شوشان: سازمان دانشجویان و دانش آموختگان خوزستان در نامه ای به وزیر کشور ضمن برشمردن فضای سیاسی و اجتماعی خوزستان ، خواستار انتصاب یک استاندار بومی در خوزستان شده است.
در این نامه که نسخه ای از آن در اختیار شوشان قرار گرفته آمده است: فضای عمومی استان در شرایط فعلی پذیرای استاندار غیر بومی نیست . از سوی دیگر لیستی بلندبالا از مدیران مجرب و توانمند خوزستانی را می توان نام برد که هم اکنون در مناصب بالای دولت دولت تدبیر و امید مشغول به فعالیت هستند .
متن کامل نامه سازمان دانشجویان و دانش آموختگان خوزستان به وزیر کشور
وزیر محترم کشور
با عرض سلام و تبریک اعیاد شعبانیه
ابتدا لازم است از زحمات بی شائبه حضرتعالی و همکاران شما دروزارت کشور )بویژه عزیزان نیروی انتظامی (که زمینه ساز برگزاری انتخاباتی امن ، سالم و باشکوه ، بودید تشکر و قدردانی نماییم . در خصوص تغییر غیرمنتظره استاندارخوزستان و گمانه زنی ها برای انتخاب استاندار جدید چند نکته را خدمت شما مطرح می کنیم به امید آنکه مورد توجه قرار گیرد :
1- پیشنهاد می شود دلایل تغییر ناگهانی دکتر مقتدایی از سمت استانداری خوزستان به طور صریح و شفاف اعلام شود. به هرحال این حق مردم است که بدانند دلایل وزارت کشور برای تغییر عالی ترین مقام اجرایی استان چه بوده است .
2- خوزستان سرزمین عجیبی است، پر از تناقضات. پر از قابلیت ها و فرصت ها، تهدید ها، ضعف ها . هنوز پیامدهای 8 سال جنگ تحمیلی و ملاحظات امنیتی بر این استان سایه افکنده است . با این وصف ضروری است در انتخاب استاندار خوزستان دقت و حساسیت لازم وجود داشته باشد. بویژه ضروری است مطالبات مردمی و فضای عمومی شهروندان بویژه درشرایط فعلی مد نظر باشد.
3- در خصوص انتخاب استاندار جدید توجه به موارد زیر می تواند کمک کننده باشد :
الف- فضای عمومی استان در شرایط فعلی پذیرای استاندار غیر بومی نیست . از سوی دیگر لیستی بلندبالا از مدیران مجرب و توانمند خوزستانی را می توان نام برد که هم اکنون در مناصب بالای دولت دولت تدبیر و امید مشغول به فعالیت هستند و یا سوابق روشن و قابل دفاع مدیریتی حتی در حوزه وزارت کشور دارند که قطعا با توجه به شناخت و اشراف به مسائل خوزستان برای تصدی استانداری خوزستان به مراتب از یک فرد غیر بومی مناسب تر به شمار می روند . با این وصف پیشنهاد می شود از بین مدیران خوزستانی که به گفتمان اعتدال اعتقاد و باور دارند فردی با کفایت ، توانمند ، خوشنام و پاک دست که توسعه نگری ویژگی بارز وی باشد و بتواند ضمن ایجاد تفاهم و ائتلاف بین همه گروه های سیاسی و اقوام مسیر پیشرفت خوزستان را هموارتر کند انتخاب گردد.
ب- تحلیل رفتار انتخاباتی مردم خوزستان در انتخابات نشان می دهد که گرایش عمومی مردم به رویکردی اعتدال گرایانه است که اهتمام اصلی خود را صرف ارتقا رفاه عمومی مردم و ایجاد آرامش و رونق اقتصادی نماید .
ج- بدیهی است که انتخاب استاندار در حیطه اختیارات دولت است اما مناسب تر آن است که در انتخاب استاندار نماینده ولی فقیه و روحانیون موثراستان ، نمایندگان منتخب مردم ، تشکل ها و احزاب سیاسی حامی دولت ، چهره های ملی اصلاح طلب خوزستانی محل مشورت باشند . تحلیل ما این است که این امکان وجود دارد که فردی متعلق به رویکرد اعتدالی دولت اما مورد وفاق و اجماع حداکثری به عنوان استاندار خوزستان انتخاب شود .
4- بحران آب و مسائل مرتبط با انتقال آب، مشکلات محیط زیستی بویژه موضوع ریزگردها ، بیکاری ، ایجاد اشتغال ، توسعه کشاورزی ، بحران مهاجرت از استان ، آسیب های اجتماعی ، جذب سرمایه و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض مسائل مهمی هستند که استاندار آتی خوزستان باید در چارچوب گفتمان اعتدال سیاست مشخص و راهبردی برای مواجه با آنان داشته باشد .
در پایان سازمان دانشجویان و دانش آموختگان استان خوزستان ( سدا) به عنوان یکی از تشکلهای عضو ائتلاف امید تاکید می کند که تدبیر دولت امید باید این باشد که سکانداری استانداری خوزستان به فردی خوزستانی ، کارازموده و مجرب سپرده شود تا با محور قرار دادن منافع ملی ، در تامین منافع منطقه ای کوشا باشد و در تصمیم گیری و اجرا مصادق اعتدال گرایی باشد و همچنین به رشد و توسعه همه جانبه و رعیت حقوق شهروندان تعهد داشته باشد .
سازمان دانشجویان و دانش آموختگان خوزستان – اردیبهشت ماه 1395
...........مسئولین استان رو خودمون داریم....
ما مردم خوزستان همچنانو بیش از پیش؛
-با طرحهای مخرب و غیر قانونی انتقال اب از سرشاخه های رودخانه های استان(خصوصا کارون و دز)به شدت مخالف هستیم
-خواستار اجرای کامل طرح 800هزارهکتاری رهبری هستیم و دلایل واهی کمبود اب برای اجرایی نشدن کامل این طرح به هیچ عنوان قابل پذیرش نبوده و نیست و عدم اجرای کامل ان را نشان روشن خلف وعده و بی تدبیری دولت در حق مردم خوزستان میدانیم
-اب شرب سالم و با کیفیت(به دور از هرگونه الودگی و فاضلاب) میخواهیم
-هوای پاک عاری از ریزگردها و الودگیهای صنعتی میخواهیم
-اشتغال میخواهیم(تا کی جوانان خوزستانی محکوم به نظاره غیربومیانی باشند که فرصتهای شغلی مردم خوزستان را اشغال کرده اند؟؟)
-امکانات و رفاه مردم سایر استانها خصوصا مناطق نورچشمی مرکز کشور را میخواهیم
-توسعه پایدار و همه جانبه با تکیه بر اقتصاد غیرنفتی میخواهیم