اثر فریدون خاوند
شوشان - سیدغدیررمضانی :
ابتدا باید اشاره کرد، سبک نوشتاری، نحوه پرداختن به یک چالش اقتصادی و اطلاعات غیر واقعی این یاداشت به گونه ای نیست که یک اقتصادان آن هم در حد فریدون خاوند بعنوان برجسته ترین اقتصاددان بین المللی در حوزه اقتصادایران به تحریر درآورده باشد.
گزاره های بسیاری بر بی مایه و جهت دار بودن این یاداشت حکایت دارد که به آن خواهیم پرداخت.
اول اینکه، چگونه امکان دارد استاد برجسته ای چون خاوند نداند که سرجمع کل پول های بلوکه شده ایران در امریکا فقط یک میلیارد و هفتصد میلیارد دلار است نه ۱۵۰ میلیارد دلار!؟
به عبارتی کل دارایی ها بلوکه شده ایران در تمامی کشور های جهان چیزی درحدود یکصد میلیارد دلار است که فقط ۲۰ میلیارد دلار آن بدهی عراق به ایران است.
ضمن اینکه مصطفی قمری نیا مدیر کل روابط عمومی بانک مرکزی به خبرگزاری ایلنا گفته بود؛ از یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان پول های بلوکه شده در آمریکا که به دستور اوباما به ایران آورده شد، فقط یک میلیارد دلار تحویل بانک مرکزی داده شد که ما هم آن را به دولت عودت دادیم برای واردات خرید کالا های اساسی و از هفتصد میلیون باقی مانده آن خبر نداریم!؟
در این ارتباط دهها اظهار نظر ضد و نقیض دیگر توسط دولتمردان نشر داده که بر ابهام این پول های بلوکه شده افزوده است!؟
در ۲۱ آبان ۹۹ احمد عزیزی کارشناس اقتصادی دولت رئیسی با افتخار گزارش کرده بود که دولت سیزدهم با قدرت توانسته است سه ونیم میلیارد از پول های بلوکه شده در آمریکا را به ایران باز گرداند؛ در صورتی که مشخص شد این سه ونیم میلیارد از بدهی های کره جنوبی بوده است.
به مواقع دولت جمهوری اسلامی ایران تا کنون بصورت موثق و حقیقی هرگز اعلام نکرده که میزان پول های بلوکه شده و دارایی های مصادره شده ایران در خارج از کشور چقدر هست تا همچنان فضای بازار شایعات و زد و بند های بین المللی متلاطم باقی بماند.
در هرصورت در یاداشت منتسب به خاوند فقط می توان یک جمله واقعی دید وآن در جمله آخر یاداشت آمده است.
*حکومت بر مردم فقیر به مراتب راحت تر از حکومت بر مردم مرفه است*