در روزهای منتهی به انتخابات مجلس دهم، توجه خوانندگان گرامی این یادداشت را به 5 نکته اقتصادی جلب میکنم:
عدنان موسي پور ؛ صادر كننده نمونه استان
نايب رييس كميسيون اتاق بازرگاني كميسيون صادرات ايراندر روزهای منتهی به انتخابات مجلس دهم، توجه خوانندگان گرامی این یادداشت را به 5 نکته اقتصادی جلب میکنم:
1- دعوت از کاندیداها
بسياري ازمردم به امید بهبود وضعیت اقتصادی استان، این روزها در ستادهای انتخاباتی کاندیداهاي مورد نظر خود حاضر میشوند و به فعالیت میپردازند. اما در این میان آنچه که از گفتمان و نوع اداره ستادها در طول چند روز گذشته درک میشود این است که متاسفانه رد و اثر چندانی از مباحث اقتصادی در تبلیغات و سخنان کاندیداها وجود ندارد و به نظر میرسد آنان از جلوههای دیگری برای جلب آرای رایدهندگان استفاده میکنند. این در حالیست که بیشک بالاترین خواسته و نیاز مردم خوزستان، در جنبههای اقتصادی خلاصه میشود و بر همین اساس شایسته است که کاندیداها حتی به شکل حداقلی، تنور مباحث این چنینی را در ستادهای خود گرم کنند و راهکارها و برنامههایی عملیاتی برای بهبود فضای کسبوکار در استان ارائه دهند.
2- مشکل بیکاری
با فرض اینکه بسیاری از کاندیداها به مشکل بیکاری در میان قشر جوان استان واقف هستند، باید پرسید آیا مانند سنوات گذشته راهحل این مشکل را فقط در رابطه و فشار بر فلان مدیر یا خواهش از چند پیمانکار خلاصه میکنند یا اینکه این بار به دنبال رفع ریشهای مشکل خواهند بود و فرصتهای جدید شغلی را از طریق جذب سرمایه و رفع موانع تولید جستجو خواهند کرد؟ پاسخ به این پرسش میتواند مقدمه اتخاذ راهبردی کلان در حل ریشهای معضل بیکاری جوانان استان باشد.
3- سرمایهگذاری
با وجودی که استان خوزستان، استاني مملو از فرصتهای سرمایهگذاریست، اما آیا کاندیداهای محترم مجلس دهم قبول دارند که خوزستان بیش از آن که یک استان سرمایهپذیر باشد، یک استان سرمایهگریز است؟ و آیا حل این مشکل را فقط از راه رابطه با مدیران و همراه شدن با سرمایهگذاران در راهروهای ادارات جستجو میکنند یا اینکه این بار میخواهند پیچ قوانین حمایتی از کارآفرینان را جوری سفت کنند که سازمانها موظف و مجبور به حمایت از این بخش شوند؟
4- دعوت از اهالی اقتصاد
در کنار ملاقاتها و لابیگریهایی که این روزها در ستادها مشاهده میشود، متاسفانه حضور و اثرگذاری اهالی اقتصاد کمرنگ ارزیابی میشود و با توجه به اینکه ترکیب و طرز فکر نمایندگان منتخب بر آینده اقتصادی استان تاثیر بهسزایی خواهند داشت بر این اساس باید یادآور شد که خالیکردن صحنه انتخابات از اهالی اقتصاد، وافی به مقصود نیست و به نتایج مورد پسندی نمیانجامد. در این میان از همکاران و فعالان عزیز حوزه اقتصاد هم انتظار میرود با حضور خود در صحنه، جو سیاسی سنگین حاکم بر انتخابات را از طریق پررنگکردن مباحث اقتصادی، کمرمق سازند.
5- احزاب
این حق برای کاندیداها محفوظ است که در هر حزبی که میخواهند فعال باشند؛ اما چنین حقی، مجوزی برای این رویکرد در آینده نخواهد بود که گرایش سیاسی بر مطالبات اقتصادی مردم خوزستان بچربد و سیاست و سیاسیکاری، تنها یکهتاز میدان باشد. خوب است کاندیداهای محترم مجلس دهم بدانند که مردم به عنوان داوران نهایی عملکرد آنان، بیشتر به موفقیت یک نماینده در صحنه اقتصادی اهمیت میدهند تا در صحنه سیاسی و حزبی. توجه به این مساله میتواند رویکرد یک کاندیدا را چه در دوران مبارزات انتخاباتی و چه در صورت پیروزی، در صحن پارلمان به شکلی متحول کند که نفعی حداکثری برای استان خوزستان و مردمش در پی داشته باشد.
نايب رييس مهمترين كميسيون اتاق بازرگاني كميسيون صادرات ايران