش بخرم؟
فقر اقتصادي توأمان با فقر فرهنگی، شرايط خوزستان را به چنین وضعیتی کشانده است؛ وضعیتی که محصول يك روز و یک شخص خاص نيست و در فقر و فقر و فقر ریشه دارد.
به نظر میرسد براي رهايي از كرونا در خوزستان حداقل يك هفته قرنطينه، ایزوله یا هر اسم دیگری که شهر را تعطیل کند نیاز است؛ در غیر این صورت در آينده نزديك _شاید تا هفته آینده_ شاهد طغيان بيشتر کرونا ویروس و افزایش مبتلایان خواهيم بود.