کد خبر: ۱۱۳۵۸۸
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۹

محمد مالی، چشمه جوشان در آنسوی دیوارهای دانشگاه!

شوشان ـ حسن دادخواه :


   در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ بود که نمی دانم محمدمالی مرا به عنوان یک دانشگاهی، که با شهید علی جمالپور آشنایی داشتم، چگونه شناخت و برای شورای علمی و کمیته برگزاری همایش بزرگداشت آن شهید، مرا برگزید و من با این رویداد بود که با ایشان آشنا شدم!
   آن همایش از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد و مدیر اجرایی و در واقع طراح و پیگیری کننده آن محمد مالی بود. در پیرامون ایشان، افراد هنرمند در حوزه های نمایشی و رسانه ای نیز بودند، که بعدها با آنان نیز آشنا شدم. چند جلد کتاب دربردارنده آثار قلمی شهید جمالپور به چاپ رسید و شاید سود و اثر این همایش، همین بود افزون بر چند گفت و گو در باره آن شهید بزرگوار و اندیشمند!
 نوع و چیدمان برنامه های آن همایش، نشان داد که وی جوانی، پخته و با تجربه، اهل قلم و دردمند و البته مشتاق و بانشاط و اهل مطالعه و در همان حال، انسانی زیرک است!
    با راه اندازی و انتشار روزنامه خوزی ها، عملا عضو تحریریه آن شدم و فرصتی پیش آمد تا در آستانه شصت سالگی، میان طیفی از جوانان، به قول یک صاحب‌دل، بلولم!
   سخت‌کوشی و جان‌سختی و دست و پا زدن وی را برای بیرون آوردن یک شماره به همراهی مجتبی گهستونی، مستقیم شاهد بودم. اقدامی با هدف توسعه فرهنگی و اجتماعی و در راستای تقویت فرهیختگی در خوزستان و گردآوردن نیروهای اهل قلم و اندیشه در پیرامون میز گفت و گو و موضوع یابی و روشنگری .....و رساندن ناله های جانسوز استان خوزستان!
  من از روی عمد و آگاهی نام محمد مالی را در کارنامه خود قرار دادم که در هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه شهید چمران اهواز، در باره آنان یادداشت کوتاهی بنویسم اری با آگاهی و از روی عمد!
  ایشان گرچه تحصیلات عالی دانشگاهی دارد و جدای از مدرک تحصیلی، انسان ژرف اندیش در حوزه فرهنگی و اجتماعی است ولی به هر سو، مانند من در دانشگاه شاغل نیست و در آنسوی دیوارها و فنس های دانشگاه از صبح تا غروب مشغول به شغل اداری است و از غروب تا نیمه های شب، خوراک برای اداره و انتشار یک روزنامه متن محور را فراهم می کند و شاید تنها سردبیر و مدیر مسئولی باشد کسب اطلاعات اندک من،  که در هر شماره، سخن اصلی روزنامه را می نویسند!
   وجود نام ایشان در کارنامه من، به علت دغدغه مندی و ایستادگی وی و با همه دلهره‌ها برای انتشار منظم یک روزنامه در کسادی بازار نشر و رسانه مستقل و وفادار به شرافت قلم است. یعنی اوج مسئولیت شناسی، ریسک پذیری و زحمتی که من به عنوان یک دانشگاهی رسمی، در وجود خود احساس نمی کنم و درنمی یابم!
  بعدها دانستم که وی نزدیک به  سی سال عمر رسانه ای را پشت سر گذاشته است و یک روزنامه نگار حرفه ای و ریزبین و البته در امور فنی و هنری، کمی یک دنده و بی ملاحظه است! پایبند به کیفیت و رسم و رسوم اخلاق رسانه ای از ویژگی های شغلی و هنری اوست.
 بدون مجامله و تعارف و گزاف، وی در خدمت هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه است. چه تعداد از اعضای هیئت علمی که طی سه سال گذشته، روی جلد خوزی ها قرار گرفتند و چه تعداد یادداشت های منتقدانه و  علمی آنان که در خوزی ها چاپ شد!
  من بر خود لازم می دانم که فروتنانه، به همراهی با ایشان افتخار کنم و از وجود وی در اهواز برخورد ببالم. قدر این افراد باید دانسته شود و به آنان ارج گذاشت!

نظرات بینندگان