سهم مردم خوزستان در نهادهای حاکمیتی از قبیل قوه های مجریه و قضائیه اندک است و لاجرم سیل انتظارات و توقعات مردم استان به سوی نمایندگان مجلس سوق داده می شود.
دكتر سعيد نبي زاده استاد مسلم حقوق پس از حضور در گلزار شهداي اهواز و تجديد ميثاق با دو برادر شهيدش با حضور در فرمانداري اهواز در انتخابات مجلس شوراي اسلامي ثبت نام كرد.
دكتر نبي زاده در انتخابات مجلس ششم توانست حدود سي وشش هزار راي کسب کند.
رتبه دو رقمي آزمون كارشناسي، رتبه نه آزمون كارشناسي ارشد كشور ،رتبه سه آزمون دكتري كشور ،وكيل دادگستري ، رزمنده دفاع مقدس ، استاد دانشگاه درکارنامه دکتر نبی زاده دیده می شود.
دکتر سعید نبی زاده مهمان پایگاه خبری شوشان بود. او در کفتگوی با خبرنگاران شوشان و هفته نامه راوی ملت به سوالات آنان پاسخ داد.
دکتر سعید نبی زاده در پاسخ به سوال خبرنگار شوشان در خصوص ویژگی های مجلس کارآمد و موثر گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی اگر شان خود را خوب بشناسند و به آن باور داشته باشند می توانند مجلس کارآمد را تشکیل بدهند.مباحثی راجع به مجلس در حوزه حقوق اساسی که زیرمجموعه حقوق عمومی است وجود دارد که 90 درصد دوطلبان نمایندگان مجلس نه از جهات تئوری و نه از جنبه های عملی آگاهی کافی ندارند.
این استاد حقوق بیان داشت: اغلب نمایندگان مجلس نسبت به اختیارات حقوقی خود آگاهی ندارند.هرجند که من با این سخن که مجلس تنها جایگاه حقوق دانان است و یا حتی مرتبه فروتنانه تر از آن اینکه لزوما حداکثر مجلس باید از حقوق دانان باشد موافقت کامل ندارم.
نبی زاده تصریح کرد: لکن معتقدم عدم حضور و یا حتی در اقلیت کامل بودن حقوق دانان در مجلس می تواند یک عیب شمرده شود. نماینده مجلس در وهله اول باید بداند که او از حقانیت ملی مبتنی بر اصل 84 قانون اساسی برخوددار است که می گوید: نماینده مجلس در مقابل تمام ملت مسئولیت دارد و حق اظهار نظر در کلیه امور داخلی و خارجی کشور را دارد. همچنین اصل 76 قانون اساسی به نماینده مجلس حق تحقیق و تفحص در کلیه امور داخلی و خارجی کشور را می دهد. ضمانت اجرا اعمال این اقتدارست.نماینده مجلس در مقابل هرگونه اظهار نظر که در راستای اعمال وظیفه نمایندگی باشد مصونیت دارد.
وی ادامه داد: لذا در وهله اول چنانچه بدنه مجلس از نمایندگانی تشکیل شود که شان خود را بشناسد و با نیت قرار گرفتن در این شان رفیع وارد مجلس می شوند و از شجاعت کافی برای استفاده از این ظرفیت ها برخوددار باشد. مجلس دهم مجلس کارامد و موفق خواهد بود.
نبی زاده در خصوص کاندیداهایی که اذعان می کنند مستقل وارد عرصه انتخابات شده اند بیان داشت: به اعتقاد بنده این دسته از کاندیداها چون می دانند در لیست احزاب سیاسی قانونی کشور جایی ندارند از سر ناچاری و نه آزادگی کورس مستقل بودن سر می دهند.
این استاد حقوق ادامه داد: از لحاظ نظری و عملی قطعا لاف استقلال و عدم وابستگی به احزاب را لافی گزاف می دانم. کاندیدا می تواند در لیست احزاب سیاسی قرار بگیرد و این بحث منافاتی با دفاع از منافع استان ندارد. او می تواند برای رسیدن به اهداف خود از ظرفیت فراکسیون های سیاسی در مجلس بهره ببرد. اما اینکه یک نماینده تابع محض حزب متبوع خود قرار گیرد و خود را
منقاد یک جریان سیاسی بداند را نمی پذیرم.
نبی زاده ادامه داد:اگرجه در فرهنگ سیاسی این اعتقاد من مذموم است ولی به هر حال برای تامین منافع شهروندی نماینده مجلس نباید با پیش شرط احزاب وارد مجلس شود.
وی در خصوص مشکلات کلانشهر اهواز نیز گفت: اهواز را به مثابه شیر بی یال و دم و اشکم می دانم. که به تعبیر مولانا همچون شیری هرگز نزاد.اهواز از کلانشهری فقط عنوان ان را با خود به همراه دارد.
وی بیان داشت: اهواز به جهت بهره وری از حقوق سیاسی کافی به تعبیر شهروندان اهوازی و خوزستانی نسبت به سایر کلانشهرها برخوددار از این مبحث کمترین تعامل و رابطه متقابل را با دولت دارد.
نبی زاده تصریح کرد: این امر ناشی از دو مساله است یکی دیدگاه حاکمیت نسبت به استان های دیگر و دیگری مشکلات فرهنگی و اجتماعی موجود در استان از جمله مساله تعدد اقوام که از یک فرصت به یک تهدید تبدیل شده است.
وی یادآورشد: اهواز از جهت زیرساخت ها و بهره برداری از خدمات شهری با کمبودهای فراوانی روبروست. خوشبختانه یا متاسفانه مردم اهواز اهل سیر و سفر هستند و به مناسبت های مختلف به دیگر کلانشهرهای دیگر سفر می کنند و شاهد پیشرفت فیزیکی و عمرانی و فرهنگی و سیاسی دیگر نقاط هستند.سهم مردم خوزستان در نهادهای حاکمیتی از قبیل قوه های مجریه و قضائیه اندک است و لاجرم سیل انتظارات و توقعات مردم استان به سوی نمایندگان مجلس سوق داده می شود.
نبی زاده در خصوص کاندیداتوری خود در دوره ششم مجلس شورای اسلامی از اهواز گفت: در دوره ششم به اصرار برخی از دوستان و با توجه به فعالیت وسیعی که در خصوص احقاق حقوق از دست رفته اراضی کشاورزی مردم در طرح دهخدا شرکت توسعه نیشکر (مسیر تصفیه شکر) انجام داده بودم و با توجه به جو سیاسی حاکم در سال 77 و امکان طرح برخی از مطالبات مصرح در اصل 15 و 19 قانون اساسی وارد عرصه انتخابات شدم. چرا که به عنوان یک حقوق خوانده راضی به مغفول و مسکوت ماندن هیچ اصلی از اصول قانون اساسی را ندارم من نیز درصدد پیگیری این مطالبات بودم. بهرحال موفق به راهیابی به مجلس ششم نشدم.
وی در پایان گفت: لکن در این دوره با توجه به شرایط و اوضاع و احوال سیاسی موجود و تقلیل خواسته های به تعبیری بلندپروازانه مطرح شده در سال 77 با بکارگیری تجربه های گذشته وارد عرصه انتخابات شده ام . با این قید که ضمن التزام کامل به مبانی جمهوری اسلامی و در کنار ان اذعان به وجود برخی از تبیعض ها در سطح استان و به اهتمام خویش در وهله اول عرضه یک نمونه مثالی از یک نماینده ملی و سپس پیگیری مجدانه مطالبات شهروندان از اصناف و طبقات و اقوام گوناگون قرار داده ام.
نبی زاده با سرودن این شعر از خواجه عبدالله انصاری سخن خود را به پایان برد:
عیب است بزرگ برکشیدن خود را
وز جملۀ خلق برگزیدن خود را
از مردمک دیده بباید آموخت
دیدن همه کس را و ندیدن خود را