کارگاه آموزشی آسیب شناسی حوادث و رخدادهای ناشی از نقص ایمنی محیط کار در شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان با حضور عبدالکریم زرنگ کارشناس منابع انسانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برگزار شد.
عبدالکریم زرنگ با اشاره به لزوم برگزاری کارگاه های آموزشی آسیب شناسی و رخدادهای ناشی از نقص ایمنی کار گفت: این کارگاه آموزشی در جهت ارتقاء نگرش کارکنان و مسوولین آبفا نسبت به پیامدهای مربوط به ایمنی کار برگزار می شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت این موضوع برگزاری کارگاه های آموزشی در طول سال همواره مورد توجه بوده و در سایر شرکت های آبفا کشور برگزار می شود.
زرنگ با بیان اینکه آموزش و آسیب شناسی در کاهش تلفات بسیار موثر واقع شده است، با عنوان مثال در اینباره گفت: مطابق با آمار کسب شده در سراسر کشور آموزش های ایمنی در کار باعث کاهش 44 درصدی تلفات در سال 1391 نسبت به سال 1389 شده است.
وی همچنین از حفاری و ریزش ترانش ها بعنوان بیشترین موارد در بروز تلفات و حوادث خبر داد.
دبیر کمیته HSE شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور یادآور شد: حوزه های ریسک، توضیح راهبردهای اساسی HSE شرکت مهندسی، الزامات قانونی و تکالیف کارکنان و کارفرمایان، تجزیه و تحلیل حوادث و رخدادها بنا به تصمیمات کمیته HSE از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در کارگاهای آموزشی آسیب شناسی و ایمنی کار می باشند که در 9 حوزه به آن توجه می شود.
وی با اشاره به 9 حوزه مهم پیش بینی شده در بخش آبفا از منظر ایمنی کار اظهار کرد: حوزه های حفاری، ریزش ترانش، گاز، برق، دهانه های باز و پرتگاه ها، حریق، عملیات ساختمانی، کار با ماشین آلات و تجهیزات، کار طولانی و بی وقفه و شرایط جوی نامناسب مهمترین حوزه های پیش بینی شده در کارگاه های آموزشی می باشند.
زرنگ خاطرنشان ساخت: این 9 حوزه بعنوان دستورالعمل به سایر شرکت های آبفا ابلاغ شده که کلیه آنها بر اساس نگرش علمی و تجارب کسب شده تدوین شده اند.
کارشناس منابع انسانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پایان با اشاره لزوم توجه بیش از پیش به ایمنی در کار گفت: این کارگاه های آموزش و آگاهی کافی را در اختیار کارکنان و مسوولین قرار می دهد، بنابراین انتظار می رود تا رعایت این آموزش ها در کار همواره مورد توجه جدی قرار گیرد، چراکه هر فوتی و یا از کار افتادگی سبب بروز یک معضل و آسیب اجتماعی در جامعه خواهد شد.