یکی از پژوهشگران شرکت ملی حفاری ایران برای نخستین بار موفق به ابداع نسل دوم روانکار طناب های فولادی با قابلیت حفاظت کاتدی برای استفاده در صنعت نفت ، حفاری، حمل و نقل و صنایع دریایی شد.
به گزارش شوشان و به نقل از روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران رئیس مهندسی کالای مکانیک و تجهیزات عمومی مدیریت امور مهندسی شرکت به عنوان مخترع این روانکار گفت: این ماده در ادامه تحقیقات کاربردی و تکمیل نسل اول آن که چهار سال قبل ابداع و تجاری سازی گردید، ساخته شده است.
دکتر اصغر صادق آبادی با بیان اینکه روانکار نسل اول هم اکنون در صنایع داخلی مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: ماده جدید قابلیت بیشتری در حفاظت کابل در شرایط سخت و افزایش ایمنی عملیات دارد و آزمایش های میدانی آن با موفقیت انجام و آماده تولید تجاری می باشد.
وی از مساعدت های مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت و همچنین مدیریت امور مهندسی شرکت قدردانی و اظهار کرد: این روانکار برای نخستین بار ابداع و مشابه خارجی ندارد و فرمولاسیون و کلیه امتیازات آن متعلق به شرکت ملی حفاری ایران است.
صادق آبادی در زمینه مزیت ها و ویژگی های این ماده توضیح داد: مقاومت بالا در مقابل آب و رطوبت، گرد و خاک، نمک و آتمسفر دریایی، سایش، خوردگی، شکستگی سیم های کابل و خستگی مکانیکی کابل از مزیت های روانکار جدید به شمار می آید.
رئیس مهندسی کالای مکانیک و تجهیزات عمومی مدیریت امور مهندسی شرکت ملی حفاری ایران گفت: حمایت و برنامه ریزی شرکت ملی نفت ایران در ارتباط با ایجاد شرایط برای تولید انبوه و صادرات این محصول صنعتی پیشرفته به خارج، می تواند علاوه بر تامین نیازهای داخلی، موجب اعتبار فنی و ارز آوری برای کشور گردد.
وی در ادامه افزود: از جمله پیشنهاداتی که ارایه داده و هم اکنون در مراحل عملی شدن قرار دارد، استفاده از لاینر پمپ های سیال حفاری ساخته شده از سرامیک زیرکونیا و پوشش نانو نیترید تیتانیم برای کاهش انتظارات دستگاه های حفاری و جایگزینی مبرد R22 با R410A جهت حفاظت لایه ازن و توسعه پایدار می باشد.
مخترع نسل دوم روانکار طناب های فولادی با قابلیت حفاظت کاتدی که در زمره پژوهشگران برتر کشور می باشد، پیش از این طراحی و ساخت دوپ لوله حفاری، گریس کابل های حفاری (نسل اول)، سیمان کامپوزیتی چاه های نفت و گاز ، ریگ واش سازگار با محیط زیست، ماده هیبریدی برای کنترل کانون های گرد و خاک و استنت جذب شونده برای آنژیوپلاستی عروق کرونری قلب را در کارنامه اختراعات خود به ثبت رسانده است.
دکتر اصغر صادق آبادی دارای دکتری مهندسی پزشکی در بیومتریال است و دو عنوان کتاب تخصصی و افزون بر 80 مقاله علمی، فنی و پژوهشی تالیف کرده که این مقالات در نشریات معتبر داخلی و خارجی منتشر شده است.