شنیده ها حاکی از آن است که طرح علاج یابی کارون به دانشگاه تهران واگذار گردید که این خبر برای جامعه علمی خوزستان ضربه مهلکی خواهد بود، چرا که بسیار مودبانه وجاهت علمی آن زیر سوال برده و در این زمینه نکات زیر گفتنی است:
1-بدون شک دانشگاه چمران با توجه به مزیت حضور منطقه ای و آشنایی میدانی با حوزه کارون ، امکان رصد دقیق تری بر کارون دارد تا دانشگاه تهران.
2-اخیراً مشاهده شده متولیان سدگتوند که در رسانه های خوزستان دست شان رو شده و تشت رسوایی شان از پشت بام افتاده و فرصتی برای پروپاگدانا ندارند ، دست به دامان رسانه های مرکز نشین شده تا هزینه مخالفت با سدگتوند را افزایش دهند.
جدیدترین نمونه این رفتار ، مخالفت با برگزاری همایشی در خصوص کارون بود. لذا تصور دست اندرکاران سدگتوند آن است که اگر این بررسی علمی در مرکز باشد امکان دخل و تصرف بیشتری در آن دارند لذا تمایل آنها بیشتر بر آن است که استان خوزستان هر چه کمتر در این امر دخالت داشته باشد.
3-از سویی دیگر این انتقال علاج یابی کارون به دانشگاه تهران ، این پیام غیرمستقیم را دارد که دانشگاه چمران با قدمت تاریخی خود توان علمی لازم برای این علاج یابی را ندارد لذا جا دارد که اعضاء هیئت علمی مرتبط این دانشگاه و مسئولین و متولیان مربوطه در این خصوص از حیثیت دانشگاه دفاع نمایند یا صادقانه به مردم بگویند که این دانشگاه از توان علمی لازم برخوردار نیست .
4-آیا شایسته تر نبود که دانشگاه چمران متولی این تحقیق می شد و جهت بهره برداری بیشتر از توان علمی دانشگاه تهران این دانشگاه به عنوان دانشگاه مُعین در طرح علاج یا بی کارون با دانشگاه چمران همکاری می کرد.
5- آیا انتقال طرح علاج یابی کارون به تهران شائبه سیاسی کاری و لابی گری در این خصوص را در ذهن دامن نخواهد زد، می توان پرسید کدام اولویت و ضرورت این علاج یابی را به تهران منتقل کرده است.
6- در این خصوص منتظر موضع گیری دانشگاه چمران، اعضاء هیات علمی و مسئولین استان خواهیم بود تا به روشن شدن هرچه بیشتر این موضوع گیری کمک شود.
نویسنده : ابوالفضل حسینی