امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
گذشتن از جان برای نجات جان دیگری سن و سال نمی شناسد. انسانیت مرزی ندارد و هرکجا که لازم باشد دست به کار میشود. پیش میرود و برای نجات همنوع خود از جان هم میگذرد. نمونهاش 3 نوجوان روستای کنگرستان سردشت دزفول بود که 30 دی ماه کانکس محل اسکان معلمان این روستا طعمه آتش شد و آنها لحظه ای درنگ نکردند و برای نجات جان 3 معلمی که در میان شعلههای آتش گیر افتاده بودند، دل به آتش زدند.
نیما، یونس و امین سه نوجوان 15 ساله ای بودند که در این حادثه دچار سوختگی شدید شدند و امین و یونس بعد از یک هفته بستری شدن در بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز جانباختند و یونس همچنان تحت درمان قرار دارد.
محمدخان الیاسی پدربزرگ این 3 نوجوان به خبرنگار ایلنا، گفت: هر سه نوجوان حادثه آتشسوزی کانکس سردشت نوه هایم بودند. نیما و یونس نوه های دختریم و امین نوه پسریم بود.
الیاسی ادامه داد: خدا را شکر یونس زنده ماند ولی مرگ دو نوه دیگرم کمرم را شکست.
وی ادامه داد: شب حادثه آتشسوزی کانکس نوه هایم در روستا تنها بودند و ما برای مراسم ختم یکی از اقوام به روستای دیگری رفته بودیم. ای کاش آن شب در روستا بودیم و هنگام آتش سوزی که بر اثر رعد و برق اتفاق افتاد خودمان برای کمک وارد عمل می شدیم که این سه نوجوان اینگونه گرفتار آتش نمی شدند.
الیاسی گفت: فردای بعد از حادثه مسئولان شهرستان دزفول و سردشت برای بازدید از محل و صورتجلسه آمدند و اعلام کردند علت حادثه آتش سوزی کانکس رعد و برق بوده است.
مادر نیما نیز در ادامه در مورد مرگ پسرش به خبرنگار ایلنا گفت: شب حادثه نیما به همراه پسرخواهر و برادرم وقتی کانکس معلم روستا بر اثر رعد و برق دچار آتشسوزی میشود برای کمک به سمت کانکس می روند که در حین خاموش کردن کانکس هر سه دچار سوختگی می شوند.
وی ادامه داد: پسرم نیما تازه وارد 15 سالگی شده بود و در مدت زمان یک هفته ای که در بیمارستان بستری بود اجازه ندادند برای آخرین بار پسرم را ببینم. هر چه به پزشکان التماس کردم که پسرم را برای مداوا به اصفهان ببرم اجازه ندادند.
مادر نیما عنوان کرد: پسر برادرم 80 درصد سوخته بود که او نیز فوت کرد اما خوشبختانه یونس پسرخواهرم با 25 درصد سوختگی زنده ماند.
وی گفت: اینروزها کل خانوادهمان حال و روز خوبی نداریم و مدام کارمان اشک ریختن است. جگر گوشههایمان جلوی چشممان پرپر شدند ولی نتوانستیم کاری برای شان بکنیم.
مادر یونس الیاسی نیر در ادامه درباره وضعیت پسرش به ایلنا، گفت: یونس 20 روز در بیمارستان سوانح و سوحتگی اهواز بستری بود. بعد از هر بار پانسمان زخم هایش خیلی حالش بد می شود و بیشتر از ناحیه دست و پا و صورت دچار سوختگی شده است. بعد از بهبودی زخم ها، پسرم نیاز به جراحی پلاستیک دارد چرا که یک قسمت صورتش به شدت آسیب دیده است.
وی ادامه داد: پسرم در مورد شب حادثه می گوید وقتی رعد و برق زد و کانکس آتش گرفت بلافاصله با امین و نیما برای کمک به معلمان به سمت کانکس دویدیم که در حین خاموش کردن شعله ها خودمان هم آتش گرفتیم.
پدر یونس نیز در ادامه به ایلنا گفت: هر بار هزینه پانسمان یونس بیش از 700 هزارتومان میشود. در روزحادثه و حتی زمانی که بچه های مان بیمارستان بستری بودند مسئولان برای دلجویی آمدند و قول کمک دادند که تا امروز هیچ کمکی به ما نکردند. اما از طرف بیمارستان بخشی از هزینه را از ما نگرفتند و مابقی را خودمان پرداخت کردیم. حدودا 3 میلیون تومان نیز آموزش و پرورش به ما کمک کرد.
وی ادامه داد: تاکنون 15 میلیون تومان برای پسرم هزینه کرده ام.
در حالی که خانواده این 3 نوجوان می گویند علت آتش سوزی کانکس روستای کنگرستان سردشت رعد و برق بوده بخشدار سردشت در گفت و گو با خبرنگار ایلنا می گوید: کارشناسان درباره دلیل حادثه اعلام کردهاند که بر اثر رعد و برق نبوده و علت در دست بررسی است.
مدیرکل روابط عمومی اداره آموزش و پرورش استان خوزستان نیز در این باره به ایلنا، گفت: معلمان و دانشآموزان حادثه کانکس سردشت تایید کرده اند که آتش سوزی براثر رعد و برق بوده است.
وی درباره وضعیت 3 معلم حادثه دیده داخل کانکس نیز گفت: حال عمومی هر سه معلم مساعد است و خدا را شکر مشکلی ندارند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به حریق کانکسی در دزفول، گفت: طبق بررسیها، آتشسوزی بر اثر انفجار گاز داخل کانکس رخ داده است، با این وجود بررسیهای بیشتر در حال انجام است.
امید بنعباس مدیرکل مدیریت بحران خوزستان نیز پیش از این گفته بود بر اساس بررسیهای انجامشده، این آتشسوزی بر اثر برخورد صاعقه نبوده است. طبق شواهد، هیچگونه اثر برخورد صاعقه با سقف کانکس یا آنتن تلویزیون موجود بر بالای کانکس مشاهده نشده است. نوع آتشسوزی و وضعیت فیزیکی کانکس نیز نشان میدهد که حریق در درون کانکس رخ داده است. در این کانکس گاز پیکنیک مشاهده شده است در حالی که برای معلم سه وعده غذایی گرم ارسال میشد و نیازی به استفاده از کپسول گاز نبوده است. بر اساس شواهد موجود، مصدومان عارضه ریوی ناشی از استشمام گاز داشتهاند. طبق بررسیها، آتشسوزی بر اثر انفجار گاز رخ داده است، با این وجود بررسیهای بیشتر در حال انجام است.
به رغم پیگیریها، خبرنگار ایلنا موفق به گفت و گو با معلمان مصدوم این حادثه نشد.
گفت و گو از: مریم بازوند