در حاشیه به مبارزه طلبیدن مخالفین طرح خودروهای اروندی از سوی مقتدایی و دعوت به مناظره علنی / سیاست لجاجت مقتدایی و روش ظریفانه شریعتی در برخورد با پایتخت / حل مسئله خودروهای اروندی نیاز به تدبیر دارد نه تنش
شریعتی در عمل ، برخلاف مقتدایی که روشی توام با لجاجت با وزرا و تنش با پایتخت داشت ، روشی مبتنی بر تعامل با پایتخت و ظرافت در پیگیری امور را برگزید...
شوشان: تیر ماه امسال در مراسم معارفه شریعتی به عنوان استاندار جدید ، این خبر به نقل از مقتدایی در صدر اخبار رسانه ها قرار گرفت : "بار دیگر به استانداری خوزستان برمی گردم."
بازگشت مقتدایی به قدرت و نشستن دوباره بر مسند مدیریت اجرایی استان ، کلیدواژه ای بود که از همان صبح برکناری مقتدایی در فرودگاه اهواز و آمدن مقیمی معاون وزیر کشور ، از سوی نزدیکان مقتدایی مطرح شد و پیرو آن چندین تجمع برای "بازگشت" مقتدایی" در پوشش"دفاع از کارون" شکل گرفت که در نهایت به شعار علیه دولت و سران اصلاحات در استان منتهی شد.
در فاصله 43 روزه برکناری مقتدایی تا انتصاب شریعتی ، رایزنی های متعددی در پایتخت برای بازگشت مقتدایی از سوی برخی ها صورت گرفت اما دولت زیر بار هزینه بازگشت مقتدایی نرفت و سرانجام از بین گزینه های مطرح شده شریعتی در دومین روز تابستان به عنوان استاندار جدید معارفه شد و معارفه اش نیز با سخنان جنجالی استاندار سابق و تاکید بر بازگشت به استانداری ، به حاشیه کشیده شد.
مقتدایی در آن مراسم به صراحت ، روحانی را مسئول برکناری خود دانست و گفت که شخص رییس جمهور مرا برکنار کرد. طعنه های مقتدایی و به کار بردن تعابیر کنایه آمیزی همچون "حسن قفل بر" نشان از عمق ناراحتی استاندار سابق از رییس جمهور داشت.
پس از معارفه ، تلاش ها برای نگه داشتن مقتدایی روی موج خبری ادامه یافت و تصاویر و عکس هایی از وی در کنار استاندار جدید منتشر و مطالب متعددی با محور "امتداد خدمت مقتدایی به خوزستانی ها با حضور در کنار استاندار جدید " نگاشته شد.
البته شریعتی در عمل ، برخلاف مقتدایی - که روشی توام با لجاجت با وزرا و تنش با پایتخت داشت - بی آنکه از منافع استان چشم پوشی کند روشی مبتنی بر تعامل با پایتخت و ظرافت در پیگیری امور را برگزید و در مصاحبه های مختلف نیز بر این امر تاکید کرد.
اندیشه بازگشت به قدرت و روی موج خبری قرار گرفتن مقتدایی برای نیل به این مقصود همچنان ادامه دارد و در جدیدترین مورد ، پیامک "دعوت مقتدایی از مخالفین تردد خودروهای اروندی به مناظره علنی و زنده " منتشر شد که در مقیاسی کوچک تر ، یادآور نامه اخیر احمدی نژاد به اوباما و تاکید بر بازگشت دو میلیارد دلار پول های ایران و تصرف غیرقانونی است که به گفته مسئولین مربوطه ، نامه پراکنی های وی جز ایجاد هزینه برای ایران در عرصه بین الملل ، سودی نخواهد داشت و این اقدامات بیش از آنکه طرح مطالبه مردم ایران باشد ، مطرح کردن نام خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری است.
عناد با خوزستانی های پایتخت نشین ، شغال نامیدن وزیر نفت ، درگیری با وزیر صنعت و همچنین رفیق باز خواندن وزیر بهداشت و ... اندک مواردی ست که در سه سال مدیریت مقتدایی ، استان را به ورطه تنش کشاند و نتیجه ای جز روی برگردانی وزرا و مسئولین ارشد از خوزستان نداشت.
حالا نیز که استان نیاز به آرامشی دوباره دارد تکرار دعواهای گذشته و هماورد خواستن و به مبارزه طلبیدن مخالفین طرح خودروهای اروندی از طریق دعوت به مناظره علنی و ... جدا از مخدوش کردن چهره دولت در نزد خوزستانی ها ، کار را بر استاندار دو ماهه سخت می کند و راه را بر حل قانونی تردد خودروها به دور از تنش می بندد.
تجربه مدیریت سه ساله مقتدایی نشان داده که روش قلدرمابانه و مبتنی بر لجاجت نه تنها مسائل را حل نکرد بلکه تنش ها را بیشتر و موجب شد مسئله ای همچون تردد خودروهای اروندی پس از سه سال ، در ابهام باقی بماند.