شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۱۱۸۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۹
چرخ مدیریتی خوزستان لنگ نمی زند، از جا در آمده است!
شوشان ـ سمیه غافلی :

 تغییر مدیریت ارشد هر استانی، تغییرات و انتصابات بعدی در حوزه معاونین، فرمانداری ها و مدیران کل را به همراه خواهد داشت و بسته به شرایط آن استان،گاهی این تغییرات با شیبی ملایم و به مرور زمان روی می دهد و گاهی هم با شیب تند و در یک محدوده ی زمانی مشخص خواهد بود. اما کلید گرمابخش حرکت دولت و ساختار آن، تغییرات و انجام انتصابات است!

با اطمینان می‌توان گفت؛ از زمان برگزاری انتخابات و پیروزی پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری به یکباره تیم مدیریتی در استان خوزستان وارد دوره سکون ،رکورد و بلاتکلیفی شد. تا جایی که محراب استاندار وقت، خود بی‌انگیزگی اش برای پیشبرد امور مخصوصا پروژه های عمرانی و افتتاح آنها را در جلسه شورای اداری استان اعلام نموده بود.

 در این میان نیز، حال و روز مدیرانی که هر لحظه منتظر عزل و جابجایی و تغییر هستند را می‌توان حدس زد!  پس از آن، همگی چه مدیران و چه فعالین سیاسی و اجتماعی استان منتظر تعیین و انتصاب استاندار منتخب دولت بودند تا تکلیف سیستم مدیریتی زودتر مشخص گردد. سرانجام پس از یک ماراتن سنگین و پر حاشیه،بالاخره قرعه به نام یکی از فرزندان خوزستان افتاد تا بتواند ردای استانداری را به تن کند.

بعد از معارفه استاندار موالی زاده،این پرسش توسط افکار عمومی مطرح هست، چه زمانی عزل و نصب ها انجام می شود؟ چه زمانی قرار است مردم خوزستان رنگ و بوی خدمت و عمران و آبادانی را ببینند! اگر چه تغییرات احتمالی ممکن است از معاونان استاندار تا بخشداران شروع و به مدیران کل دستگاه‌های اجرایی برسد، اما باید شرط عالیترین نماینده دولت در خوزستان برای مدیران این باشد که هر مدیری بتواند با سرعت برای توسعه استان بدود، ابقا و یا منصوب خواهد شد.

 در واقع باید به ایشان یادآوری کنیم، چرخ مدیریتی استان نه آنکه لنگ می‌زند بلکه کلاً از جا درآمده و می‌طلبد استاندار هرچه سریعتر مدیران را ابقا یا تغییر دهد تا چرخ توسعه استان به حرکت درآید.  حدود ۲۴۰ پست مدیریتی اجرایی و ستادی در استان وجود دارد که اکنون در بلاتکلیفی به سر می‌برند. اما در این میان چیزی که باعث نگرانی می‌شود روحیه آرام و صبور استاندار (یعنی همان پاشنه آشیلی که برخی تحلیلگران سیاسی در کنار ده‌ها حسن و مزیت موالی‌زاده از آن نام می‌بردند) می باشد که با توجه به شرایط بحرانی امروز خوزستان،اقدامات و تصمیمات قاطع و جهادی وی را می طلبد. عدم شروع تغییرات مدیریتی حتی در مجموعه استانداری، به دلیل روحیه استاندار اگر ادامه یابد، باید شاهد روند بلاتکلیفی و بی‌انگیزگی مدیران در رتق و فتق امور باشیم.

خوزستان هم اکنون در آماده باش ترین حالت ممکن برای رخداد انقلاب مدیریتی قرار گرفته و اغلب مدیران متعلق به دولت قبل و وابسته به جناح مخالف، در دولت جدید با نگرانی و دغدغه های مضاعف حذف و برکناری غافلگیرانه، امور استان را به جلو نمی‌برند.

اگر چه؛ بسیاری از مدیران فعلی خوزستان که در طول چند سال اخیر خود منشأ مسائل، مشکلات و از بانیان وضع فعلی استان هستند و نتوانستند هنر مدیریتی خاصی از خود در بطن معضلات نشان دهند و شاید هم نداشتند که نشان دهند،لیکن تصور اینکه ممکن است در دولت کنونی تغییر پیدا کنند، از مدت‌ها قبل حتی قبل از جدال بر تعیین استاندار جدید به نوعی از نقش‌آفرینی و ریسک‌پذیری مدیریتی کاملاً بیگانه شده و با رها کردن وظایف اداری و مدیریتی خود، احساس واقعی بلاتکلیفی اداری را در افکار عمومی، مردم و نخبگان ایجاد کرده و یا اثبات کردند.

در عین حال اما، برخی مدیران و حتی معاونین استاندار برای ابقای خود از ترفندهای نخ نمایی استفاده کرده و به آمار سازی ها تا چاپ بنر و تقدیر نامه و استمداد نامه در خطاب به استاندار جدید روی آورده اند! اگر چه نگارنده با تاکید بر عدم حذف ۱۰۰ درصدی مدیران تابع  وزارتخانه‌ها، تثبیت مدیران اصلح و توانمند در این سازمان‌ها را خود نوعی خروج از بلاتکلیفی می‌داند.

در واقع این معضل همیشگی خوزستان،می‌تواند فرصت‌های خدمات‌رسانی و کارآمدسازی را دچار تعلل کرده و فضای بلاتکلیفی را گسترش دهد که در شرایط فعلی اصلاً به صلاح مردم، جامعه و خود دولت نیست و همه عناصر قدرت در استان باید با اعتماد بالا، خروج از این بلاتکلیفی‌های اداری را فراهم سازند. اما طبیعتا با توجه به عقب ماندگی استان و عدم رضایت از بخش عظیمی از عملکرد مدیران کل فعلی ،می‌طلبد استاندار موالی زاده برای هماهنگی بیشتر بین وزارتخانه ها و مدیران کل استان، هر چه سریعتر دست به تغییراتی بزند که آرامش را به استان هدیه و قطار کند و از مسیر خارج شده توسعه را به ریل بازگرداند.


به نظر نگارنده؛در میان ده‌ها حسن و مزیتی که موالی‌زاده دارد، تنها چیزی که نگران های را برای مدیریت عالی وی ایجاد کرده این است که برخی می‌گویند حجب و حیا و برخی آن را عدم قاطعیت نام می برند! اما موالی زاده باید در همین روزها قاطعیت خود را بی تعارف و با جدیت کامل در ایجاد انقلاب تغییر ‌و تحول مدیریتی به منصه ظهور برساند! چرا که هرچه زمان تعیین تکلیف مدیریتی کند و زمانبر باشد، قدرت لابی و‌ منفعت طلبان سیاسی برای استاندار تازه نفس بیشتر اسباب زحمت خواهند شد. در هر روی امید می رود؛هر چه سریعتر وضعیت مدیران استراتژیک ترین استان کشور تعیین تا انشاالله شاهد ۴ سال توسعه و رفع محرومیت و مشکلات خوزستان باشیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار