رئیس دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول با اعلام انتشار فراخوان برگزاری کنگره بینالمللی جندیشاپور از امروز، پنجم اردیبهشتماه گفت: در این کنگره بر پیشینه علمی شهر و دانشگاه جندیشاپور که کمتر موردتوجه قرار گرفته است، تأکید خواهد شد.
دکتر محمدرضا عصاری در گفتوگو با خبرنگار علمی و آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به حضور در کارگروه تاریخ تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی در دفتر دکتر علیاکبر ولایتی رئیس کنگره بینالمللی جندیشاپور، اظهار کرد: در جلسه موضوعات جلسه اصلی کمیته هماهنگ علم و فرهنگ کارشناسی و بررسی شد.
وی با بیان اینکه تأکید این کمیته بر اجرایی شدن کنگره جندیشاپور است، گفت: در این جلسه عنوان شد که حوزههای پزشکی ملموستر هستند اما بحث انتقال دانش از خود شهر و دانشگاه جندیشاپور به دنیا مغفول مانده و کمتر به آن پرداختهشده است؛ در واقع وقتی صحبت از جندیشاپور میشود در ذهن مردم جنبه پزشکی آن بیشتر تداعی پیدا میکند.
رئیس دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول ادامه داد: این در حالی است که شهر و دانشگاه جندیشاپور نقطه انتقال دانش به دنیا بوده و این موضوع که ما در دنیا منشأ ترویج علم بودهایم، کمتر موردتوجه قرار گرفته است؛ در این کنگره تأکید خواهد شد که این ویژگی برجستهتر و به زاویههای علمی دانشگاه جندیشاپور باستان و شهر جندیشاپور توجه بیشتری شود تا مردم دنیا با مهد علم و تمدنی که در این منطقه وجود داشته است، آشنا شوند.
عصاری تصریح کرد: این نکته اصلی و راهبردی در جلسه کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکس شد تا بتوانیم علاوه بر موضوعاتی که در ذهن مشهود است، موضوعاتی را که به پیشینه علمی باز میگردد نیز مطرح کنیم.
وی خاطرنشان کرد: فراخوان این کنگره امروز بر سایت دانشگاه قرار میگیرد؛ همچنین جلسهای با حضور معاون سازمان میراث فرهنگی، مدیرکل میراث فرهنگی استان و فرماندار ویژه دزفول برگزار خواهد شد که طی آن یک هماهنگی اولیه در خصوص شهر و دانشگاه باستانی جندیشاپور و ورود عملیاتی میراث فرهنگی به این حوزه انجام خواهد شد تا در سال 95 در زمینه اکتشاف شهر جندیشاپور، بیرونکشیدن آن از زیر خاک و نمایاندن آن به دنیا و معرفی این تمدن غنی، اقدام شود.
رئیس دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول زمان برگزاری این کنگره بینالمللی را نیمه اول دیماه عنوان و تصریح کرد: از اقدامات مهمی که در حال انجام است، جمعآوری منابع علمی مرتبط با دانشگاه و شهر جندیشاپور در دنیا است که در این راستا با محققینی از کشورهای ترکیه و ایتالیا ارتباط برقرار شده است؛ به احتمال زیاد حدود پنج یا 6 کشور دنیا که صاحبنظرانی در حوزه جندیشاپور شناسی دارند، در این کنگره همکاری خواهند داشت.