معاون فنی و عمرانی منطقه آزاد اروند در همایش روز جهانی شهرسازی با تشریح وضعیت شهرهای آبادان و خرمشهر، این همایش به عنوان نخستین همایش تخصصی شهرسازی یاد کرد و با ابراز امیدواری گفت: امیدوارم ادامه این همایش ها و برگزاری کارگاه های هم اندیشی زمینه ساز استفاده از خرد اساتید و دانشگاهیان و هم افزایی تجربه مدیران باشد.

موعود شمخانی از فراموشی هویت بومی، ارزش های فرهنگی به عنوان چالش های جدی عصر حاضر یاد کرد و گام نهادن در مسیر توسعه پایدار را راه برون رفت از این وضعیت خواند.
وی بر لزوم بهره گیری از فرصت توسعه برای ایجاد تحول اساسی در جهان یاد کرد و بر لزوم استفاده درست از این فرصت و انتقال آن به نسل آینده تأکید کرد.
معاون فنی عمرانی سازمان منطقه آزاد اروند شهر را موجوی زنده معرفی کرد و پویایی، ارتباط و تعامل دوسویه میان عوامل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را رمز حیات آن برشمرد.
شمخانی مناطق آزاد کشور را پایلوت اجرای توسعه پایدار خواند و افزود: منطقه آزاد اروند نیز در حال حاضر در مسیر توسعه علمی، عملی و تحول شگرف تاریخی قراردارد.
وی از اساتید دانشگاه و شخصیت های علمی دعوت کرد تا در پایه ریزی مناطق آزاد نقشی فعال داشته باشند.
موعود شمخانی تاکید کرد:در بخش کارگاهی و آموزشی همایش، نشست های تخصصی و جلسات هم اندیشی با استادان دانشگاه ها برگزار می شود.
وی اضافه کرد:منطقه آزاد اروند در مسیر تحول شگرف و جهش تاریخی به سمت پیشرفت و توسعه علمی و عملی قرار گرفته است و استاندان دانشگاه و شخصیت های علمی و صاحبنظر نیز باید در این مسیر به سازمان منطقه آزاد اروند کمک کنند.
همایش روز جهانی شهرسازی، ویژه متخصصان حوزه شهرسازی، معماری، عمران و مدیریت شهری است.

مهندس موعود شمخانی، معاون فنی و عمرانی سازمان نیز در این همایش عنوان کرد: وجود یک طرح جامع راهبردی به منظور توسعه زیرساخت های شهری لازم و ضروری است. توسعه شهری و الگو سازی معماری بر پایه و مبنای هویت منطقه و بر اساس شاخص های فرهنگی آبادان و خرمشهر، از مهمترین رویکردهای ما در برپایی این همایش است. ما از کلیه متخصصان و اندیشمندان این حوزه به منظور مشارکت در اندیشه سازی و طرح ایده نو در راستای توسعه فضای معماری و پرداختن به معماری نوین بر مبنای روش ها و الگوهای جامعه شناختی، با توجه به شاخص های زیست محیطی و اقتصادی استقبال می کنیم.
وی در ادامه افزود: نظر به اینکه بیش از ۸۰ درصد از جمعیت آبادان و خرمشهر، شهر نشین هستند و علاوه بر آن، ساختار ۹۰ درصدی شهر نشینی در مناطق آزاد کشور به ویژه منطقه آزاد اروند، این امر توجه به حوزه توسعه ساختار شهری و معماری را در اروند، بیش از پیش مورد توجه و اهمیت قرار می دهد. لذا پرداختن به شاخص های زیست محیطی و اقتصادی در حوزه عمران شهری، می تواند مسیر رسیدن به توسعه پایدار را در آبادان و خرمشهر هموار نماید.
در پایان، پرفسور گلاب چی، استاد برجسته معماری کشور نیز خاطر نشان کرد: الهام از ساختار طبیعت، امروزه نقش بسیار مهمی در معماری مدرن ایفا کرده است. پرداختن به معماری Organic Tech و Echo Tech، از مهمترین موضوعات معماری و ساختار شهری جهان است. عملکرد و رویکرد سازمان منطقه آزاد اروند نیز در حوزه معماری و ساختار شهری، رو به توسعه بوده است و این امر نوید بخش آینده ای بهتر با ساختار و شکلی جدید در حوزه معماری و ساختار شهری از آبادان و خرمشهر است.
از صاحبنظران شرکت کننده در این همایش می توان به مصطفی بهزاد فر استاد دانشگاه علم و صنعت تهران، محمود گلابچی چهره ماندگار جمهوری اسلامی در مهندسی راه و ساختمان، صاحب کرسی معماری در یونسکو، کوروش لطفی استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، عباس حاجی ابراهیمی استاد دانشگاه بین المللی چابهار و علی فرنام استاد دانشگاه هنر تهران اشاره کرد.
این همایش در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر برگزار شد.