امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
عکسی نقاشی شده از پل شادروان شوشتر
تصویر قدیمی از قلعه سلاسل - شوشتر
به گزارش شوشان ، بندر ناصری در آن زمان به دلیل رودخانه کارون و امکان تجارت و کشتیرانی در آن و همچنین به دلیل احداث جاده کاروان رو اهواز به اصفهان تبدیل به منطقه مهم تجاری شد. قرارداد ساخت این جاده بین چارلز هاردینگ دبیر اول سفارت انگلیس در تهران و حاج علیقلیخان سردار اسعد به امضاء رسید. با ساخت این جاده بازرگانان از دزفول و شوشتر به این منطقه مهاجرت کردند و این اولین مهاجرت ساکنین شوشتر و دزفول به اهواز بود .
بندر ناصری که به دلیل اقدامات ناصرالدین شاه در این منطقه به این نام خوانده می شد در سال 1314 با یک بخشنامه جدید به اهواز تغییر نام داد و اهواز جدید در عرصه جغرافیایی طبیعی ایران متولد شد.
سرای معین التجار در اهواز
کشتیرانی در کارون بین اهواز و شوشتر مکان خزینه صد سال پیش
رضاخان اهمیت سیاسی و اقتصادی خوزستان را دریافته بود؛ بنابراین تلاش های جدی و بزرگی برای تبدیل خوزستان به منطقه ای امن و با ثبات صورت داد. علت عمده این اقدامات کشف منابع نفتی جدید در این منطقه بود . اهواز در مرکز مناطق نفتی واقع شده بود و می توانست نقش ارتباطی بین شمالی ترین و جنوبی ترین نقاط خوزستان برقرار کند.
البته یکی از دلایل اصلی این انتقال شیوع بیماری وبا در شوشتر بود چرا که شوشتر نیز محل کشتیرانی بوده و کشتیهای تجاری در شوشتر پهلو میگرفتند