مندنی قنواتی را که تا چندی پیش رییس اداره آموزش و پرورش شهرستان ماهشهر بود با کمی اغماض می توان از جمله مدیران موفق این شهرستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار آورد. او در دولت احمدی نژاد بر کرسی مدیریت تکیه زد ولی نه پیش از آن و نه در دوران مدیریتش هیچگاه به عنوان یک چهره سیاسی شناخته نبود و نشد.
هرگز علیه اصلاح طلبان و اصلاح طلبی موضعی از خود بروز نداد. و همیشه تنها از کار و وظیفه قانونی اش سخن می گفت. همچنین کسی از وی سخنی علیه اصلاح طلبان و اصلاح طلبی نشنید.
در این میان این پرسش به اذهان خطور می کند پس بر چه اساسی در دولت احمدی نژاد به این سمت مهم انتخاب گردید؟ پاسخ بسیار روشن است. همه می دانیم که دولت محمود احمدی نژاد به دلیل بی اعتمادی به همه مهره های دولت های قبل از خود با کمبود نیرو روبرو بود و سعی داشت از چهره های جدید بهره بگیرد.
در این میان کسانی که از نظر سیاسی در جناح مخالف او نبودند و از نظر تجربه کاری و مدارک علمی در حد قابل قبولی قرار داشتند برای همکاری دعوت می شدند.بنابراین امثال آقای قنواتی مانند صندوق در بسته ای بودند که دولت احمدی نژاد از بکارگیری آنها ترسی نداشتند.
بسیاری دیده ایم افرادی را که در دو یا سه دولت مختلف به کار دعوت شده اند بنابراین نباید صرفا به خاطر همکاری با دولت گذشته همه ارزش های موجود در یک فرد را نادیده گرفت و جامعه را از توان و تجربه وی که بخشی از سرمایه های معنوی جامعه است محروم ساخت.
حتی اگر این احتمال داده شود که خدای ناکرده بار دیگر احمدی نژاد زمام دولت را به دست بگیرد و باز به حذف و خانه نشین کردن نیروهای فعال کنونی بپردازد باز هم نباید به شیوه او عمل کنیم. باید راه درست را انتخاب کرد. حتی اگر پایان آن شکست ظاهری باشد. برای اثبات این مدعا شواهد زیادی در سیره اولیای دین موجود است که آب دادن علی (ع) به لشکر معاویه در جنگ صفین و پرهیز مسلم بن عقیل از ترور ابن زیاد در خانه هانی بن عروه از آن جمله اند.
در سیره علمای مجاهدمان هم این بوده است. میرزاده عشقی خطاب به مراد خود آیت اله مدرس گفت: آقا شما نفوذ زیادی دارید اگر لب تر کنید هواداران شما سردار سپه را سر جای خود می نشانند. و حتی از عرصه روزگار حذف می کنند. شهید مدرس گفت: خیر این خلاف قاعده بازی است.میرزاده عشقی گفت: اگر نکشیم او می کشد . مدرس گفت: حتی اگر اینطور هم باشد من قاعده بازی را به هم نمی زنم.
اکنون در دولت روحانی همه باید قاعده بازی را یادبگیرند و طبق قانون آن عمل کنند. اگر ما درست بازی کنیم می توان امیدوار بود که این صحت عمل همگانی شود. اگر همگانی شود امثال احمدی نژاد بازی خراب کن شانس رییس جمهور شدن نخواهد یافت. قاعده بازی گسترش جو اعتماد متقابل در میان آحاد ملت و به کارگیری افراد بر اساس توان مدیریتی و تجارب و علم آنهاست نه تنها مواضع سیاسی .
لذا انتظار می رود مدیریت آموزش و پرورش استان خوزستان از تجارب این نیروهای مومن و خدوم همچنان بهره بگیرد.
جمال درویش - دبیرحزب اعتماد ملی خوزستان