مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: ۴۰۰هزارتن شکر در واحدهای هفتگانه نیشکری وابسته به شرکت توسعه نیشکرو صنایع جانبی خوزستان تولید شد.
عبدعلی ناصری افزود:از ابتدای برداشت نیشکر در ۲۸مهرماه امسال تاکنون ۳.۹میلیون تن نیشکر درسطح حدود ۶۲هزارهکتار از اراضی شرکتهای کشت و صنعت سلمان فارسی ، امام خمینی(ره)، میرزاکوچک خان ، دهخدا ، حکیم فارابی ، امیرکبیر و دعبل خزاعی برداشت شده که از این میزان نیشکر ۴۰۰هزار تن شکر استحصال شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۶۶درصد اراضی نیشکری در طرحهای هفتگانه برداشت شده است پیش بینی کرد تا پایان فصل برداشت محصول نیشکر که به ۵.۵میلیون تن خواهد رسید ، ۶۰۰هزار تن شکرخام تولید شود.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکرو صنایع جانبی احتمال افزایش تولید شکر بیش از میزان پیش بینی اولیه را به علت شرایط رشد نیشکر و شرایط مناسب آب و هوایی رد نکرد.
برداشت محصول راهبردی نیشکر در کشت و صنعت های هفت گانه وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به مدت ۱۰۰روز کاری انجام می شود و پیش بینی شده تا پایان اسفند ماه جاری برداشت نیشکر پایان یابد.
بارندگی و رطوبت بالا عامل اصلی در فرایند زمانی برداشت نیشکر است به گونهای که درسال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ بارشهای زیاد و سیلاب فروردین ۹۸سبب کشیدن شدن برداشت نیشکر تا اردیبهشت ماه نیز شد.
به گزارش ایرنا عملیات اجرایی واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان درسطح ۸۴ هزار هکتار در جنوب و شمال اهواز از دهه ۷۰ شروع شد و از ابتدای دهه ۸۰ یکی پس از دیگری به بهرهبرداری رسید.
این کشت و صنعتها به تنهایی حدود ۴۰ درصد شکر کشور را تامین میکنند.
واحدهای نیشکری هفت تپه و کارون در شمال خوزستان از دیگر واحدهای مستقل تولید شکر در استان هستند.
نیاز سالانه کشور به شکر ۲.۲ میلیون تن است که از این میزان ۱.۵میلیون تن در داخل تولید و حدود۷۰۰هزار تن شکر خام از خارج وارد میشود که بخش مهمی از شکر خام (زرد) وارداتی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به شکر سفید تبدیل میشود.