شوشان ـ سید یعقوب رضوی :
بدون تردید خودکشی از دیدگاه دین مبین اسلام به عنوان یک عمل به غایت مذموم و از کبائر(گناهان بزرگ) به شمار می رود.
خداوند متعال در آیه ی 29 سوره نساء مي فرماید: "لا تقتلوا انفسکم ان الله کان بکم رحیما و من یفعل ذلك عدوانا و ظلما فسوف نصلیه نارا" که مضمون آیه فوق باصراحت حرمت و ممنوعیت این عمل را گوشزد می نماید و کسانی را که مرتکب این عمل می شوند را به آتش جهنم وعده می دهد.
اما براستی چه علل و عوملی موجب می شود فردی هم زندگی دنیوی و هم آخرت خود را تباه سازد.با توجه به اینکه در مدت اخیر خبرهای متعددی درباره خودکشی در شهرستان رامهرمز منتشر شده تا جایی که تسلسل این خودکشیها باعث شده شهروندان نسبت به شنیدن چنین اخباری تقریبا بیتفاوت شده اند که این امر بیانگر عمق فاجعه است.
انواع دلایل افزایش این پدیده مذموم اجتماعی(خودکشی): ۱_ خودکشی ناشی از ناهنجاری و هرج ومرج ۲_ فقر و بیکاری مضاعف ۳_ خصوصیات فرهنگی(همخوانی برخی از ارزش های مدرنیته و ارزشهای قومی وقبیله ای) ۴_ عملکرد ضعیف نهادهای آموزشی؛ و مهارت زندگی در مدارس ۵_ نداشتن الگوی رفتاری مناسب ۶_خلاء عاطفی از مهمترین علل سبک زندگی اسلامی در کانون خانواده ۷_و ...
طبق پژوهشهای صورت گرفته، مهمترین عامل در رفتارهای خودكشی برای افراد زیر 30 سال، اختلالات سازشی و تعارضات خانوادگی می باشد.
در پایان به ذکر این مطلب بسنده می شود؛ که برای پیشگیری وکاهش آسیب های اجتماعی در شهرستان رامهرمز با قید فوریت نیاز به تدوین نقشه راه توسط ارگانهای مسئول و مشارکت نهادهای دولتی و غيردولتی به ویژه موسسات مردمی می باشد تا بافرهنگ سازی و بررسی عمیق به راهکارهای مناسب و رفع بحران خودکشی اخیرمنجر گردد.
پینوشت: انتظار آحاد جامعه از مسئولان رامهرمز؛ تشکیل جلسه کمیته پیشگیری از خودکشی با برنامه مدون کوتاه مدت و میان مدت جامع پیشگیری بصورت جدی و آنی و ارتقاء سطح آگاهی مدیران، معلمان و مشاورین مدارس در مورد خودکشی، ایجاد نگرش صحیح و ارتقاء سطح آگاهی جامعه با تاکید بر انگ زدایی از رفتارهای خودکشی، ارائه خدمات پیشگیری در سیستم مراقبتهای اولیه بهداشتی و افزایش سطح آگاهی و نگرش افراد کلیدی جامعه به عنوان مهمترین اهداف برنامه جامع پیشگیری از رفتارهای خودکشی در سطح شهرستان باشيم