کد خبر: ۲۲۲۱۶
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۲
وزیر نیرو خبر داد:

آب کارون براي مصارف غیرشرب از سرشاخه​ ها منتقل نخواهد شد

به آنچه كه در مراجع قانون‌گذاري، شوراي عالي آب و در دولت در اين زمينه تصويب شده، پايبند خواهيم بود.
حمید چيت​چيان در جلسه شوراي اداري استان که امروز، 11 دی‌ماه با حضور معاون اول رييس‌جمهور در محل استانداري برگزار شد، اظهاركرد: به يقين خوزستان استاني است كه وزارت نيرو بيشترين سرمايه​گذاري​ها را در آن انجام داده و هيچكدام از استان‌ها از نظر سرمايه​گذاري در بخش آب به اين استان نخواهد رسيد.

 

وي به احداث سدهاي بزرگ و سلسله سدهاي رودخانه كارون، دز، سد كرخه، و سد روي رودخانه زهره اشاره‌كرد و گفت: اين سدسازي نتايج درخشاني داشته است.

 

وزير نيرو افزود: از حدود 20 سال پيش سرمايه​گذاري​هاي سنگيني در احداث شبكه​هاي اصلي، نوع يك و دو انجام شده‌است و اكنون با توجه ويژه دولت، وزارت كشاورزي نيز براي احداث شبكه​هاي نوع سه و چهار سرمايه‌گذاري‌هاي لازم را انجام داده، به‌طوری که اكنون چهره دشت خوزستان بسيار تغيير كرده است.

 

چيت​چيان در خصوص وضعيت شبكه​هاي فاضلاب در برخي شهرهاي كشور از جمله استان خوزستان، گفت: شبكه فاضلاب در 9 شهر در حال اجراست و احداث تصفيه​خانه در 5 شهر از اين شهرها تصويب شده است كه براي احداث اين تصفيه​خانه​ها تا يك‌ماه ديگر از منابع فايناس استفاده مي​كنيم. با اجراي سريع اين تصفيه​خانه​ها  و اتصال شبكه​هاي فاضلاب به آن‌ها، از ورود فاضلاب​هاي شهري به رودخانه​هاي كارون جلوگيري به عمل مي​آيد كه اين امر تأثيرات بالايي در افزايش كيفيت آب كارون خواهد داشت.

 

وي اظهاركرد: طرح غدير سال​هاست كه در حال اجراست و يك هفته پس از سفر رييس‌جمهور به استان خوزستان، 70 درصد از آب شرب شهر اهواز تحت پوشش اين طرح قرار گرفت و براي آب‌رساني از خط غدير استفاده شد.

 

وزير نيرو به برگشت آب شور خليج‌فارس به بهمن​شير اشاره‌كرد و گفت: براي حل اين مشكل تصميماتي اتخاذ مي​شود.

 

چيت​چيان به سد گتوند نيز اشاره كرد و گفت: علی‌رغم سختي بسيار بالاي كار، اين سد با يك دقت مهندسي بسيار بالايي احداث شد كه بركاتي داشته اما در عين حال مشكلاتي نيز در اين زمينه ايجاد شده است و اكنون به دليل شوري موجود EC آب حدود 300 تا حداكثر 500 واحد اضافه مي​شود و بقيه مشكلات به دليل ورود فاضلاب​هاي شهري، صنعتي و زه‌آب​هاست كه دولت به دليل اهميت ويژه​اي كه براي اين موضوع قائل شد، كميته​اي را تشكيل داد كه تا سه ماه آينده نتايج استخراج مي​شود و قطعا تدابير درستي براي حل مشكلات در اين حوزه اتخاذ خواهد شد.

 

وزير نيرو در ادامه در خصوص آب‌رساني به روستا نيز اظهاركرد: طرح 7 مجتمع روستايي امسال به اجرا در آمد و 7 طرح ديگر نيز طي زمان باقيمانده امسال و سال آينده در دستور كار قرار دارند.

 

چيت​چيان در خصوص مشكل كم​آبي در كشور، گفت: در طول 13 سال گذشته ميزان بارش​ها كاهش يافته و بارندگي شرايط ويژه​اي داشته است. علاوه بر اين در كشور با تغييرات اقليمي نيز مواجه بوده​ايم به طوري‌كه نوع بارش​ها هم تغيير كرد. پيش از اين بيشتر بارش​ها به صورت برف بود ولي اكنون به‌صورت باران است و در نتيجه اين تغييرات آب‌هاي تمام رودخانه​ها به صورت جدي كاهش يافت. به‌اين ترتيب صحیح آن بود که شبكه​ها را مطابق بارندگي 10 سال قبل مي​ساختيم تا به دنبال آن در ميان مردم و كشاورزان توقعات در زمينه آب‌رساني افزايش مي​يافت.

 

وي افزود: براي حل مشكلاتي كه در اين زمينه وجود دارد و با اطمينان اين‌كه ميزان آبي كه مدنظر است تأمين مي​شود، اقدام به ساخت شبكه​هاي نوع يك و دو كرديم و در جهاد كشاورزي نيز ساخت شبكه​هاي نوع سه و چهار در دستور كار قرار گرفت.

 

وزير نيرو در خصوص مساله انتقال آب در اين جلسه اظهاركرد: همان‌طور كه رييس‌جمهور در سفر خود به استان خوزستان اعلام كرده بود، انتقال آب از سرشاخه​هاي كارون فقط براي مصارف شرب و در زمان ضرورت انجام مي‌شود و مطلقا آب براي مصارف كشاورزي و صنعت در استان​هاي ديگر از سرشاخه​ها منتقل نخواهد شد. ما اطمينان داريم كه مردم خوزستان كه مردمي ولايي هستند، به كمبود و مشكلات ناشي از كمبود آب در استان‌هاي ديگر رضايت ندارند. در نتيجه در خصوص مساله انتقال آب اطمينان داده خواهد شد كه آب تنها براي مصرف شرب منتقل مي​شود.

 

چيت​چيان ادامه‌داد: يكي از چالش​هايي كه در مجلس با آن روبه‌رو شديم و وزير نيرو نيز به اين دليل تا پاي استيضاح رفت، در خصوص احداث تونل بهشت​آباد بود. تونل بهشت​آباد با مشخصاتي كه گفته شد، مطلقا ساخته نخواهد شد اما حداقل آبي كه براي شرب در نظر گرفته شده است منتقل مي​شود. به آنچه كه در مراجع قانون‌گذاري، شوراي عالي آب و در دولت در اين زمينه تصويب شده، پايبند خواهيم بود.
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۱
0
2
اخه مگه اصفهان مشکل اب شرب داره؟!کوهرنگ3 هم که در داره اب کارون رو میبره اصفهان؛بهشت اباد هم که قرار بود با حجم کم و بصورت لوله اجرا بشه و نه با تونل ولی ظاهرا فشارهای مافیای اب باعث شده ورق برگرده و دوباره تونل بهشت اباد به راه بیافته!!
بابا جان بجای اینکه اینقدر بفکر انتقال اب کارون هستید بهتره برای مشکلات اب شرب مردم خوزستان چاره اندیشی کنید و اب لازم برای اجرای کامل طرح 800هزارهکتاری مقام معظم رهبری رو تامین نمایید.
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۱
0
6
لطفا مقدار این حداقل اب را مشخص فرمایید اقای چیت چیان!!!!
داود1
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۱
0
6
""تونل بهشت​آباد با مشخصاتي كه گفته شد، مطلقا ساخته نخواهد شد اما حداقل آبي كه براي شرب در نظر گرفته شده است منتقل مي​شود.""
لطفا بفرمایید که این مقدار حداقل به چه میزان است؟؟؟؟؟؟؟؟
شفاف سازی کنید.
کارون را نجات دهید. در مقابل نسلهای اینده مسئول هستیم...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
0
3
با انتقال کارون به بهانه تامین آب شرب مخالفیم!
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
0
3
یعنی تونل کوهرنگ3 با اون عظمت از پس تامین اب شرب اصفهان برنمیاد که میخوان بهشت اباد رو هم اجرا کنن؟!! اقا شما مردم رو چی فرض کردید؟؟!!
شاهین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
0
0
باور بفرمایید به خاطر همین بی عدالتی هاست که آسمان نیز با زمینیان قهر کرده و قطره ای باران یا دانه ای برف به زمین نمی فرستد چون هم وطنان اصفهانی ما به حق خود قانع نیستند و به فکر دزدی آب از زیر زمین با استفاده از پول و پارتی و به قول معروف اعمال فشار گروه های مافیایی
نظرات بینندگان