شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۷۸۰۱
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۲

شوشان - امین بهرامی(شریعت شوشتری):

جناب آقای اعتبار در مورد انس معظم له با دعامی گویند: مرحوم آیت الله العظمی موسوی جزایری(ره) دارای سلوک و معنویت عجیب و خاصی بودند.

چون من هرشب سرساعت معیّن برای قرائت  قرآن محضر ایشان می رسیدم،بعضی از شبها توفیق میشد حقیر دعای شریف(عالیة المضامين) كه درشبهای ماه مبارک رمضان واردشده است رابرای ایشان بخوانم،همین که به فراز(الهم و برحمتک فی الصالحین ادخلنا)می رسیدیم،معظم له مثل اینکه از خود بی خود می شدند،بغض گلوی ایشان را میگرفت و به سختی ادامه دعارا می خواندند.ایشان علاوه برقرآن،اکثرادعیه را هم حفظ بودند.

آن فقیه وارسته و مهذب از جمله علمایی نبود که عبا بر سر کشیده ونسبت به امورات سیاسی بی توجه باشد.

ایشان یکی از علمایی بود که مواضع صریح وشفافی نسبت به حکومت پهلوی داشت و با تمام وجود از نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری حضرت امام خمینی(اعلی الله مقامه الشریف)حمایت میکرد و در منبر مسجد کتانباف شوشتر علنااز حکومت پهلوی انتقاد میکرد.

به شدت به امام راحل(ره)علاقه مند بودو برای مسؤولين نظام اسلامی احترام خاصی قائل بودند و جلوى پای مسؤولين نظام اسلامى بلندمي شدند.

ايشان باتوجه به اينكه درسالهای اواخر عمر بابرکتشان نابیناشده بودند ولی چون امام راحل عظیم الشأن فرموده بودند همه باید درجبهه حاضر بشوند،ازشوشتر به اهواز آمدند که باممانعت فرزند بزرگوارشان حضرت آیت الله موسوی جزایری(مدظلع العالی)،نماینده سابق ولی فقیه در خوزستان،مواجه شد ولی ایشان در جمع رزمندگان اسلام در مصلای اهواز حاضرشد.

حضور بابرکت آن مرجع بزرگواردر بین رزمندگانی که عازم جبهه های نبرد حق علیه باطل بودند،تأثيربسیاری درفضای معنوی مصلای اهواز ایجاد کرد.

زعیم عالیقدرحوزه های علمیه استان خوزستان سیدنا الاستاد،حضرت آیت الله حاج سیدمحمد علی موسوی جزایری(مدظله العالی)درمورد روحیه انقلابی والد مکرم خویش می فرمایند:من نام امام(ره)را از زبان مرحوم پدرم مرحوم آیت الله سیدمحمدموسوی جزایری شنیدم.ایشان واقعا به امام(ره)ارادت داشت.این موضوع به بیش از ۶۰ سال بازمی گردد.

ازباب رفت وآمد به قم و سایر موارد باایشان مرتبط بودند؛به خصوص کتاب (کشف الأسرار)را خوانده بودند. حضرت امام(ره)،در این کتاب جملاتی علیه رضاخان،مسأله کشف حجاب و انگلیسی بودن رضاخان داشتند.مرحوم والدجملات راحفظ کرده بودوبرمنبربه نقل از امام(ره)باتعابیری که عرض کردم،مطرح می کردند‌.مرحوم والد به لحاظ شرعی بسیارمحتاط بودوبه همین دلیل ازفرستادن ما به مدارس دولتی که از نظرشرعی اشکال داشت،امتناع می کرد.علایق و گرایشات انقلابی ما پیش از هرچیزی تحت تأثيرروحیه مبارزه طلبی مرحوم والد(ره)بودکه پیوسته درخطابه هایش سیاست های ضد اسلامی وضدمردمی رژیم شاه رابه باد انتقادمی گرفت.

آری؛مرجع وارسته ای هنچون آیت الله العظمی حاج سید محمدموسوی جزایری(ره)از جمله شخصیت های کم نظیر درآسمان فقاهت و معنویت بود که از احترام خاصی بین اهل فضل و دیگر آحاد جامعه برخورداربود.

ایشان دارای مردم داربودند ولی درعین برخورداری ازپایگاه اجتماعی دارای مناعت طبع خاصی بودند و چشم بر روی آنچه در دست مردم بود بسته بودند.

خلاف شرع ومنکر را به هیچ وجه تحمل نمی کرد و از تقلیدعادات وفرهنگ بیگانه بسیار متنفر بود و در مجموع از فقها و مراجع تقلیدی بودند که نسبت به فرهنگ اسلامی و ملّی تعصب خاصی داشت.

آن فقیه عالیقدر حقیقتا برای مردم و بخصوص حوزویان یک الگوی تمام عیار در همه زمینه هاست.

در عصر کنونی که مقام معظم رهبری(مدظله العالی)تاکید بر انقلابی بودن حوزه دارند،معرفی و شناخت شخصیت های باعظمت علمی،معنوی و انقلابی در حوزه های علمیه بهترین راه برای نگه داشتن اصالت یک حوزه طراز انقلاب اسلامی است و شخصیت ذو ابعاد مرجع عالیقدر،علامه محقق،فقیه انقلابی وبابصیرت حضرت آیت الله العظمی موسوی جزایری(ره)ازجمله نوادری است که بررسی حیات طیبه ایشان بر محققان علوم دینی وسایر پژوهشگران اسلامی یک امر ضروری است.

در سالروز رحلت آن فقیه بصیر و مجاهد نستوه به روح ملکوتی ایشان درود می فرستیم و از خدای متعال می خواهیم ایشان رابا اجداد پاکش محشور نموده وبه ما توفیق رهروی در مسیرآن عالم ربانی که مسیر توحید و اولیای الهی است را کرامت بفرماید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار