معاونت میراث فرهنگی خوزستان طی بیانیهای آخرین وضعیت بنای تاریخی هتل قو اهواز و روند اقدامات مرمتی انجامشده در آن را تشریح کرد.
معاونت میراث فرهنگی این ادارهکل در این بیانیه اعلام کرد:
"باوجود وسعت بنای هتل قو و گستردگی آسیبهای وارد آمده به اثر و همچنین محدودیت اعتبارات مربوط، ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان طی سالهای گذشته در راستای حفظ و نگهداری این اثر، اقدامات حفاظتی و رفع خطر را براساس اولویت انجام داد.
از جمله اقداماتی که در سالهای گذشته انجام شده است، میتوان به مستندنگاری و تهیه طرح مرمت، رفع خطر و مرمت اضطراری قسمتهای آسیبدیده، جلب مشارکت مالک در راستای امضاء تفاهمنامه مشارکتی و هدایت او به منظور دریافت تسهیلات اعتبار فنی، جمعآوری بخشهای غیرقابل نگهداری و اجرای شمعبندی و تنگهگذاری قسمتهای در معرض خطر و نیز برچیدن اندودهای الحاقی به منظور رفع رطوبت اشیاء در مصالح اثر اشاره کرد.
در سال جاری نیز از محل اعتبارات استانی مبلغ یکهزار میلیون ریال (معادل صد میلیون تومان) در راستای ادامه روند مرمت و حفاظت اضطراری از سوی این ادارهکل تخصیص داده شده است که بر اساس آن، کلیه اقدامات از قبیل تهیه گزارش آسیبشناسی و طرح رفع خطر، برآورد هزینههای مالی در راستای شروع عملیات اجرائی و تهیه شرح عملیات اجرائی، در دستور کار قرار گرفته است.
درحال حاضر مراحل قانونی به منظور تعیین پیمانکار ذیصلاح از سوی این معاونت و واحد امور قراردادهای ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان درحال پیگیری است که به محض مشخص شدن پیمانکار، اقدامات اجرایی در راستای حفاظت از اثر پیشگفته عملیاتی خواهد شد."
به گزارش ایسنا، به نقل از ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان، هتل قو یکی از بناهای تاریخی اهواز مربوط به اواخر دوره قاجار است. این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شماره ۳۳۵۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. هتل قو در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی به صورت یک ساختمان دو طبقه با تعدادی ساختمان جنبی شامل آشپزخانه و سرایداری، مشرف به رودخانه کارون ساخته شد. این بنا در ابتدا به عنوان هتل مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن به اداره بهداشت اهواز تحویل داده شد و مدتی بعد نیز به عنوان منزل مسکونی، تغییر کاربری داد. هتل قو باتوجه به موقعیت مکانی، یکی از نقاط مطرح در بافت قدیم شهر اهواز به حساب میآید.