امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
سید موسی بلادیان : سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر در عملیات بیت المقدس در سال 1361 می باشد. به همین مناسبت آن را روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامیده اند. امام خمینی به مناسبت فتح خرمشهر طی پیامی فرمودند که: ... سپاس بی حد برخداوند قادر که کشور اسلامی و رزمندگان متعهد و فداکار آن را مورد عنایت و حمایت خویش قرار داد و نصر بزرگ خود را نصیب ما فرمود. اینجانب با یقین به آن که « ما النصر الامن عنداله» از فرزندان اسلام و قوای سلحشور مسلح که دست قدرت حق از آستین آنان بیرون آمد و کشور بقیه الله الاعظم را از چنگ گرگان آدمخوار که آلت های در دست ابر قدرتان، خصوصا آمریکای جهانخوارند، بیرون آورد و ندای اله اکبر را در خرمشهر عزیز طنین انداز کرد و پرچم پرافتخار لا اله الا اله را برفراز آن شهر خرم که با دست پلید جنایتکاران غرب به خون کشیده شده و خونین شهر نام گرفت، تشکر می کنم و آنان فوق تشکر امثال من هستند...» به همین مناسبت رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در دیدار با اقشار مختلف مردم روز اول خرداد 1381 طی مطالبی فرمودند که «... آنچه در اختیار ملت ایران بود از یک اراده ای قوی و نشاط همه جانبه و برخاسته از ایمان و آگاهی بود. این که امام خمینی فرمودند که خرمشهر را خدا آزاد کرد، یعنی این موفقیت بسیار خوب است و در اینجا یاد شهید عزیزمان صیاد شیرازی را گرامی بداریم، خیلی از فرماندهان آن روز بحمداله امروز زنده و سرحال و مشغول انجام وظیفه اند و بعضی هم به شهادت رسیدند. هیچکس در دنیا باور نمی کرد که نیروهای مسلح ما بتوانند خرمشهر را پس بگیرند ، چون خرمشهر رفته بود ....»
فتح خرمشهرتنها یک پیروزی جنگی نبود، فتح خاک نبود، حتی ضرب شستی به دیکتاتور دیوانه عراق هم نبود، فتح خرمشهر در واقع فتح ارزش ها بود. نگین درخشان هشت سال دفاع مردانه بود در برابر تجاوز تمام استعمار، تمام خودکامگی و رذالت. فتح خرمشهر در عملیات غرور آفرین بیت المقدس انجام شد وگفته می شود که این عملیات غرور آفرین یکی از بزرگترین حوادث تاریخ معاصر کشور و یکی از عظیم ترین رخدادهای تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هشت ساله ملت نجیب ایران است . عملیات پیروزمندانه بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر پس از 575 روز گردید ضربه اساسی و تعیین کننده ای بر پیکر دشمن وارد ساخت و تمامی معادلات آنان را برهم زد بسیاری از کارشناسان نظامی و تحلیل گران رسانه های خارجی در برابر با فتح خرمشهر ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای مطرح گردید و جهان استکباری پی برد که قدرت و مدیریت در ایران خیلی بیش از آن هست که تصور می کردند. فتح خرمشهر از نظر دیکتاتور معدوم عراق تا آنجا غیرممکن می نمود که وی اعلام کرده بود که اگر ایران برخرمشهر استیلا پیدا کند بصره را تقدیم خواهد کرد. بالاخره خدا خرمشهر را با نیروی بندگان مخلص خود که در ظاهر بسیجی و ارتشی در نبرد بودند آزاد نمود و شادی زایدالوصفی برای ایرانیان با غیرت و شرافتمندبه وجود آورد. به گفته عزیزی شادی آن روز بزرگ مثل لبخندی جاوید برتارک این سرزمین حک شده است و اگر از آن روز به بعد ما هرسال سوم خرداد به جشن و سرور می نشینیم به واسطه ایثارگری بهترین فرزندان ایران اسلامی است.
اکنون سی سال از این پیروزی غرور آفرین می گذرد و هرچند در سال های اول آزادی خرمشهر کار بازسازی با فعالیت چشمگیری شروع شد و باعث امیدواری و بازگشت مهاجران جنگ تحمیلی شد اما به مرور زمان با افت و چیزهای فراوان مواجه شد. اکنون خرمشهر که زمانی مهمترین بندر ایران بود اعتبار اولیه را از دست داده و مساله اشتغال و تامین آب برای شرب و کشاورزی همچنان از مشکلات آن شهر است. امید است دولت محترم در سال پایانی خود همت و تلاش بیشتری در جهت خدمت رسانی به مردم ولایتمدار و متدین خرمشهر داشته باشد و ان شاء اله شاهد پیشرفت های بیشتری به این شهر مقاوم و شهید پرور باشیم.