معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان گفت: در صورتی که دولت امکانات لازم را فراهم کند میتوانیم ظرفیت رشتهها را در هدایت تحصیلی افزایش دهیم اما افزایش امکانات "یکشبه" انجام نمیشود.
جمشید کمایی در گفتوگو با ایسنا ، اظهار کرد: هدایت تحصیلی در کشور با بهوجود آمدن سیستم متوسطه جدید "سالی – واحدی" شروع شد و تا امروز براساس 2 شاخص علاقه و استعداد و 2 هنجار امکانات آموزشوپرورش و نیاز جامعه صورت میگرفت و مسألهی جدیدی در آن اتفاق نیافتاده است.
وی در خصوص اظهارات مسئولان وزارت مبنی بر افزایش ظرفیت در رشتههای پرتقاضا، گفت: با توجه به امکانات موجود از حداکثر ظرفیت خود استفاده میکنیم اما آموشوپرورش خوزستان با کمبود فضای آموزشی، نیروی انسانی و تجهیزات مواجه است. اگر دولت بسترها و امکانات لازم را فراهم کند و بتوانیم بهتدریج امکانات لازم را ایجاد کنیم، قطعاً ظرفیتها را افزایش میدهیم اما نمیتوان ظرفیت را طی یک یا 2 هفته افزایش داد و "یکشبه" کلاس جدید تأسیس کرد.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان ادامه داد: بهطور مثال در 12 منطقه آموزشی خوزستان هنرستان فنی و حرفهای وجود ندارد و اگر بخواهیم ظرفیتها را افزایش دهیم باید هنرستان تأسیس کنیم یا اگر یک یا 2 دبیر زیستشناسی در منطقهای وجود دارد تنها میتوان 10 یا 15 کلاس تجربی تشکیل داد و اگر تعداد بیشتری تشکیل دهیم باید درس اصلی دانشآموزان رشته تجربی بهوسیله یک دبیر غیرمرتبط تدریس شود به این ترتیب این دانشآموزان هستند که متضرر میشوند.
کمایی با بیان اینکه هدایت تحصیلی همه دانشآموزانی که در امتحانات خردادماه شرکت کردند و موفق به گذراندن دروس خود شدهاند انجام شده و به پایان رسیده است، گفت: تنها هدایت تحصیلی دانشآموزانی که در امتحانات مردادماه شرکت کردهاند باقی ماندهاست که منتظر اعلام نتایج امتحانات آنها هستیم.
وی در خصوص تسهیلات در نظر گرفتهشده برای دانشآموزان رشتههای کاردانش و فنی و حرفهای، تصریح کرد: در قانون برای کسانی که در شاخههای کاردانش و فنی و حرفهای تحصیل میکنند تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده است اما این تسهیلات از سوی آموزشوپرورش نیست و توسط سازمانهای خارج از آموزشوپرورش ارائه میشود؛ ارائه وام خود اشتغالی، اولویتهای استخدامی و ... ازجمله امکانات ویژه در نظر گرفتهشده برای این دانشآموزان است.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان ادامه داد: مطابق قانون کسانی که میخواهند پروانه کسب دریافت کنند باید دوره مهارتی مربوط را در سازمان فنی و حرفهای بگذارنند اما کسانی که فارغالتحصیل رشتههای کاردانش و فنی و حرفهای باشند از این آزمون معاف هستند. این قانون در سالهای گذشته مصوب شده است اما اکنون اصرار بیشتری بر اجراییشدن آن وجود دارد.
کمایی افزود: طول دوره رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش که در سالهای گذشته 2 سال بود از امسال سه ساله شده است و این دانشآموزان نیز مانند رشتههای نظری باید پایهی دوازدهم را بگذرانند.