رئیس اداره دامپزشکی شهرستان باوی گفت: چهار اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در سطح شهرستان باوی بصورت رایگان بر ذبح بهداشتی و شرعی دامهای نذری نظارت خواهند کرد.
شوشان ـ دکتر محمدرضا یاوری در این خصوص اظهار کرد: با توجه به وجود عوامل متعدد بیماریزای مشترک بین انسان و دام و لزوم پیشگیری و کنترل این نوع بیماری ها از قبیل تب مالت و تب خونریزیدهنده کریمه کنگو اکیپ های دامپزشکی در روزهای تاسوعا و عاشورا در سطح شهرستان در راستای صیانت از سلامت و بهداشت عمومی شهروندان در قالب اکیپ های نظارت بهداشتی و شرعی ثابت و سیار، فعال خواهند بود.
وی ادامه داد: اداره دامپزشکی در همین راستا با سازماندهی و تجهیز ۴ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۴ نیروی کارشناس بهداشت گوشت و ۱ ناظر روحانی ذبح شرعی در ایام تاسوعا و عاشورا از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ بر سلامت دام های قربانی و معاینه لاشه دامهای نذری شهروندان بصورت رایگان نظارت خواهند داشت.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان باوی با اشاره به فعالیت کشتارگاههای دام شهرستان در روزهای تاسوعا و عاشورا، گفت: در ایام ذکر شده کشتارگاه دام به صورت رایگان آماده ارائه خدمات در خصوص ذبح دام، پوستکنی، فرآوری و سایر خدمات به شهروندان تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی هستند.
وی بر لزوم آگاهی شهروندان از خطر ابتلا به بیماریهای مشترک دام و انسان به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت تاکید کرد و افزود: شهروندان برای حفظ سلامتی خود و خانواده از ذبح دام در منازل خودداری کنند و ذبح دام خود را در کشتارگاه انجام دهند در غیر این صورت می بایست نسبت به رعایت نکات بهداشت فردی از جمله پوشیدن لباس، دستکش، چکمه و ماسک هنگام ذبح دام اقدام نمایند.
درکتر یاوری درپایان خاطرنشان کرد:گوشت دام تازه ذبح شده را قبل از مصرف، به مدت ۲۴ ساعت و جگر و سایر امعا و احشا را به مدت 48 ساعت در دمای یخچال باید نگهداری نمودو از مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پز باید به طور جدی خودداری کرد.