شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۵۵۲۲
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۳
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم ایجاد خانه "سمن"ها در استان از تشکیل ستاد توان افزایی و حمایت از سازمان های مردم نهاد در اهواز، دزفول، ماهشهر، بندر امام و آبادان خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه خوزستان، دکتر غلامرضا شریعتی در نشست با تشکلهای مردم نهاد که شب گذشته (18 مرداد ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: بسیار خرسندم که این توفیق را پیدا کرده‌ام که در بین سازمان های مردم نهاد حضور داشته باشم و امیدوارم این دیدارها ادامه داشته باشد و نظرات شنیده شود و ارتباطی نزدیک و صمیمانه و پایدار وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: از آغاز کار در استانداری به معاون سیاسی و اجتماعی تأکید شده که تمام سازمان ها و ادارت استان طرح های پژوهشی خود و یا بخشی از آنها را با توجه به توان سازمان های مردم نهاد به این نهادها بسپارند. همچنین به معاون عمرانی تاکید شده است که در هنگام ابلاغ حکم شهرداران، در این احکام قید شود که همکاری مستمر با سازمان های مردم نهاد و استفاده موثر از مشاوره در حوزه های تخصصی مورد توجه قرار گیرد؛ سازمان های مردم نهاد نیز باید پیگیری اجرای این تصمیمات باشند.

استاندار خوزستان با بیان اینکه توسعه پایدار هدف اصلی جوامع امروز است، تصریح کرد: توسعه پایدار قطعا یکی از مهمترین مسائل کشور است. در ابتدا توسعه به شکلی تک قطبی، دولت محورانه و دستوری دنبال شد و بعدا تولید ثروت و رشد نیز حاصل شد اما پس از مدتی مشاهده شد که به جاهای دیگری آسیب وارد شده است.

شریعتی ادامه داد: در این توسعه ممکن است که ثروت تولید شده باشد اما نارضایتی هایی نیز به همراه داشت و این تولید به محیط زیست آسیب‌هایی رسانده و عواض توسعه بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه دولت محور شدن در تمام امور نتیجه ای را به دنبال ندارد، گفت: نهاد دولت پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و انعطاف پذیر نیست و به همین دلیل دولت، چاق و کم تحرک و پرهزینه شده است. این پیچیدگی و پرهزینه بودن با فعالیت های و خدماتی که ارائه می‌شود، متناسب نیست.

استاندار خوزستان ادامه داد: نیازهای جامعه متناسب با تشکیلات دولت نیست؛ به طور مثال در ابتدای دهه 80 در وزارت بهداشت، تشکیلاتی برای مبارزه با بیماری مالاریا وجود داشت اما تشکیلاتی برای مبارزه با بیماری ایذر وجود نداشت زیرا تشکیلات این وزارتخانه چند دهه پیش شکل گرفته بود و این امر از عوارض "همه چیز دولتی شدن" است.

شریعتی بیان کرد: در دنیا به دنبال آن هستند که کارها از سوی دولت به سازمان های مردم نهاد واگذار شود.  با توجه به موارد پیش آمده، در دنیا به دنبال آن هستند که دولت ها کوجکتر و چابک تر شود و سازمان های مردم نهاد تشکیل و ساماندهی و امور به آنها سپرده شود.

شریعتی ادامه داد: در کشور ما نیز دولت باید در این زمینه تجدید نظر اساسی کند و در اقتصاد، امور را به بخش خصوصی و بقیه مسائل را به NGO ها بسپارد. باید یک نگاه مثبت به NGO ها وجود داشته باشد. دولت NGO ها را نه ضد خود و نه در رقابت خود بداند بلکه باید به دید یک مکمل به آن نگاه کند. مسائل و مصائبی در جامعه وجود دارد که حل آن از عهده دولت بر نمی آید و توانایی و چابکی انجام آن را ندارد؛ NGO ها می توانند آنها را انجام دهند و باید این نگاه وجود داشته باشد.

استاندار خوزستان گفت: اعتقاد دارم که NGO ها باید گسترده تر و عمیق تر شوند. سازمان های مردم نهاد اکنون دوران جنینی و نوزادی را طی می کنند و به همین دلیل باید نقش خود را به تدریج پیدا کرده و رشد کنند؛ این نقش باید گرفته شود و دولت عقب نشینی کند و آن را به NGO ها واگذار کند.

شریعتی ادامه داد: تدریج و استمرار NGO ها موجب رشد آنها می شود. NGO ها باید مسیر تکامل طبیعی خود را طی کنند؛ آینده درخشان و تاثیرگذاری برای NGO ها پیش بینی می کنم و کشور بر روی ریل صحیح قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: NGO ها نیز باید آمادگی لازم را برای پذیرش مسئولیت در خود ایجاد کنند. در استانداری این آمادگی را جهت کمک به NGO ها داریم. موافق ایجاد خانه سمن ها هستم و باید این کار انجام شود و محلی در این خصوص در نظر گرفته شود. همچنین ستاد توان افزایی و حمایت از سازمان های مردم نهاد در اهواز، دزفول، ماهشهر، بندر امام و آبادان تشکیل خواهد شد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه باید مسائل دنبال و پیگیری شود، گفت: یکی از مسائلی که دنبال کردیم استفاده از تاکسی های اروندی در اهواز بود که در چند روز گذشته موافقت حدود یک هزار تاکسی از وزیر رفاه گرفته شده است و وزیر رفاه دستور انجام مطالعات نهایی در این خصوص را به معاون رفاه وزارت رفاه داده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار