رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفت و گوی اختصاصی با شوشان: کاهش آمار بیماران تنفسی در خوزستان / سال گذشته پس از بارش بارش باران حدود ۳ هزار نفر به بیمارستان ها مراجعه کردند/ کاهش مراجعات بیمارستانی در آبادان، خرمشهر و شادگان / هرس درختان منجر به کاهش ۸۰ درصدی بیماری تنفسی شد / نمی توان میزان آلرژی را به صفر رساند
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفت و گو با شوشان از کاهش بیماران تنفسی نسبت به سالهای گذشته خبر داد.
شوشان: رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفت و گو با شوشان از کاهش بیماران تنفسی نسبت به سالهای گذشته خبر داد.
به گزارش شوشان ، دکتر اسماعیل ایدنی با اشاره به آمار آنلاین بیماران تنفسی در خوزستان ،اظهار کرد: تعداد بیماران تنفسی که پس از بارش باران به بیمارستان ها برای بستری موقت و بستری در بخش ها مراجعه کرده اند نسبت به سال های گذشته از کاهش قابل توجهی در حوزه دانشگاه برخوردار بوده است.
وی گفت: بار مراجعات سرپایی بیمارستانها طی ۲۴ ساعت اول پس از بارش باران، ۷۰ تا۸۰ درصد نسبت به سالهای ۹۳و ۹۴ کاهش یافته است.
دکتر ایدنی با اظهار اینکه آمار تجمعی بیماران به صورت مرتب به ستاد بحران اعلام می شود، گفت: سال گذشته پس از بارش باران، با حدود ۳ هزار مراجعه به بیمارستانهای اهواز مواجه بودیم که امسال با تمهیداتی که صورت گرفت آمار مراجعات بیمارستانی کاهش چشمگیری داشت و قابل قیاس با آمارهای پیشین نیست.
وی درعین حال گفت: هر چقدر زمان سپری می شود از بار مراجعات به بیمارستانها نیز کاسته می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان را تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی آبادان عنوان کرد، گفت: طی تماسی که با رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان داشتم ،ایشان نیز از کاهش مراجعات بیمارستانی خبر داد و گفت بیشتر بیماران نیز به صورت سرپایی درمان شدند و بیماران نیازمند به بستری بسیار اندک هستند.
به گزارش شوشان ، دکتر ایدنی علت وقوع بیماری تنفسی پس از بارش را پدیده ای به نام «طوفان آسم» ناشی از رعدوبرق و بارش عنوان کرد و افزود: این بیماری در کشور استرالیا ۸هزار نفر را روانه بیمارستانها کرده است به صورتی که مرکز فوریت های شهر فلج شده و تا کنون ۸نفر نیز در این کشور جان خود را از دست داده اند.
وی گفت: طبق مطالعات جهانی آسم پس از بارندگی ناشی از تماس فرد با مواد بیولوژیک آلرژی زا می باشد که دانه های گرده گیاهی و قارچی، انواعی از این مواد آلرژی زا هستند و این مواد پس از قرار گرفتن در معرض باران و رعدوبرق، می ترکندو تبدیل به ذرات ریزتر می شوند و از طریق هوای تنفسی وارد ریه افراد می شوند و در افراد مستعد که سابقه بیماری های تنفسی ،آسم و آلرژی دارند،ایجاد مشکل می کنند.
دکتر ایدنی با بیان اینکه هرس درختان منجر به کاهش ۸۰درصدی بیماری تنفسی نسبت به سال گذشته شد،گفت: هرس ۳۰درصد درختان کنوکارپوس که در سال جاری توسط شهرداری انجام شد،میزان بیماری های تنفسی را به مقدار زیادی کاهش داد به صورتی که در مرکز شهر ومنطقه گلستان که هرس بیشتری انجام شد؛این بیماری نیز کمتر مشاهده شد و امیدواریم در سالهای آینده این آمار کمتر و کمتر شود.
وی هرس درختان، مراقب های پزشکی بیماران و تجویز داروقبل از شروع بیماری را از عوامل کاهش دهنده مشکلات تنفسی در سال جاری دانست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اظهار اینکه نمی توان میزان آلرژی را به صفر رساند، تصریح کرد: کاهش تماس افرادبا مواد حساسیت زا و تجویز دارو برای جلوگیری از فرآیند آلرژی از فعالیت های پیشگیرانه ای است که به بیماران تنفسی توصیه می شود.