شوشان ـ شاپور زندی:اوایل جوانی که در یزد سرگرم گذراندن دوران تربیت معلمی بوده و هنوز از احوال بزرگان ایران زمین آگاه نبودم در همایشی ، رود در روی مرحوم دکترمحمدابراهیم باستانی پاریزی قرار گرفتم .
همو که نیاز به معرفی اش ، آنهم توسط من نیست ، زمانی که اقبالِ من توجه اش را جلب و به من التفاتی کرد .
نمی دانم در سیمای من چه دید که مرا زد و از نام و شناسنامه ام پرسید ومن جواب دادم و از زادگاهم گفتم .
گفت که تو خوزی نیستی و به آنجا مهاجری !
من که خام بودم و نمی دانستم ایشان مورخی بزرگ و ادیبی حاذق و حکیمی لایق و هنرمندی شایق اند ، در برابر قد بلند و ابروان سپید و در هم تنیده اش ساکت مانده و به سخنانش گوش دادم وسرانجام، سهمِ بستنی اش از همایش را هم به من داد .
آنزمان دوربینی نداشتم تا مانند امروز از هردوی مان سیمایی به یادگاری بگیرم و جای خالی اش را در گوشهای از اتاق زندگی و ذهنم پُرکنم ، حیف .
خداوند رحمت کند این مرد بزرگ و ایران دوست را که سخنان و روایات نابی از تاریخ و فرهنگ ایرانیان دارد.
عنوان و متن این نوشتار هم از اوست که حکایتی دارد :
وی میگوید که «می دانم یک شبانه روز بیش از ۲۴ ساعت نیست ولی این مطلب در حق یکی از استادان خودمان است، مرحوم علی اکبر بینا که لقب *تی بی تی* داشت و در دانشگاه تهران درس تاریخ قاجار می داد و کم کم مورد توجه قرارگرفت و وکیل و رییس دانشگاه ملی و همه کاره شد و در حضور شاه سخن می گفت ... ، و من به هر حال به او و سادگی او احترام میگذارم .»
«معروف است یک روز پیششاهبود ، شاه ازکارهای متعدد او پرسید و اوگفت :
«اعلیحضرتا ، کار زیاد است ، باور بفرمایید روزی ۲۶ ساعت کار می کنم و باز هم کارها تمام نمی شود !و البته شاه خیلی تعجب کرد ، مخصوصا از این کلمه ی۲۶ ساعت ! و فکر کرد که دکتر بینا قصد یک شوخی داشته ، پس کمی آهسته گفت:
این هم جالب است که در ۲۴ ساعت شبانه روز ، آدم بتواند ۲۶ ساعت کار کند ؟!و دکتر بینا هم بدون اینکه متوجه گافِ خود شده باشد ، با همان لهجهی ترکی اش گفت :
چاره نیست ، ناچارم روزی دوساعت زودتر از خواب برخیزم که بشوداین همه کار کرد!»
«حرف او شباهت به حرف آن رییسِ تبلیغات یک رییس جمهور مادام العمر شرقی بود که گفته بود ایشان۱۰۶ درصد آرا را کسب کرده است .»
تجویز راهبردی:خودتان منظور من سراپا تقصیر را ازباز خوانی این حکایت و تطبیق آن با دولتمردان و وکلای کنونی و تلاش شبانه روزی شان در بهروزی و شادکامی مردم ایران ، به ذهن بسپارید .
ما کتابِ بخت هفتاد و دو ملت خوانده ایم
خط غلط ، معنی غلط، انشاغلط، املا غلط._______________
بر گرفته از کتاب حصیرستان ، مرحوم دکترابراهیم باستانی پاریزی
(ره)