کد خبر: ۲۵۷۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۷
یک کارشناس صنایع غذایی خوزستان:

جای صنایع تبدیلی در کشاورزی خوزستان خالی است




یک کارشناس صنایع غذایی خوزستان با تاکید بر استفاده از روش های جدید برای بهره وری بیشتر از ضایعات مواد غذایی در بخش صنعت غذایی گفت: تکنولوژی های جدید باعث حفظ بخش زیادی از ضایعات می شوند و از طرفی آنها را به موادی مفید و قابل مصرف برای صادرات تبدیل می کنند.
فرخنده همافر با اشاره به اینکه جای صنایع تبدیلی در کشاورزی خوزستان خالی است افزود: بخش زیادی از محصولات كشاورزي كه با سختی های فراوان و هزينه زيادي توليد مي‌شود به دلايل متعددي از بین می رود و تبدیل به ضایعات می شود و این در حالی است که با بازيافت ضايعات محصولات كشاورزي می توان سرمايه‌هاي عظيمي را در وارد چرخه تولید و اقتصاد استان کرد.

وی گفت: توجه به ايجاد صنايع تبديلي محصولات كشاورزي علاوه بر نقش مؤثر در اشتغال‌زايي بيشتر و جلوگيري از مهاجرت توليد‌كنندگان به شـهرها، مي‌تواند ارزش افزوده را در بخش‌هاي صنعت و كشاورزي بیشتر کند.

همافر با اشاره به ظرفیت های منحصر به فرد خوزستان در بخش کشاورزی گفت: توجه بیش از پیش به صنایع تبدیلی و استفاده از فناوری های روز در این بخش برای استان خوزستان ضروری است.

وی ادامه داد: استان خوزستان به عنوان قطب مهم کشاورزی کشور به منظور نقش آفرینی بیشتر در زمینه تولید محصولات غذایی نیازمند رونق صنایع تبدیلی، تکمیلی و کارخانه های صنایع غذایی مرتبط با محصولات کشاورزی استان است. بعضا مشاهده می شود کمبود صنایع تبدیلی در برخی از محصولات کشاورزی خوزستان سبب ارسال محصولات کشاورزی و باغی به دیگر مناطق می شود و بخشی از محصولات نیز دچار ضایعات می شوند.
این کارشناس صنایع غذایی گفت: تنوع و گستردگی تولیدات کشاورزی در خوزستان، یک نعمت بزرگ است که در صورت وجود صنایع و کارخانجات تبدیلی محصولات کشاورزی به راحتی می توان محصولات تولیدی را با بهره وری بیشتر وارد بازار کرد.

وی گفت: ساخت و توسعه واحدهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی مزایای زیادی از جمله اشتغالزایی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، دسترسی به این محصولات در غیر فصل تولید، ارزش افزوده در محصول و ارزآوری را به دنبال دارد.

فرخنده همافر رونق و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را مستلزم سرمایه گذاری در این صنعت برشمرد و گفت: با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی می توان به رشد اقتصادی و توسعه همه جانبه بخش کشاورزی امیدوار بود.

این کارشناس صنایع غذایی خوزستان ادامه داد: افزایش قیمت تمام شده صنایع غذایی به دلیل افزایش قیمت محصولات کشاورزی، عدم تنوع در تولید، فرسودگی دستگاهها، پایین آمدن کیفیت و فعالیت های زیرزمینی از عمده مشکلات صنایع غذایی و عامل بازدارنده صادرات تولیدات این صنعت است.
نظرات بینندگان