
يك كارشناس كشاورزي خوزستان با اشاره به مزيت هاي نسبي کشاورزي خوزستان نسبت به ساير استانهاي کشور تاكيد كرد: در صورت اجراي کشاورزي علمي، براي تمام فارغ التحصيلان کشاورزي شغل ايجاد ميشود.
اميد فراز با انتقاد از اينكه در اجراي طرح هاي كشاورزي به نقش آموزش و ترويج توجه نميشود گفت: پرداختن به اين موضوعات ميتواند باعث اشتغال و افزايش چند برابري ظرفيت توليد محصولات کشاورزي و در نهايت افزايش بهرهوري شود.
وي با اشاره به توانمنديهاي بالاي استان خوزستان در کشاورزي و وجود تنوع در گرايشهاي تحصيلي فارغالتحصيلان کشاورزي گفت: با نگاهي همه جانبه و خصوصينگر و با استفاده از تجربيات تشكلها و تدوين برنامهاي جامع در تمامي سازمانهاي مرتبط با كشاورزي نه تنها ميتوان اشتغالزايي و رفاه پايدار براي دانشآموختگان كشاورزي خوزستان ايجاد كرد، بلکه در اين زمينه ميتوانيم پذيراي کارشناسان جوياي کار ساير استان ها هم باشيم.
اين كارشناس كشاورزي تاكيد كرد: در اجراي اين برنامه بايد سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي خوزستان به عنوان محور، مدنظر قرارگيرد.
فراز، سازمان نظام مهندسی كشاورزي را بزرگترین تشکل بخش کشاورزی برشمرد و گفت: اين سازمان باید جاي خالي حضور بخش خصوصی در حوزههای تصمیمگیر را جبران كرده و نقش مؤثری در فعالیتهای اجرایی سازمان جهاد کشاورزی ايفا كند. در واقع نظام مهندسي كشاورزي بايد بعنوان اتاق فکري در کنار جهاد کشاورزی باشد و بتواند راهكارهاي مؤثر در خصوص اشتغال فارغ التحصيلان کشاورزی را ارائه دهد.
وي گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی آنطور كه بايد و شايد نتوانسته از ظرفیتهای قانون افزایش بهرهوری در بخش كشاورزي، بهره خوبي ببرد.
فراز با انتقاد از راندمان موجود در بخش کشاورزي و نقش سازمان نظام مهندسي کشاورزي در ارتقاي آن گفت: بايد اين سازمان به نهادي پويا، عملگرا و چابك تبديل شود و از مشاركت تمامي اعضا براي پيشبرد اهداف خود بهرهمند شود. براي تحقق اين اهداف، سازمانهاي مرتبط نيز بايد از اين سازمان حمايت و امکانات لازم براي توسعه کشاورزي علمي را فراهم كنند.
وي گفت: با توجه به شرايط اقليمي و منابع خدادادي موجود در خوزستان، ميتوان با مديريت مناسب و ارايه راهبردها براي اجراي سياست كشاورزي علمي و صنعتي به نهادهاي مرتبط و با جذب سرمايههاي خصوصي خرد و کلان و تسهيل شرايط کار، تحولي عظيم در اشتغال و اقتصاد كشاورزي خوزستان ايجاد كرد.
اين كارشناس كشاورزي خوزستان با اشاره به اينكه برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید از همه ظرفيت هاي موجود در بخش كشاورزي بويژه پتانسيل هاي مهندسين كشاورزي بهره برد افزود: سازمان نظام مهندسی كشاورزي به عبارتي تنها تشكلي است که میتواند عهده دار انتقال آموزش هاي علمي دانش آموختگان كشاورزي به مزارع باشد.