شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۵۱۶۶۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۰
آیت‌الله محقق داماد برگزیدگان کنکور سراسری را بهترین نخبگان کشور خواند و افزود: ما به شما افتخار می‌کنیم و امیدواریم که نتیجه‌ تلاش شما، ارتقای سطح علم و دانش در کشور باشد.
مراسم تجلیل از نفرات برتر کنکور سراسری سال1395، با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، هیأت‌امنا و استادان دانشگاه خاتم، جمعی از رییسان دانشگاه‌های کشور،  مدیران ارشد بانک پاسارگاد، نفرات برتر آزمون سراسری سال 95 به همراه خانواده و همچنین جمعی از برترین‌های آزمون‌های سراسری سال‌های گذشته، در روز 27 شهریور 1395 در دانشگاه خاتم برگزار شد.

به گزارش پول‌نیوز، در این مراسم برای نهمین سال متوالی به نفرات اول در هر پنج رشته 25 هزار سهم، نفرات دوم 17 هزار و 500 سهم و نفرات سوم 12 هزار و 500 هزار سهم بانک‌پاسارگاد اهدا شد. همچنین این برگزیدگان تا هر مقطعی که در داخل کشور ادامه‌ تحصیل دهند بورسیه‌ بانک خواهند بود و ماهانه مبلغی را دریافت خواهند کرد. به این ترتیب جمعی دیگر از نخبگان کشور به سهامداران بانک پاسارگاد پیوستند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان، در این مراسم، دانشگاه خاتم را تجربه جدیدی از دانشگاه‌های غیردولتی با پشتوانه‌ بزرگی از بخش غیردولتی خواند و اظهار داشت: این پشتوانه خوبی برای ارتباط بهتر دانشگاه با بخش خدمات، صنعت، کشاورزی و ... است.

مجتبی صدیقی اظهار امیدواری کرد دانشگاه خاتم مطابق با همان افقی که برای آن ترسیم شده است به پیش برود و کاری کیفی را در بحث تحصیلات عالیه ارائه دهد. وی همچنین اذعان داشت: تاکنون چیزی جز برنامه‌ریزی دقیق، آینده‌نگری مناسب، توجه به کیفیت و... در دانشگاه خاتم دیده نشده و کار کیفی مناسبی در این دانشگاه انجام شده است.

معاون وزیر علوم با بیان این نکته که توسعه‌ی کمی در بحث‌های دانشگاهی دیگر کافی است و باید به توسعه کیفی بیندیشیم، افزود: حضور بخش غیردولتی اگر با هدف ارتقای کیفیت در عرصه دانشگاهی باشد، مبارک است.

وی با تأکید بر لزوم ورود بخش غیردولتی با ایده‌های جدید، تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه خاتم ایده‌های جدیدی را ارائه کرده‌است و امیدواریم که بخش غیردولتی همچنان یاری‌گر بخش دولتی در زمینه‌ی توسعه‌ی علم و دانش در کشور باشد.

در ادامه این مراسم، مجید قاسمی، رییس دانشگاه خاتم و مدیرعامل بانک پاسارگاد نیز ضمن تبریک و تهنیت به جوانان برگزیده‌ کنکور سراسری و آرزوی موفقیت برای آن‌ها گفت: بانک‌پاسارگاد یک بانک دانش‌بنیان است که با همت فرهیختگان و جوانان در روز میلاد امام رضا (ع)، فعالیت خود را آغاز کرد و پاسارگادیان در محضر آن بزرگوار عهد بستند که در خدمت مردم شریف ایران باشند.

وی با بیان این نکته که بانک‌پاسارگاد با هدف‌های بلندی شروع به کار کرده‌است، اضافه کرد: این بانک امروز بانک اول کشور به لحاظ سرمایه پرداخت‌شده ‌است و هیچ پشتوانه‌ای هم از سوی دولت نداشته است.

وی با اشاره به روند انتخاب نام بانک پاسارگاد که از بین  1194 نام و با صرف 524 نفر ساعت کار مستمر، با بهره‌گیری از نقطه نظرات بزرگان فرهنگ و ادب ایران، برگزیده شده است، افزود: فرهنگ ملی و مذهبی ما در بانک پاسارگاد همواره مورد توجه بوده‌است. تاریخ چند هزار ساله‌ ایرانیان هرگز غیر توحیدی نبوده و فرهنگ سازمانی ویژه پاسارگاد، فرهنگ عمیقی است که پیشینه‌های علمی، فرهنگی و مذهبی قابل توجهی دارد.

قاسمی برخی توفیقات بانک پاسارگاد را برشمرد و تصریح کرد: بنا بر روایت مراکز معتبر جهانی از قبیل بنکر و یورومانی، بانک پاسارگاد، بانک برتر جمهوری اسلامی ایران است و در بین 535 موسسه‌ مالی اسلامی نیز به عنوان بانک برتر اسلامی برگزیده شده است.

رییس دانشگاه خاتم، به اهداف والای این دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: من اطمینان دارم که ما از دانشگاه استنفورد عبور می‌کنیم چراکه به سرمایه‌ انسانی بسیار نیرومند این کشور اتکا داریم. ایرانیان در دنیا سرآمد هستند و با توکل بر خدا، هیچ کاری برایشان غیر ممکن نیست. ما از یک سال و 9 ماه پیش، 40 نفر از نخبگان ایرانی که اغلب در دانشگاه‌های معتبر دنیا، استاد هستند دعوت کردیم و این عزیزان در 6 کارگروه بر روی پروژه‌هایی کار می‌کنند که اهداف بلند دانشگاه را محقق سازند.

وی افزود: ما امسال 3 دوره مدرسه تابستانی (summer school) برگزار کردیم که در سه گروه «طراحی بازار»، «اقتصاد داده‌های حجیم» و «سیستم های سایبر- فیزیک» و توسط 19 نفر از استادان مطرح در دانشگاه‌های معتبر جهان ازجمله Stanford، Oxford، MIT، Imperial College London و... به دانشجویان ارایه شد تا دانشجویان ما بدانند با علم روز دنیا فاصله‌ای ندارند. به گفته‌ی یکی از استادان حاضر در این دوره‌ها، عبور از دانشگاه‌های برتر جهان برای ما که با این انگیزه اهدافمان را دنبال می‌کنیم آسان است و  عزیزان دانشجو و دانش‌پژوه ما باید قدر خود را بدانند و به فرهنگ غنی خود ببالند.

قاسمی با تأکید بر تمرکز روی اهداف و اقدام و عمل در راستای توسعه دانش افزود: در طی 4 سال گذشته که از موسسه آموزش عالی به دانشگاه ارتقاء یافتیم، همواره پر شور و پرتلاش برای ایجاد یک قطب علمی آموزشی در کشور تلاش کرده‌ایم و در تمامی رشته‌های دانشگاهی بزرگترین سرمایه‌گذاری‌ها را انجام داده‌ایم؛ برای مثال در بحث معادن و صنایع معدنی، شرکت میدکو و در بحث مالی، بانک پاسارگاد و در بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات، بزرگترین شرکتICT کشور، شرکت فناپ را داریم که دانشجویان دانشگاه خاتم می‌توانند در این شرکت‌ها کارآموزی کنند و اظهار امیدواری کرد که فارغ‌التحصیلان دانشگاه خاتم، موفق‌ترین مدیران و متخصصان کشور باشند.

در ادامه این مراسم آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد، رییس هیأت امنای دانشگاه خاتم، برگزیدگان کنکور سراسری را بهترین نخبگان کشور خواند و افزود: ما به شما افتخار می‌کنیم و امیدواریم که نتیجه‌ تلاش شما، ارتقای سطح علم و دانش در کشور باشد.

وی خطاب به برگزیدگان کنکور سراسری به آیه «قُل رَّبِّ زِدْنِی عِلْمًا» اشاره کرد و ادامه داد: خداوند به پیامبر فرموده‌است که علی‌الدوام بگوید خدایا علم مرا زیاد کن. این دعایی است که خداوند به پیامبر خود آموخته و پیام اولیه این آیه آن است که علم یک امر قدسی است. علم از عالمی دیگر است، مادی نیست و مجرد است و دهنده‌ علم منبع هستی، خداوند متعال است. حیات و شفای بیمار مستقیماً متصل خداوند است و یکی از مواردی که واسطه‌بردار نیست، علم است و آنکه علم بیشتری دارد در اتصال بیشتری با خداوند است.

رییس هیأت امنای دانشگاه خاتم، با بیان این نکته که دانشگاه خاتم در آینده کارهای بزرگی را انجام خواهد داد، یادآور شد: امیدواریم که این دانشگاه در تمامی رشته‌های علمی، گام‌های بزرگی را بردارد تا آیندگان نتایج درخشان آن را مشاهده کنند.

رییس سابق دانشگاه صنعتی شریف و عضو هیات امنای دانشگاه خاتم نیز در این مراسم به نفرات برگزیده کنکور سراسری و خانواده‌هایشان که ایشان را تربیت کرده‌اند، تبریک گفت و افزود: دانشگاه استنفورد هم مانند دانشگاه خاتم با تلاش افرادی آغاز شد که به کار خود ایمان داشتند. من پیش‌بینی می‌کنم که دانشگاه خاتم آینده‌ی بسیار خوبی داشته‌باشد. بسیاری از نخبگان بعد از دکتری به همین دانشگاه می‌آیند که هیأت علمی شوند.

سعید سهراب‌پور با اشاره به حدود 40سال کار اجرایی و خدمت در حوزه‌های مختلف علمی و آموزشی از  دانشگاه شیراز تا دانشگاه صنعتی شریف و بنیاد ملی نخبگان، ادامه داد: ما تا امروز پرچم علم و دانش‌ را به اینجا رسانده‌ایم و وقت آن است که پرچم را به دست جوانان بسپریم. توصیه‌ی من به نسل جوان این است که همیشه باید امیدوار باشند. به‌رغم تمام سختی‌ها که در همه جا وجود دارد، به هیچ وجه نباید ناامید شد. به یاد دارم در صحبت با رییس یکی از بزرگترین دانشگاه‌های جهان به او گفتم که یأس از رحمت حق گناه کبیره است که در دین ما وجود دارد و ایشان با شگفتی گفت که این بسیار با ارزش است.

وی در پایان تأکید کرد: تنها راه پیشرفت امید و کوشش است و راه دیگری وجود ندارد. راز موفقیت کشورها این است که جوانان امید داشته باشند و تلاش و کوشش کنند.

سخنران بعدی این مراسم داوود جهان‌سوز، از نخبگان برگزیده کنکور سراسری سال89 بود که به نمایندگی از نفرات برگزیده کنکور که از سال 87 مورد تقدیر و حمایت بانک پاسارگاد قرار گرفته‌اند، به سخنرانی پرداخت و گفت: از زمان ورود به دانشگاه، بانک پاسارگاد پشتوانه‌ای برای ما بود و ما قدردان حمایت‌های مادی و معنوی این بانک هستیم. ما باید قدر انسان‌هایی که برای آبادانی و توسعه‌ی کشور تلاش می‌کنند بدانیم.

وی با اشاره به حمایت‌های بخش خصوصی از تحقیق و علم‌پژوهی در سایر کشورهای جهان، عنوان کرد: متأسفانه بخش خصوصی در کشور ما در زمینه دانشگاهی فعالیت کمی دارد و باید حرکاتی مانند حرکت بانک پاسارگاد ارج نهاده شود. از بین نفرات برگزیده‌ای که در این سال‌ها مورد حمایت قرار گرفته‌اند، تعدادی به خارج از ایران رفته‌‌اند و بازگشته‌اند اما تعدادی هم بازنگشته‌اند. بنیاد ملی نخبگان در این سال‌ها از افراد مستعد و توانمند کشور حمایت کرده، اما جا دارد کمک کنیم که این سرمایه‌ها از کشور خارج نشوند و در ایران بمانند و به کشور خدمت کنند، که این امر، مساعدت و همت مسئولان را می‌طلبد.

جهان‌سوز در پایان خطاب به نخبگان تأکید کرد: در رابطه با ماندن در ایران یا رفتن، تصمیم با شماست، اما نه آن سوی مرز‌ها بهشت است و نه این سو جهنم؛ همه چیز به خودمان بستگی دارد، به شرط اینکه ایده داشته باشیم و خلاقانه عمل کنیم و فراموش نکنیم که کارهای فوق‌العاده حاصل تلاش‌های فوق‌العاده‌ی انسان‌های کوچک است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار