شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۴۳۱۲
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۶
ساخت و بومی سازی ربات جوشکار برای نخستین بار در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با همکاری موسسه تحقیقات توسعه نیشکر و کشت و صنعت نیشکر دهخدا در خوزستان طراحی و تولید شد.

معاون صنعت موسسه تحقیقات و آموزش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی روز جمعه با اعلام این خبر گفت: پیش از این کشور برزیل سازنده ربات‌های جوشکار در صنعت نیشکر کشورمان بود که با همت متخصصان شرکت توسعه نیشکر این ربات بومی سازی و ساخته شد.

مسعود جوبنده افزود: با توجه به بومی‌سازی این ربات در داخل کشور، صنعت نیشکر در شرایط تحریم نیز از خدمات و پشتیبانی شرکت‌های خارجی بی‌نیاز می‌شود.

وی با اشاره به کاربرد ربات جوشکار در صنعت نیشکر اظهارداشت: نیشکر پس از عملیات برداشت و حمل به محل تخلیه نی در کارخانه شکر، وارد بخش آسیاب می‌شود تا عملیات آماده سازی و عصاره گیری انجام شود.

معاون صنعت موسسه تحقیقات و آموزش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی افزود: بخش عصاره گیری نیشکر از پنج آسیاب و هر آسیاب از پنج غلتک تشکیل شده است که در این بین سه غلتک اصلی کار فرآیند عصاره گیری نیشکر را انجام می‌دهند.

وی  با بیان اینکه در فرآیند عصاره گیری، غلتک‌ها دچار سایش می شونداظهار داشت:همین روند کاری موجب می‌شود عملیات عصاره‌گیری برای مدتی به منظور تعمیر و بازسازی غلتک‌ها متوقف شود.

جوبنده با اشاره به عملکرد ربات جوشکار در جلوگیری از وقفه در تولید شکر عنوان کرد: ربات جوشکار به منظور جلوگیری از وقفه در عملیات عصاره گیری نیشکر ساخته شده و عملیات تعمیر و جوشکاری غلتک‌ها در حین فرآیند انجام می‌شود و از این پس دیگر وقفه‌ای در فعالیت کارخانه تولید شکر ایجاد نمی‌شود و همین امر سبب افزایش راندمان تولید خواهد شد.

وی افزود: ربات جوشکار براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته و به صورت هوشمند در زمانی که غلتک‌های آسیاب مشغول فعالیت هستند در صورت ساییدگی عملیات تعمیر و جوشکاری انجام می‌دهد.

معاون صنعت موسسه تحقیقات و آموزش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی قیمت تمام شده پایین ربات جوشکار نسبت به قیمت محصولات خارجی را از مزایای این محصول عنوان کرد و گفت: قیمت ربات جوشکار در کشور برزیل ۲۵ هزار یورو معادل ۷.۵میلیارد ریال است اما متخصصان توسعه نیشکر با ۱.۳ میلیارد ریال موفق به ساخت این فناوری شدند.

عملیات اجرایی واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان درسطح ۸۴هزار هکتار در جنوب و شمال اهواز از دهه ۷۰ شروع و از ابتدای دهه ۸۰ یکی پس از دیگری به بهره برداری رسید.

واحدهای هفتگانه نیشکری سلمان فارسی، حکیم فارابی، امام خمینی(ره)، دهخدا، امیرکبیر، میرزاکوچک خان و دعبل خزاعی حدود ۴۰ درصد شکر کشور را تامین می‌کنند.

واحدهای نیشکری هفت تپه و کارون از دیگر واحدهای مستقل تولید شکر در خوزستان هستند.

نیاز سالانه کشور به شکر ۲.۲ میلیون تن است که از این میزان ۱.۵ میلیون تن در داخل تولید و حدود ۷۰۰ هزار تن شکر خام از خارج وارد می‌شود؛ بخش مهمی از شکر خام (زرد) وارداتی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به شکر سفید تبدیل می‌شود.

منبع: ایرنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار