شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۸۸۴۴
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۳
اسکندری ۱۳ سال پس از وزارت؛
«محمد رضا اسکندری» در کابینه اول احمدی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی بود (۱۳۸۴ - ۱۳۸۸) اما به کابینه دوم احمدی نژاد که شهریور ۸۸ از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت، راه نیافت
شوشان - محمود تیلا :
بر خلاف دو نشست قبلی با اصحاب رسانه که همگان دعوت شده بودند، این بار در روز سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه فقط خبرنگاران خبرگزاری‌ها به دفترش دعوت شده‌اند تا خبرهای جدید را با آنها در میان بگذارد.  
جالب اینجاست که هنوز هم هرگاه رودرروی رسانه‌ای‌ها قرار می‌گیرد مباحث مربوط به کشاورزی یکی از موضوعاتی است که دغدغه همیشگی اوست؛ حتی اگر در کسوت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد صنعتی تجاری اروند باشد!
 
این بار البته موضوع گندم و فرآورده‌های کشاورزی بحث روز مملکت هم هست تا اسکندری لابلای صحبت‌هایش گریزی هم به این دغدغه‌ی همیشگی‌اش بزند: «پس‌ از انقلاب اسلامی حضرت امام (ره) بحث خودکفایی را در کشور مطرح کرد و به خودکفایی در زمینه محصولات کشاورزی و مواد غذایی نیز تأکید داشت. عده‌ای در کشور مقابل این تفکر قرار داشتند و معتقدند که ما نمی‌توانیم به خودکفایی برسیم، این افراد در جایگاه‌های اجرایی کشور هم حضور داشتند. کشور ما چهار فصل است و در فصول مختلف به‌طور متوسط اختلاف دمای ۳۵ درجه‌ای بین مناطق سرد و گرم وجود دارد که این‌ یک ظرفیت برای بخش کشاورزی است می‌توان با استفاده از چنین ظرفیت‌هایی به خودکفایی رسید. سالانه ۱۶ میلیارد دلار صرف واردات گندم در کشور می‌شود و این عده نگذاشتند که به خودکفایی در تولید گندم برسیم و معقتد به «ما نمی‌توانیم» بودند و گفتند نمی‌شود!
 هم اکنون ۱۵ الی ۱۶ میلیارد دلار باید تأمین ارز کنیم تا مواد غذایی ۹۰ میلیون نفر را انجام دهیم که این نشان دهنده انجام وظیفه‌ی خوب عوامل نفوذی و رخنه آنها بعنوان سربازان دشمن است که نگذاشتند کشور به خودکفایی برسد و به محض اعلام بحث خودکفایی از سوی مسئولین کشوری، با حضوری همه جانبه، چالش‌های مخربی را در راستای اهداف تفکر «ما نمی توانیم»  ایجاد می‌کنند!
طرز فکر این افراد به امنیت کشور ضربه می‌زند و با صحبت‌های خود جمهوری اسلامی را زیر سؤال می‌برند. حضور این تفکر در بدنه سیاسی و اجرایی کشور نیز ادامه یافته، همان بدنه امروز می‌گویند: «ما نباید دنبال خودکفایی باشیم» و «خودکفایی کشاورزی مزخرف است». البته بنده معتقد هستم که این افراد نفوذی هستند و مواضع آن‌ها نیز به نفع دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. متأسفانه این‌ها در طول سالیان مختلف مسئولیت‌هایی گرفتند و در جایگاه وزیر و معاون رئیس‌جمهور هم فعالیت داشتند، ۱۳ سال کشور را به عقب بردند و اجازه ندادند که ظرفیت‌های داخلی تحقق یابد.» 
 
اسکندری ادامه می‌دهد: «در یک مقطعی از زمان، رهبر معظم انقلاب موضوع خودکفایی گندم را مطالبه کردند، همان موقع برخی از دولتی‌ها در برابر اجرای این مطالبه مقاومت کردند و گفتند ما نیازی به خودکفایی گندم نداریم، امروز آثار آن را در اتفاقات منطقه مشاهده می‌کنیم. کشور به نقطه قطع واردات گندم و خودکفایی کامل رسید اما همین عناصر نفوذ نگذاشتند این خودکفایی ادامه یابد و مجدداً کشور را به واردات وابسته کردند.»
 
«محمد رضا اسکندری» در کابینه اول احمدی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی بود (۱۳۸۴ - ۱۳۸۸) اما به کابینه دوم احمدی نژاد که شهریور ۸۸ از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت، راه نیافت و صادق خلیلیان که اکنون استاندار خوزستان است به جای او بر صندلی وزارت جهاد کشاورزی تکیه زد.
 
دانش آموخته کارشناسی مهندسی کشاورزی از دانشگاه چمران است و فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۵۸ در جهاد سازندگی آغاز کرد. وی از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ رییس سازمان جهاد سازندگی استان خوزستان (در دولت هاشمی) و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸ نیز مدیرعامل موسسه جهاد استقلال بود. او در فاصله سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰ بعنوان رییس سازمان امور عشایر کشور فعالیت می‌کرد، از ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴ مجری طرح خودکفایی گندم در وزارت جهاد کشاورزی دولت خاتمی بود. اسکندری از سال ۱۳۸۸ تا سال گذشته، مدیرعاملی و ریاست هیئت مدیره سازمان اقتصادی کوثر زیرمجموعه‌ی بنیاد شهید را برعهده داشت و از مهرماه ۱۴۰۰ تا به امروز هم با حکم "سعید محمد" عهده‌دار مدیریت سازمان منطقه آزاد اروند شده است.
 
به گواه رسانه‌ها او بارها اعلام کرده که «بهترین وزیر کشاورزی ایران پس از انقلاب بوده و حاضر است با همه وزیران کشاورزی پس از جنگ مناظره راه بیندازد تا مشخص شود مقصر مشکلات کنونی که برای بخش کشاورزی و کشور به وجود آمده، کیست و هر کسی که مقصر بود آن را محاکمه کنند».
معتقد است ایران می‌تواند با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، غذای ۳۰۰ میلیون نفر را تأمین نماید. بنابراین رئیس جمهور کنونی باید افرادی را برای کار در وزارت جهاد کشاورزی بگمارد که نه تنها تخصص دارند بلکه تعهد و شجاعت هم داشته باشند و البته برنامه‌ی کاری مشخص برای هر کدام از مشکلات بخش کشاورزی... 
 
اسکندری در نشست خبری اخیر خود با خبرگزاری‌ها، گریزی به ضرورت احیای نخیلات در آبادان و خرمشهر زد و آن را از برنامه‌های سازمان برشمرد و گفت: «امروز کارگروه تخصصی خرما با حضور صاحب‌نظران آبادانی و خرمشهری این حوزه، در سازمان منطقه آزاد اروند تشکیل شده و در حال مباحثه و مطالعه پیرامون این حوزه مهم، تخصصی و بومی هستند. طبیعتاً به نتیجه رسیدن چنین اقدامات ریشه‌ای نیازمند زمان است چرا که تاکنون در این منطقه مدلی مشابه آن انجام نشده بود.»
او که سال‌ها پیش مجری بازسازی نخیلات در خرمشهر و آبادان بوده، شمار نخیلات در این دو شهر را همواره رو به کاهش می‌داند و می‌گوید: «کاهش تعداد نخیلات در آبادان و خرمشهر اگر چه به دلایل مختلف اما نشان‌دهنده تأثیر منفی بر معیشت روستاییان به‌ویژه طبقه کشاورز و نخل‌داران است، ما معتقد هستیم برای کمک به معیشت نخلداران حوزه منطقه آزاد اروند باید به توقف روند کاهشی تعداد نخیلات کمک و مشوق توسعه نخیلات باشیم.»
 
حوزه شیلات و آبزی‌پروری از دیگر موضوعاتی است که مورد توجه اسکندری قرار گرفته و آن را از جمله ظرفیت‌های مهم و مغفول مانده این منطقه برمی شمارد و بهره‌گیری از ظرفیت کارشناسان بومی و عوامل محلی صاحب تجربه در این حوزه، را در تشکیل کارگروه توسعه شیلات و آبزی‌پروری مهم ارزیابی می‌کند تا به موازات این موضوع نیز پیگیری شود.
با این حال اضافه می‌کند: «نگاه ما به دو مقوله نخیلات و آبزی‌پروری محدود و منحصر به ایجاد کارگروه نبوده و در چارت پیشنهادی جدید این سازمان به دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد نیز جایگاه این دو کارگروه به‌عنوان مدیریت تعریف شده که امیدواریم با تصویب آن در شورایعالی مناطق آزاد، شاهد اتفاقات محسوس‌تر در این حوزه باشیم.»
 
این صحبت‌های دغدغه‌مندانه‌ی مردی ۶۳ ساله است که از بیست سالگی وارد جهاد سازندگی شده و به عبارت دیگر بیش از دو سوم عمرش را به انحاء مختلف در خدمت کشاورزی مملکت سپری کرده و یا مرتبط با امور کشاورزان بوده است. او از هر فرصتی برای ابراز دغدغه‌های ملی خود در حوزه‌ی خودکفایی گندم حرف می‌زند و این سومین نشست‌اش با خبرنگاران اروند است که همچنان به افزایش ظرفیت‌ها و امکان بالا بردن تولید داخلی کشور با برنامه‌محوری و «الگو و تئوری اسلامی ایرانی اقتصاد مقاومتی» به ویژه در کشاورزی معتقد است و آن را راهگشای مشکلات بخش کشاورزی کشور می‌داند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار