آزیتا آل خمیس
خوزستان استان بزرگ مساحتی است که در آن قومیت ها و گروه های مختلفی زندگی می کند تنوع قومی و زبان در خوزستان گسترده است که متاسفانه در سالهای اخیر موجب نادیده گرفته شدن ظرفیت های محلی و بومی توسعه در استان شده است اکنون نظریه و اندیشه زادبوم گرایی در تلاش است که چگونه با بهره گیری از پتانسیل های محلی خوزستان را در مسیر شکوفایی و توسعه و پیشرفت قرار دهد زادبوم گرایی در پی شناسایی تمام ظرفیت ها و پتانسیل ها با تمام ظرفیت های تجارت ، ترانزیت و تولید و درآمد گسترده گمرکی و رونق بازار گردشگری و تورسیم و کشاورزی و دیگر ظرفیت های بالفعل و بالقوه خوزستان را به شناسایی کرده و انتظار می رود عملی شدن آن گام های عملی بلند و موثری در این زمینه بردارد .
و در این میان فرهنگ بومی استان نقش محوری بر عهده دارد و می تواند به شکوفایی اقتصادی خوزستان نیز کمک کند شبکه استانی و آموزش وپرورش و مطبوعات محلی می تواند با تهیه و نشر برنامه های برنامه های غنی تر و همسو با فرهنگ آداب و رسوم میراث فکری ، فرهنگی مردم منطقه در این بخش عمل کنند و نقش محوری داشته باشند.
اندیشه زادبوم گرایی قابلیت بسیاری در این زمینه داردکه می تواند به عنوان یکی از اصلی ترین اهرم های موجود برای نیل به توسعه فرهنگی ،اجتماعی و اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد.
اندیشه زادبوم گرایی به احترام تمام قومیت ها در خوزستان تاکید دارد مردم خوزستان افتخار آفرین و با غیرت هستند و کسی نباید افتخار استان را با مسائل قومیتی خدشه دار کند همه ما در شیون و شادی های هم حضور داریم و فرزندان ما در کنار هم بزرگ می شوند .
سخن آخر زادبوم گرایی این است که همدلی و همزبانی به فرمایش رهبری انقلاب مهمترین عامل توسعه جامعه است و معتقد است هرکس به بحث قومیت ها دامن بزند برخلاف این فرمایش است