شوشان ـ عبدالرحمن نیک سرشت :
در میان طلبه ها ضرب المثلی است که کلمات فارسی و عربی را در هم درآمیخته است و از قافیه ای خوش آهنگ ، نظم طنز آلودی پدید آورده است؛ از جمله شعر مورد بحث ما که در زیر آمده است.
شِیْئانِ عَجیبانِ..! هُما أبرَدُ مِنْ یَخْ شیْـخٌ یَتَصَــبّی و صَبـیٌّ یَتَشَیَّخْ
البته، این شعر در «صد وعظ» از تألیفات محمود بن امیر احمد نظام قاری است که به فارسی بدین معنی است (دو چیز عجیب هستند و از یخ خنک ترند.... پیرمردی که ادای بچه ها را درآورد و بچه ای که ادای پیرها را درآورد)
چند روز پیش دوستی از دخالت جغله ها در عزل و نصب مدیران می نالید که این روزها بواسطه ی رانت های سیاسی مدعی بزرگی شدند و دو دستی به سر می کوبید که ، ای بابا، بعضی از ریش سفیدان هم انگار جغله شدند و با آنها دم خور هستند و شما منتقدین از پشت پرده ها بی خبرید و اگر ننویسید و این حرکت های زشت و ناپسند را مورد نقد قرار ندهید والله مدیون مردم خواهید شد.
به آن دوست عزیز عرض کردم، چه ما بنویسم یا ننویسیم، مطمئن باش هیچ انسان وزین و عاقلی این وضعیت را در خوزستان تحمل نخواهد کرد چون در خوزستان ما با جریان لویی جرگه ای قوی روبرو هستیم که جغله گری در امور را بر نمی تابند همان بزرگانی که امروز کنار گذاشته شدند که البته، حامی جوانگرایی هستند ، جوان به معنی، خون سبز در رگ های پیکره ی مدیریتی استان، نه جوانی که ، جغله است ولی ادعای بزرگی دارد و از تدبیر و حکمت تهی می باشد و همواره بدنبال باند بازی و حرکات مافیایی است.
در زمان استانداری شریعتی، فرماندار وقت اهواز، با من از وجود این پدیده، یعنی، جغله گری در امور عزل و نصب ها درد دل نمود و ما نیز عین همین دغدغه و خطرات ناشی از آن را به شریعتی انتقال دادیم و خوشبختانه ایشان هم این انتقاد را پذیرفت و سریع اصل مطلب را گرفت و با اکابر، سرآمدان ، متخصصان و کارشناسان بیشتر مورد مشورت قرار می گرفت.
ولی اکنون در زمان امارت موالی زاده باز دسته ای از این بزرگان یک همچنین دغدغه ای دارند که امید است استاندار خوزستان متوجه این خطر جدی بشود و خود بعنوان یک بزرگ در بازی جغله ها نقشی ایفاء ننماید.