کد خبر: ۱۱۳۶۶۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۱
امید حلالی‌

خانه مطبوعات از مسیر عدالت‌خواهی منحرف شده است

شوشان ـ امید حلالی‌ در تالار گفت‌وگو: 


نشست نقد عملکرد خانه مطبوعات خوزستان در تالار گفت‌وگو با سخنان صریح و بی‌پرده امید حلالی‌ صاحب‌امتیاز و مدیرمسئول پایگاه خبری «شوشان» و عضو علی البدل  هیئت مدیره خانه مطبوعات خوزستان، رنگ و بوی انتقادی به خود گرفت.

حلالی‌ در آغاز با تبریک میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س)  اظهار کرد: راه ما، راه ولایت، هدایت و دفاع از حق است و رسانه، نخستین سنگر این مسیر است.

رسالت اولیه خانه مطبوعات فراموش شده است

وی با اشاره به سابقه خود و دیگر بنیانگذاران خانه مطبوعات گفت: از روز نخست، اندیشه ما ایجاد یک نهاد مدنی عدالت‌خواه و مطالبه‌گر بود؛ نهادی که سایه‌اش بر سر مردم باشد و در پیگیری مسائل استان پیشگام شود. خانه مطبوعات باید هم برای جامعه، صدای عدالت باشد و هم برای رسانه‌ها، پشتیبان و خدمت‌رسان.

به گفته او، این خدمات می‌بایست شامل حمایت‌های معیشتی، آموزشی و صنفی باشد؛ خدماتی که اکنون نه‌تنها به شکل شفاف ارائه نمی‌شود، بلکه معیار سنجش و ارزیابی آن نیز از اساس نادیده گرفته شده است.

خانه مطبوعات پاسخگو نیست؛ گروه‌های اطلاع‌رسانی سانسور می‌شود

حلالی‌ با انتقاد از وضعیت اطلاع‌رسانی داخلی خانه مطبوعات افزود: گروهی که برای اطلاع‌رسانی تشکیل شد، مدام قطع و وصل می‌شود و بدتر از آن، کوچک‌ترین نقد و نظر از سوی اعضا با حذف افراد پاسخ داده می‌شود. چنین رفتاری نه صنفی است و نه قابل دفاع.

او با اشاره به ضرورت رعایت اساسنامه گفت: طبق اساسنامه، تشکیل مجمع عمومی، انتخاب بازرس، تصویب بودجه و تعیین اهداف سالانه وظیفه قانونی خانه مطبوعات است. اما مجمع عمومی تشکیل نشده و هیچ گزارشی از عملکرد مالی، صنفی یا اجرایی ارائه نشده است. این یعنی شفافیت عملاً وجود ندارد.

خانه مطبوعات؛ غایب بزرگ در مطالبه‌گری استان

مدیرمسئول روزنامه «راوی ملت» با انتقاد از انفعال خانه مطبوعات نسبت به بحران‌های استان، بیان کرد: این نهاد باید صفِ نخست مطالبه‌گری در خوزستان باشد. اما امروز در برابر مشکلات جدی مردم، از جمله آلودگی هوا که شهروندان را بیمار و خسته کرده است، هیچ اقدام عملی، نشست خبری، بیانیه یا تحرکی نمی‌بینیم. چگونه می‌توان از رسانه‌ها توقع داشت که کنار مردم بایستند وقتی خانه مطبوعات حتی قدم اول را برنمی‌دارد؟

حلالی  سکوت این نهاد در برابر مسائل اساسی استان را «توجیه‌ناپذیر» خواند و افزود: خانه مطبوعات از مسیر اولیه‌ای که مؤسسان برای آن ترسیم کرده بودند، دور شده است. مأموریت واقعی این نهاد، پیگیری مطالبات مردم و حمایت از جامعه رسانه‌ای است، نه سکوت و حذف منتقدان.


حلالی‌ در پایان تأکید کرد: این نقدها از سر دلسوزی است. من به‌عنوان عضو مجمع عمومی و از همراهان قدیمی خانه مطبوعات می‌گویم: این نهاد باید به مردم و رسانه‌ها پاسخگو باشد. بازگشت به اصول، شفافیت، مطالبه‌گری و رعایت اساسنامه تنها راه احیای اعتماد اهالی قلم است.

نظرات بینندگان