خجسته میلاد باسعادت مولی الموحدین آقا امیرالمومنین علی علیه السلام و روز پدر را به شما تبریک عرض می کنم.
شوشان ـ لفته منصوری :
در پی دعوت دوست خوبم، دکتر حسین کاملی، دیروز از مجتمع پرتو فرآیند جنوب غرب کشور در اهواز بازدید به عمل آوردم. این مجتمع که در آستانه افتتاح رسمی در سفر ریاست محترم جمهوری اسلامی به استان خوزستان قرار دارد، درزمینهی پرتو فرآیندی محصولات مختلف فعالیت میکند.
در این بازدید که با استقبال گرم سرکار خانم دکتر پروانه سهرابی، مدیرعامل مجتمع، حجتالاسلام شیخ علینظر ممبینی و حاج حسین براتی همراه بود، از امکانات و ظرفیتهای مجتمع مطلع شدم. در جلسهای که برای معرفی این ظرفیتها تشکیل شد، شخصیتهای برجستهای چون حاج عارف هاشمی، برادر سردار سرتیپ شهید علی هاشمی، حجتالاسلام شیخ عبدالامیر رجبزاده از دفتر نماینده ولیفقیه در استان و مهندس سلطان کاظمی، رئیس جهاد کشاورزی استان خوزستان نیز حضور داشتند. این جلسه فرصتی برای بررسی راههای توسعه این صنعت و معرفی آن به کشاورزان و صنعتگران فراهم کرد.
سرکار خانم دکتر پروانه سهرابی، خواهر سه شهید والامقام، در این بازدید توضیحات مفصلی در خصوص پرتودهی و کاربردهای آن ارائه دادند. پرتودهی یک روش نوین و مؤثر است که به کمک آن میتوان محصولات مختلف ازجمله مواد غذایی، محصولات کشاورزی، صنعتی، دارویی و وسایل پزشکی را با استفاده از پرتوهای گاما، ایکس و الکترونی استریل کرده و طول عمر آنها را افزایش داد.
پرتودهی گاما، یکی از پرکاربردترین و رایجترین روشها برای استریل کردن مواد غذایی و کشاورزی است که مزایای زیادی دارد. ازجمله مزایای آن میتوان به کاهش آلودگیهای میکروبی، عدم نیاز به مواد شیمیایی و حفظ ویژگیهای طبیعی محصولات اشاره کرد. این روش به کشاورزان و صنعتگران کمک میکند تا محصولات خود را با کیفیت و سلامت بیشتر به بازار عرضه کنند و صادرات خود را گسترش دهند. یکی از مزایای دیگر پرتودهی گاما در صنعت کشاورزی، کنترل جوانهزنی محصولات کشاورزی است که میتواند به کشاورزان کمک کند تا کیفیت بذرها را حفظ کرده و از رشد ناخواسته گیاهان در زمان مناسب جلوگیری کنند. علاوه بر این، پرتودهی برای کنترل آفات نیز مؤثر است، بهطوریکه میتوان از تخریب محصولات توسط حشرات و بیماریها جلوگیری کرد. همچنین با افزایش زمان نگهداری، محصولات کشاورزی دیرتر خراب میشوند و این به کاهش ضایعات و افزایش سود کشاورزان منجر میشود.
با توجه به اینکه ۱۹.۵ درصد از کل تولید محصولات زراعی کشور در استان خوزستان صورت میگیرد؛ و همچنین با عنایت به آلودگی خاک در بسیاری از مناطق صنعتی و کشاورزی استان، استفاده از تکنیکهای نوینی مانند پرتودهی میتواند به بهبود کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی و جلوگیری از آلودگیهای احتمالی کمک کند.
این صنعت میتواند فرصتهای جدیدی برای افزایش صادرات، بهبود کیفیت محصولات و ارتقای سلامت عمومی فراهم آورد. بلافاصله پسازاین بازدید فرصت دیدار و گفتگویی برای سرکار خانم دکتر پروانه سهرابی با استاندار محترم خوزستان فراهم کردم و در این دیدار و گفتگو به راههای توسعه انرژی هستهای در استان خوزستان پرداختیم.