شوشان ـ عاشور غلامی پور اردلی : عوامل و دست اندرکاران کلیدی آموزش و پرورش خوزستان ، مهر ماه سالجاری و در _فرصت مناسب_ قبل از انتصاب استاندار دولت چهاردهم درخوزستان ، در ایامی که همه توجهات و تمرکز فعالین سیاسی و اجتماعی معطوف به انتخاب استاندار جدید استان بود ، در _دوره گذار_ تغییر مقام استانداری ، فرصت را مغتنم دانسته و برای رایزنی ها و جمع آوری رای های حمایتی*برای ابقای خود در سمت هایشان ، معادلات و عملیات های را برای تثبیت موقعیت هایشان برنامه ریزی و اجرا نمودند و نتیجه این اقدامات و تاکتیک ها، تودیع و معارفه ها و عزل و نصبهای شبانه سمت های کلیدی و پرطرفدار آموزش و پرورش خوزستان مصادف با آغاز بهار تحصیلی امسال بوده است .
و در مرحله دوم دقیقا چند روز پس از انتصاب استاندار دولت وفاق ملی در خوزستان که فعالین و دست اندرکاران استان مشغول تبریک ، تهنیت و چینش تشکیلات و کمک به استاندار جدید برای استقرار بودند، بدور از همه توجهات و نظارت ها ، زودتر از استاندار و تشکیل کابینه اش در استانداری خوزستان ، اشخاص جدیدی را که از سوی برخی نمایندگان و سایر مقامات برای پست های آموزش و پرورش معرفی شده بود را حتی با استعلام های نامطلوب ، یکسویه و عجولانه به مرحله معارفه و انتصاب رسانیدند .
و بزودی زود نتیجه نامطلوب این تغییرات فوری و فوتی در گزارش عملکردهای دستگاه آموزش و پرورش نمایان خواهد شد و چنانچه این فرآیند کنترل و اصلاح نشود به علت مصادف شدن این تغییرات با شروع سال تحصیلی سیستم آموزشی دچار اختلالات مضاعفی خواهد شد و دود این تحولات مصلحتی مستقیما به چشم آموزش و پرورش استان خواهد نشست .
پیش تر از این مقام عالی وزارت آموزش و پرورش در دولت چهاردهم در آستانه بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی نسبت به هرگونه تغییر و تحول غیر اصولی تذکرات و دستوراتی را به استانها ابلاغ نمودند که متاسفانه به رهنمودها و توصیه های مقام عالی وزارت آموزش و پرورش در خوزستان توجه و تمکین لازم صورت نپذیرفته است .
دور اندیشی وزیر محترم آموزش و پرورش برای ممنوعیت انتصابات در آغاز سال تحصیلی جهت جلوگیری از عوارض و آسیب های ناشی از این تغییرات در سیستم تعلیم و تربیت مدارس قابل توجه و تامل است و جالب اینجاست در بین این تودیع و معارفه های جدید در آموزش و پرورش خوزستان در مواردی نیروهای بی تجربه و بی رزومه جایگزین نیروهای متخصص و کاردان گشته اند .
در این مابین نیز طبق گزارشها بودجه های که می توانست مرهمی بر دردهای مراکز آموزشی برای رفع کمبودها و توسعه شان باشد ، در منطقه های خاص از جغرافیای استان صرف برنامه های تبلیغاتی برای جلب حمایتها و جمع آوری امضاها* هزینه گشته است .ضمنا معدودی از سمت ها در آموزش و پرورش خوزستان با رد شدن از سقف قانونی مدت سرپرستی ها بیش از ۴ ماه بصورت سرپرستی اداره می شوند . که این مورد خلاف ماده ۹۴ قانون مدیریت خدمات کشوری می باشد و در این شرایط می بایست مطابق قانون پرونده مدیر دستگاه به هیأت تخلفات اداری ارجاع داده شود .
"نظر صریح رهبرانقلاب در مورد دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات گفتند:"
واقعا نمایندگان نباید در امور انتصابات دولتی دخالت کنند.
یکی از مسائل مطرح در قانون اساسی، اصل تفکیک قواست؛ یعنی دولت کار خود را بکند ومجلس هم کار خود را بکند. اما اینجا در خوزستان در روی پاشنه ای دیگر میچرخد.
در پایان از استاندار محبوب و فرهیخته دولت چهاردهم در خوزستان ، جناب آقای موالی زاده خواهان توجه ویژه به مسایل مربوط به آموزش و پرورش خوزستان را داریم .
سخنی با مخاطبان ؟!
آیا به نظر شما ، استاندار جدید خوزستان همانند اقدام جناب آقای پزشکیان ریاست محترم جمهوری که تغییرات انتصاباتی آخرین روز های دولت سیزدهم در دوران گذار را فریز و به تنظیمات کارخانه برگرداند ، جناب آقای استاندار موالی زاده نیز میتواند چنین مکانیزمی را طراحی و تغییرات مغرضانه و ناعادلانه انتصاباتی دوره گذار ( حد فاصل ایام انتخاب و انتصاب استاندار خوزستان ) را در آموزش پرورش استان خوزستان به قبل از مرداد ماه سال جاری (ریست فکتوری) بازگرداند ؟!