شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۹۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۷
رئیس نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان:
رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان با بیان اینکه ایستادگی در برابر زور و زورگو مطابق منطق قرآن است، گفت: کاری که دانشجویان مسلمان پیرو خط امام انجام دادند، اقدام اعتراضی در عکس‌العمل به فرد و دولتی زورگو بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی در مراسم گرامیداشت سالروز تسخیر لانه جاسوسی، که امروز، ۱۳ آبان در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با تأکید بر اینکه بازگویی حوادث تاریخی به دلیل آنکه در سیر و روند پس از خود در معرض اتفاقات جدیدی قرار می‌گیرد، ‌مهم است، اظهار کرد: تأکید قرآن کریم بر «یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ» به همین معنا است.

وی ادامه داد: بعد از گذشت 40 سال از تسخیر لانه جاسوسی نیازمند یادآوری آن حادثه هستیم تا بدانیم اساساً کاری که دانشجویان ما در سال ۵۸ انجام دادند، کنش بود یا واکنش؟ چرا که نتیجه در طرح این پرسش متفاوت خواهد بود. با این یادآوری تکلیف خود را روشن کنیم که آیا این حرکت با عرف بین‌المللی سازگار بود یا نه؟

به گزارش ایسنا، شفیعی با بیان اینکه ورود دانشجویان به ساختمان سفارت آمریکا در تهران، واکنش به یک مسئله و مطالبه بوده است، گفت: اگر به روزنامه‌ها و سیر اتفاقات آن ایام مراجعه کنید، می‌بینید که از ۲۶ دی‌ماه سال ۵۸ که پهلوی دوم از کشور خارج شد، برگرداندن و محاکمه‌ از اصلی‌ترین مطالبات مردم به شمار می‌رود. دولت آمریکا با سوابق تاریخی گذشته رسماً اعلام کرد که شاه را پس نخواهیم داد.

رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان بیان کرد: ورود دانشجویان به سفارت آمریکا در حاشیه تظاهرات اعتراضی به این موضوع بود که چرا دولت‌ آمریکا شاه را پس نمی‌دهد تا در ایران محاکمه شود؟ آنچه که گاهی گفته می‌شود، کار دانشجویان مسلمان پیرو خط امام احساسی و غیرپخته بود، تفسیر درستی نیست چرا که با واقعیت انطباق ندارد و اینکه گفته می‌شود امام راحل هم با این کار موافق نبودند، هم صحت ندارد. در موضع‌گیری‌های امام می‌بینیم در کمتر از ۲۴ ساعت بعد از این اتفاق از این اقدام حمایت کردند؛ حمایت‌های امام راحل به طور مکتوب و شفاهی وجود دارد. همچنین تعبیر منقول از امام راحل مبنی بر اینکه "تسخیر لانه جاسوسی انقلاب دوم است" هم صحیح نیست. ایشان فرمودند: «باز در ایران انقلاب است، انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول». امام راحل تا پایان مؤید این حرکت بودند چرا که با روح و طبع شجاع و استکبار ستیز ایشان منطبق بود.

وی با اشاره به اینکه کاری که دانشجویان در آن زمان انجام دادند اقدام اعتراضی در عکس‌العمل به فرد و دولتی زورگو بود،‌ افزود: گاهی بعضی خرده می‌گیرند که این اقدام دانشجویان با عرف بین‌الملل سازگار نبوده است. بله درست است. این حرکت با عرف بین‌الملل سازگار نبود. مگر خود انقلاب اسلامی مطابق با عرف بین‌الملل بود؟ عرف بین‌المللی این است که ظالمی ظلم کند و مظلوم له شود. مطابق با عرف بین‌الملل مقاومت مردم یمن هم نباید باشد. شما چه وقت دیده‌اید که شورای امنیت بیانیه‌ای در حمایت یمن یا فلسطین صادر کند؟ عرف بین‌الملل این است که آقای ظریف برای عیادت آقای عراقچی در ده دقیقه فاصله از سازمان ملل نمی‌تواند برود چون تحریم است. مطابق با عرف بین‌الملل ما اصلاً نباید انقلاب می‌کردیم.

شفیعی به تعریف مأموریت یک سفارتخانه پرداخت و گفت: وظیفه یک سفارتخانه براساس عرف بین‌الملل این است که یک ساختمانی تابع مقررات دولت خود کارهای مربوط به قراردادها،‌ تسهیل روابط، صدور روادید و ... را در یک جغرافیای دیگر انجام می‌دهد. ۱۲ هزار سند از ساختمان سفارت آمریکا در تهران در یک مجموعه کتاب منتشر شده است. حمایت از تجزیه‌طلبی در کردستان، سیستان و بلوچستان و خوزستان مطابق با کدام عرف بین‌الملل است؟ به دلیل آنکه این حرف‌ها بیان نشد و این مطالب را پیگیری نکردیم،‌ جای طلبکار و بدهکار عوض شده است. باید مراجع حقوقی در کشور ما علیه ایالات متحده آمریکا اقامه دعوی می‌کردند. این قرارگاه براندازی یک انقلاب بود یا سفارت آمریکا؟

به گزارش ایسنا، رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان اظهار کرد: براساس مفاهیم قرآنی بخشی از سازوکار استکبار، هیمنه، سروصدا و گردن برافراشتن است. نمی‌شود جامعه‌ای دو ماه برای رهبر آزادگان عالم عزاداری کند و ده ما تن به ذلت دهد.

وی با اشاره به اینکه شناخت آمریکا بدون روتوش با ترامپ میسر می‌شود، گفت: در روایات داریم متکبر در روز قیامت به شکل یک مورچه درمی‌آید که خلایق روی آن پا گذاشته و رد می‌شوند. در برابر متکبر یا باید سر خم کرد یا ایستاد.

شفیعی گفت: در ماجرای انهدام پهباد آمریکایی توسط بچه‌های جمهوری اسلامی ایران، دولت آمریکا به وسیله دولت ثالثی به ما پیغام دادند که در برابر این اقدام شما باید عکس‌العمل نشان دهیم چون این اتفاق در افکار عمومی ما مناسب نیست، پس از این عکس‌العمل دیگر شما دنبال آن را نگیرید. جمهوری اسلامی هم به آنها جواب داد هر عکس‌العملی را ده برابر پاسخ می‌دهیم.

رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان گفت: پیام ۱۳ آبان بیش از آنچه که مصرف داخلی داشته باشد، مصرف خارجی دارد؛ اگر امروز عربستان در یمن به استیصال رسیده، محصول عرف بین‌المللی نیست بلکه محصول ایستادن در برابر زورگویی است. مثل همان ایستادگی مردم ما در سال‌های دفاع مقدس که امام راحل در آغاز جنگ تحمیلی فرمود: «مثل سیدالشهدا وارد جنگ می‌شویم و مثل سیدالشهدا از آن خارج می‌شویم.» ایستادگی در برابر زور و زورگو مطابق منطق قرآن است.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار