کد خبر: ۱۱۳۴۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۶
سید شاهرخ موسوی نسب

نمایشگاه بین‌المللی اهواز؛ ویترین اقتصاد یا میدان ترافیک؟

شوشان ـ  سید شاهرخ موسوی نسب :

نمایشگاه بین‌المللی اهواز که به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین مراکز و نقطه ای شاخص برای برگزاری رویدادهای اقتصادی ، صنعتی و فرهنگی در جنوب کشور شناخته می‌شد ، در سال‌های اخیر به‌دلیل گسترش شهر و افزایش حجم ترافیک شهری دیگر پاسخگوی نیازهای برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی و بین‌المللی نبوده و با چالش‌های متعددی روبه‌رو شده است؛ چالش‌هایی که ضرورت بازنگری در مکان، زیرساخت و ظرفیت‌های آن را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

نمایشگاه‌ها ویترین توسعه اقتصادی هر استان‌ است و وقتی این ویترین در دل ترافیک و نارضایتی شهروندان پنهان شود، دیگر اثرگذاری خود را از دست می‌دهد. در هر نمایشگاه تخصصی به‌ویژه در رویدادهای پربازدیدی همچون نمایشگاه نقت ، گل و گیاه، بهاره ، صنایع غذایی و... مسیر منتهی به محله سید خلف و میدان شهید چمران به صحنه‌ای از ترافیک سنگین، ازدحام و نارضایتی شهروندان تبدیل می‌شود. مشکلی که دیگر برای مردم اهواز تازگی نداشته و با هر نمایشگاه دگر بارتکرار می‌شود.  

معضل ترافیک در زمان برگزاری نمایشگاه‌ها یکی از مشکلات شهراهواز است.  محدوده کیانپارس که نمایشگاه بین المللی خوزستان در آن واقع شده از پررفت‌وآمدترین نقاط شهر به‌شمار می‌رود و در ایام برگزاری نمایشگاه‌ها، حجم بالای خودروهای شخصی، بازدیدکنندگان و وسایل حمل بار غرفه‌داران، سبب کندی رفت‌وآمد و نارضایتی ساکنان اطراف موجب شده تا برگزاری برخی نمایشگاه‌های بزرگ در این مکان، به چالشی برای شهروندان تبدیل شده و چهره‌ای نازیبا از مدیریت شهری در مقابل مهمانان و فعالان اقتصادی به نمایش گذاشته شود.

کمبود زیرساخت‌ها و امکانات خدماتی فضای مفید نمایشگاهی در محل فعلی و عدم تناسب ظرفیت سالن‌ها با نیازهای امروز استان و محدودیت دسترسی برای خودروهای سنگین حمل‌ونقل غرفه‌ها، کمبود فضاهای خدماتی از جمله رستوران، استراحتگاه و ... از جمله نواقص اصلی این مجموعه است که با افزایش حجم و تنوع نمایشگاه‌ها، این کمبودها نه تنها مانع جذب شرکت‌کنندگان بیشتر شده بلکه تجربه بازدیدکنندگان را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است.

هزینه بالای احداث نمایشگاه جدید به اذعان مدیرعامل نمایشگاههای بین المللی خوزستان از یک سو و عدم ارائه گزارش شفاف از روند اجرای این پروژه ، نبود اطلاع‌رسانی دقیق درباره زمان‌بندی و پیشرفت فیزیکی پروژه از سوی دیگر باعث شده تا فعالان اقتصادی، غرفه‌داران و شرکت‌های برگزارکننده، چشم‌انتظار تصمیمی روشن برای آینده نمایشگاه باشند. لزوم تصمیم‌گیری و اقدام هماهنگ جابجایی نمایشگاه بین‌المللی اهواز از محدوده شهری به محلی جدید و عبور از مسیر بروکراسی و تبدیل شدن به یک اقدام واقعی، نه‌تنها به رفع مشکلات فعلی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز توسعه پایدار فعالیت‌های نمایشگاهی در جنوب کشور شود.  محل جدید با توجه به محلی که برای آن مشخص گردید می تواند از دسترسی مناسب به بزرگراه‌ها، پارکینگ گسترده، زیرساخت‌های لجستیکی و خدماتی کامل برخوردار باشد که ماحصل آن میزبانی شایسته‌ای برای رویدادهای ملی و بین‌المللی باشد.

راهکارها و پیشنهادها:

تسریع در اجرای پروژه نمایشگاه جدید اهواز با تأمین اعتبار لازم و تعیین زمان‌بندی مشخص؛ بهبود دسترسی‌ها و اصلاح طرح ترافیکی فعلی نمایشگاه موجود تا زمان بهره‌برداری از محل جدید؛ استفاده از سیستم‌های هوشمند ترافیکی، خدمات حمل‌ونقل عمومی و مدیریت زمان بازدید برای کاهش ازدحام؛ ایجاد همکاری مشترک بین شهرداری، پلیس راهور و شرکت نمایشگاه‌ها برای برنامه‌ریزی بلندمدت و مقطعی می تواند در برون رفت از مشکلات فعلی موثر ثمر باشد.  

نظرات بینندگان