اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۵۹۲۳۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۰
ردپای مدیرغیرفوتبالی در رسوایی پرسپولیس
پوشاک خارجی مدتهاست که از نگاه مجلس،کالای تشریفاتی و لوکس شناخته شده و درسال اقتصاد مقاوتی و حمایت ازتولید...
گویا ماجراهای طولانی و ادامه دار البسه ورزشی در این فصل فوتبال ایران نمی خواهد پایان داشته باشد. فوتبالی که در رده باشگاهی از لحاظ کیفی چیزی برای گفتن ندارد اما از این حیث پزهای عالی می دهد و حاضر به استفاده از تولیدات داخلی نیست.

به گزارش تابناک ورزشی، بعداز ماجراهای رونمایی فوری و عجیب از لباس های ایتالیایی ساده تیم ملی و پس از آن کوتاه بودن البسه چینی استقلال که با وصله وپینه اندازه شد ، این بار نوبت به یک برند دیگر رسیده است تا سوژه ساز رسانه ها شود.

طی روزهای اخیر جنجال ضبط البسه اسپانیایی پرسپولیسی‌ها در فرودگاه نقل محافل است اما تا این لحظه هیچ رسانه ای به دلیل اصلی این کار پی نبرده و مدیران پرسپولیس موفق شدند قصد خود از این پنهانکاری را دور از چشم و گوش رسانه های نکته سنج نگاه دارند.

واقعیت این است که در قوانین و دفترچه تعرفه گمرک جمهوری اسلامی ایران بر روی برخی کالاها هزینه بسیار هنگفت و سنگینی برای ورود به کشور وضع شده است. بسیاری از این نوع کالاها از نگاه مجلس قانونگذار ، کالای تشریفاتی و لوکس محسوب شده است و در سال اقتصاد مقاوتی و حمایت از نیروی کار داخلی وارد کردن پوشاک ورزشی بطور غیرقانونی که تولیدکنندگان زیادی در داخل دارد، یک تخلف نابخشودنی لحاظ شده است.


به همین دلیل تعرفه ای که برای ترخیص کالاهایی نظیر لباس و پوشاک (از هر نوع) پیش بینی شده ، برای حمایت از تولیدکننده داخلی و سخت کردن رقابت با آنها، بسیار بالا وضع شده است و در برخی موارد تا بیش از 250 درصد نیز می رسد. 

یکی از دلایلی که موجب می شد نماینده شرکت آلمانی تامین کننده اسبق لباس تیم ملی بجای وارد کردن البسه اصل این برند، دست به تولید داخلی بزند و یا حتی به اعتراف مدیرش از طریق قاچاق این البسه را به کشور وارد کند، نیز همین دلیل واضح بود. کاری که اعتراض کی روش را در پی داشت و قبل از جام جهانی به رسانه های بین المللی نیز راه یافت.

پس از آن برند ایتالیایی که پس از سیطره ناگهانی بر بازار پوشاک ورزشی ایران چه در تیم ملی فوتبال و چه در باشگاه های بزرگی مثل پرسپولیس و تراکتور ، به یکباره با حجم اخبار منفی ناچار به ترک قراردادهای خود شد، چندصدمیلیون برای ترخیص هر محموله کالای خود به حساب گمرک واریز کرد در حالی که در قرارداد کتبی وظیفه داشت تمام کالاها را پشت ورودی گمرک تحویل مشتریانش بدهد. همین موضوع باعث شد تا پرسپولیس از تولید پوشاکش با همان کیفیت ایتالیایی در کارخانه شیراز استقبال کند و طاهری به همراه برانکو آن کارخانه داخلی را افتتاح کنند تا از پرداخت هزینه گمرک خلاص شوند.

با اینحال این بار برند اسپانیایی جوما در قراردادش با پرسپولیسی ها پذیرفته است که همه لباس ها را در تهران تحویل پرسپولیس دهد اما با توجه به زمان اندک تا آغاز مجدد مسابقات لیگ برتر و همچنین هزینه سنگین گمرک برای واردات پوشاک، این شرکت تازه وارد نتوانست از طریق عادی کالاها را از مبادی قانونی عبور دهد و مدیران باشگاه سرخ خواستند با حمل بخشی از محموله لباس ها توسط ساک های ورزشی بازیکنان شان به جوما کمک کنند، و در این راه حتی جریمه اضافه بار هواپیما را هم به جان خریدند اما ماموران گمرک فرودگاه دست آنها را خواندند و در بازرسی از ساک ستاره های پرسپولیس، آنها را ضبط کردند.

حالا نه تنها این لباس ها برای آزادشدن از گمرک نیازمند پرداخت تعرفه سنگین هستند بلکه احتمال دارد حکم به پنهان کاری عمدی پرسپولیسی ها نیز داده شود و رقمی دیگر بر این هزینه افزوده گردد.
با اینحال بررسی های خبرنگار تابناک نشان می دهد که در شکل گیری این ماجرا نیز ردپای یکی از مدیران پرسپولیس دیده می شود. همان شخصی که برخی رسانه ها، زندگی خانواده او در دوبی را دلیل اردوی خارجی اخیر قرمزپوشان قلمداد کردند. برای آشنایی بیشتر با این فرد شاید بتوان از نقش او در خرید بازیکنان بنجل اوکراینی هم کد آورد.

به هر حال اینکه محبوب ترین باشگاه ورزشی کشور، که خود دولتی محسوب می شود برای فرار از پرداخت حق قانونی به قاچاق متوسل شده است، طنز تلخی است که باید ریشه آن را در ضعف دولت در فرهنگ سازی پرداخت مالیات و سایر دیون دولتی دانست. آیا پرسپولیس با اینکار به میلیون ها هوادار خود درس قانون مداری و پرداخت حق طبیعی مالیات و گمرک داده است؟ یا اینکه با استخدام ستاره های میلیاردی تبلیغ قاچاق کالا کرده است؟ باشگاهی که عنوان «فرهنگی-ورزشی» را بر تارک خود یدک می کشد، کارکردی بالعکس ارایه می دهد و در اوضاع وخیم اقتصادی جامعه، ناهنجاری ها را آموزش می دهد.

مشخص نیست دولتی که نمی تواند مانع قاچاق در زیرمجموعه خود شود، چگونه مدعی مبارزه با این پدیده شوم و ویران کننده اقتصاد ملی است؟ حسن روحانی بارها به این موضوع اعتراض کرده اما شاید بهتر باشد مبارزه با قاچاق از درون دولت و با آموزش و توجیه مدیرانی که از دولت حکم می گیرند، آغاز شود. یقینا مردم منتظر برخورد با عوامل چنین تخلف های آشکاری از سوی دولت و وزارت ورزش که به تازگی وزیر خود را شناخته خواهند بود .

برچسب ها: پرسپولیس ، رسوایی
نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار