شوشان ـ دکتر فتح اله دهقان :
دانش اموخته جغرافیای سیاسی
در این مقاله قصد دارم از زاویه جایگاه شخصیت مردان ونقش آنها در تاریخ سازی ،بنیاد وگسترش تمدن واداره بهینه کشور به روز مرد بپردازم .
نظریه شخصیتهای برجسته نظریهای است که در قرن ۱۹ توسط توماس کارلایل مطرح شد؛ و بر اساس آن تاریخ با توجه به اثر مردان بزرگ یا پهلوانان توضیح داده میشود؛ افرادی هستند که تأثیرگذاری بالای تاریخی دارند و دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. مانند: جذابیت، نفوذ، قدرت کلام و پیشگامی که برخی از مردم از آن برخوردارند، هوش و خرد یا تواناییهای سیاسی و........
بر همگان واضح ومبرهن است که کشور در سیاستهای داخلی وخارجی با مشکلات زیادی روبرو است .
مشکلات اقتصادی ومعضلات اجتماعی -فرهنگی نشات گرفته ازوضعیت نا بسامان اقتصادی وسیاست گذرای های خارجی بحران های خطرناکی را برای کشور رقم زده است .
نتیجه گیری ؛
براساس تجربیات تاریخی ونظریات علمی باید بپذیریم که اداره صحیح کشور براساس سیاست گذرای وریل گذرای استراتژیهای علمی برخاسته از خرد ودانش میسر است .
پر واضح است که اجرای این مهم نیز فقط از عهده شخصیت های برجسته و مردان بزرگ ،افراد دارای کاریزما ی متناسب با جایگاهی که در آن قرار میگیرند ،انسان های فرهیخته ،متعهد ،خردمند،متخصص،مدیر ،مدبر،اینده نگر و آشنا ومسلط به فضای بین الملل وباور مند به خرد جمعی ،پراگماتیسم ومتعهد به منافع ملی وامنیت ملی امکان پذیر است .