یک کارشناس فوتبال به بررسی نقاط ضعف تیمهای خوزستانی در فصل هجدهم لیگ برتر پرداخت.
محسن بابادی اظهارکرد: اگر بخواهیم قضاوتی عادلانه راجع به عملکرد چهار تیم لیگ برتری فوتبال خوزستان داشته باشیم، باید اعتراف کنیم که در مجموع امسال نتوانستند انتظارات هواداران و مردم استان را برآورده سازند. به گونهای که در نهایت استقلال خوزستان سقوط کرد و نفتمسجدسلیمان نیز با بند و تبصره در لیگ برتر ماندنی شد. فارغ از کسر شش امتیاز از آبیپوشان اهوازی و مشکلات مالی این تیمها، مسایل مهم دیگری به نمایندگان مهد فوتبال کشور لطمه زد.
وی ادامه داد: تغییرات مکرر در مدیریت و کادرفنی این باشگاهها، به گونهای که آمار سرمربیان و مدیرعاملهای عزل و نصب شده این تیمها (به جز نفت آبادان که امسال در کادرفنی و راس مدیریت باشگاه ثبات داشت) تقریبا به اندازه تمامی تیمهای حاضر در لیگ برتر بود، درحالی که ثبات در کادرفنی و مدیریت یک باشگاه از مهمترین دلایل موفقیت آن مجموعه است. نمونه ثبات مدیریت و کادر فنی را در سرخابیهای پایتخت یا تیمهای اصفهانی به وضوح میتوان مشاهده کرد.
این کارشناس فوتبال عنوان کرد: همچنین جذب بازیکنان بیکیفیت یا پا به سن گذاشته و عمدتا غیربومی که نه تنها کمک خاصی به فوتبال استان نکردند، بلکه باعث هرزروی و پشت خط ماندن استعدادها شدند، دیگر عامل تاثیرگذار در عملکرد ضعیف تیمهای خوزستانی است. اگر قرار بود تیمهای ما این گونه ضعیف عمل کرده و در آستانه سقوط قرار بگیرند، بهتر بود با جوانان کم سن و سال بومی این اتفاق بیفتد که حداقل در استعدادیابی و معرفی سرمایهها قافیه را نباخته و برای آینده قدمی موثر برداشته باشیم.
وی نبود ساختارهای مناسب خصوصا در زمینه امکانات تمرینی، اسکان میهمانان، ایاب و ذهاب و تغذیه اصولی در تیمها را عامل دیگری در کسب نتایج ضعیف توسط تیمهای استان دانست و گفت: عدم توجه کافی، عدم همراهی و گاها بیتفاوتی برخی از مسوولان نسبت به مقوله ورزش خصوصا فوتبال و در یک کلام رها کردن تیمها در میانه راه به حال خود، در حالی که فوتبال برای مردم خوزستان از نان شب نیز واجبتر است، از دیگر عوامل تاثیرگذار در این ناکامی است.
بابادی بیان کرد: همچنین عدم استفاده صحیح و مناسب از دانش، تجربه و ظرفیتهای پیشکسوتان و کارشناسان کاربلد و شناخته شده استان در کنار تیمها به عنوان مشاور، نداشتن یا عدم ایجاد اعتماد به نفس کافی نزد بازیکنان توسط عوامل تیمها خصوصا کادر فنی، عدم سواد رسانهای در این باشگاهها و عدم ساختار مناسب در زمینه لیدرینگ و شیوههای جذب تماشاگران به ورزشگاهها از دیگر عواملی مهمی است که میتوان به آن اشاره داشت.
وی نداشتن و عدم جذب بازیکنان طراح در میانه میدان و مهاجم تمامکننده جهت به ثمر رساندن محدود موقعیت ای ایجاد شده را عامل مهم دیگری در کسب عدم موفقیت تیم های استان دانست و ادامه داد: دریافت گلهای زودهنگام یا گل اول در اکثر مواقع و سپس تلاش در جهت جبران که به علت اختلاف سطح زیاد ما بین این تیمها و تیمهای حریف که بسیار هزینه کرده بودند، گاها باعث میشد که این تلاشها نه تنها به نتیجهای نرسد، بلکه در بسیاری از مواقع منجر به دریافت گلهای بعدی و نهایتا باخت پرگل نیز میشد.
این کارشناس فوتبال افزود: عدم مدیریت بازی توسط بازیکنان و کادرفنی تیمها و عدم اولویت قراردادن استراتژی گل نخوردن با توجه به وضعیت حساس تیمهای استان در جدول و نهایتا روی آوردن به بازی احساسی و پر اشتباه و همچنین بیدقتی، کم توجهی، بی احتیاطی و عدم تمرکز بازیکنان استان خصوصا در دقایق ابتدایی مسابقه و عدم توجه کافی کادرهای فنی به ضعفهای خط دفاعی و دروازبان، در حالی که تقویت خط دفاعی پایه و اساس موفقیت در هر تیمی است، از دیگر عوامل تاثیرگذار در عدم موفقیت نمایندگان استان در فصل هجدهم فوتبال است.
وی عنوان کرد: دارا نبودن ساختار و تشکیلات منسجم و قوی در باشگاهها در خصوص استخدام مربی بدنساز، کادر فنی، آنالیزورها و مشاوران توانمند، تدارکات و کادر پزشکی حرفه ای، از دست دادن پیروزی کسب شده و تعویض تساوی با باخت در دقایق انتهایی مسابقات در اثر عدم کنترل و مدیریت بازی و خصوصا اشتباهات بچهگانه بازیکنان و عدم بدنسازی صحیح و اصولی همچون تمامی سالیان اخیر و عدم برگزاری اردوها و بازیهای تدارکاتی مناسب و در خور شان یک تیم لیگ برتری از دیگر عواملی است که میتوان به آنها اشاره کرد.
بابادی با بیان اینکه عدم سازش و تعامل برخی از پیشکسوتان با یکدیگر منجر به دلسردی و عدم حمایت آنها از تیمها در فضای مجازی و رسانهها شد که نهایتا نیز دود آن به چشم فوتبال استان رفت، گفت: همچنین عدم توجه به مربیان بازیکنساز استان و عدم جذب استعدادهای پرورشیافته توسط آنها پیش از شروع فصل و بستن تیمها با بازیکنانی که ابتداییترین شرایط حضور در لیگ برتر را هم نداشتند، از دیگر مواردی است که منجر به عملکرد ضعیف تیم های خوزستانی در لیگ برتر شد.