کد خبر: ۱۱۴۳۴۲
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۵ - ۲۳:۲۳

آیا، تفاهم نامه، بخشی از فریب ترامپ است یا باورمندی ایشان به قدرتمندی ایران است.؟

شوشان ـ عبدالرحمن نیک سرشت :

تحلیل گران بدبین معتقدند، تفاهم نامه، بخش میانی پروژه فریب ترامپ برای رهایی از چالش مشروعیت و عبور موقت دولت وی از بحران انرژی و تبعات آن است که البته، بعد از پایان جام جهانی و انتخابات کنگره و سنا، دوباره بدمستی های ایشان در خصوص از سرگیری جنگ، گل می کند.
 ولی تحلیلگران خوشبین، تفاهم نامه را آغاز توافق به جهت پایان دادن به جنگ و تعیین سرنوشت مسأله ای هسته ای ایران می دانند .
به هرحال، از این دو نظر که بگذریم، در این میان، به آرای اندیشمندان و سیاستمداران واقع بین می رسیم، که آنها، عرصه ی بین الملل را تحت قاعده ی قانون جنگل فرض می نمایند که همواره قویترها از ترس دریده شدن به همدیگر حمله ور نمی شوند به این دلیل که در نبردهای قبلی واقعیت قدرت یکدیگر را تجربه کرده اند در نتیجه، این جماعت، به مانند تحلیلگران خوشبین، نسبت به پایان جنگ و حل و فصل اختلافات ایران و آمریکا، البته، به شرط آنکه ایران دچار خبط و غرور کاذب نشود همچنان امیدوارند.
حالیه، امروز که خبرها را رصد می کنیم و نیز آرای صاحب نظران نظامی، سیاسی و استراتژیست ها را جویا می شویم، به این مطلب می رسیم که اغلب آنها، به واقعیت قدرت نظامی، سیاسی، ایدئولوژیک و نیز ژئوپلتیکی ایران اذعان دارند و بر این باورند که ترامپ هم به مانند آنها، این حقیقت را در مورد ایران دریافته است.چون اکنون ترامپ از طلسم جادویی و دایره ی توهمات نتانیاهویی که متکی بر تکنولوژی های مرگبار ترور و وحشت بوده بیرون آمده است، زیرا، پازل همه نمودارهای جهانی اعم از اقتصادی، سیاسی و راهبردی گواهی از پیروزی ایران و شکست آمریکا می دهد، به همین خاطر فرماندهان نظامی ایران برعکس مخالفان تفاهم نامه از زحمات دستگاه دیپلماسی کشور قدردانی نمودند و کار آنها را به مثابه ی پیروزی های میدان برآورد نمودند، حتی، دیشب بعد از پایان بازی فوتبال تیم ملی ایران با نیوزلند، اینفانتیو رئیس فیفا، در رختکن با مربیان و بازیکنان ایرانی دیدار کرده و در سخنان خود تلویحا، از ملت و مردم ایران، بعنوان قطب جنگندگی برای عدالت که مبتنی بر قدرت معنوی و ایمانی است با ارج و تکریم یاد نمود.
پس بنابراین، مخالفان تفاهم نامه نباید زیاد مته به خشخاش بگذارند زیرا، چنانچه اگر از آنچه می ترسند، در آینده اتفاق بیفتد، باز این دشمن است که در مواضع تفرقه و در دام شکستی فاحش گرفتار می گردد.

والسلام

نظرات بینندگان
captcha