امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
فاطمه پاقلعهنژاد:اتفاقات دسته سنگین وزن المپیک، هنوز فریم به فریم از پیش چشم میلیون ها ایرانی می گذرد. اشک های بی پایان بهداد و حق مسلمی که از او خورده شد، هنوز پیش چشم همه ایرانی هاست. بسیاری اعتقاد دارند یکی از دو حرکت بهداد کاملا درست بود یا اصلا به قول کافا، مسئول فنی مسابقات جهانی، داوران در حرکت اول سختگیرانه با این قهرمان ایرانی برخورد کردند و در حرکت دوم خواستند جبران کنند اما هیات ژوری در اقدامی خلاف عرف، این رای را نقض کردند و نگذاشتند بهداد بعد از شکستن رکورد جهان و المپیک در حرکت یکضرب، به رغم تلاش دلاورانه ای که با کتف مصدوم انجام داده بود، بتواند به حداقل حقش یعنی مدال نقره المپیک برسد.
آن شب، شب تلخی برای ورزش ایران بود. بعد از شروع باورنکردنی بهداد در حرکت یکضرب، همه انتظار طلایی دیگر از قهرمان المپیک لندن را داشتند. بهداد که البته تمام ایران می دانستند مصدومیتی که داشته بهقدری سخت و سنگین بوده که در خوشبینانه ترین حالت هم حتی رسیدنش به المپیک بعید بود. کسی که با کتف جراحی شده، اقلا 4 ماه زودتر از موعد به المپیک رسیده بود و تیم معالجش برای رسیدنش تمام متدهای قبلی رایج در پزشکی ورزشی و بهخصوص وزنه برداری را زیر پا گذاشته بودند .
خود بهداد هم از بدو تولد دخترش ایثار کرده بود. 5 ماه مداوم در اردو مانده بود تا برای المپیک بدرخشد و طلایش را تکرار کند. البته با درد و شرایط بدنی که هنوز صد درصدی نبود.
در آن شب لعنتی اما انگار سناریویی چیده شده بود برای یک فاجعه. یک عضو کمیته فنی بر خلاف عرف رایج، به یکباره سر از هیات ژوری در آورده بود. او که نامش جلود بود. دبیر عراقی کنفدراسیون وزنه برداری آسیا. مردی که اختلافاتی دیرینه با علی مرادی، رئیس فدراسیون ایران دارد.
جلود و دوستانش در هیات ژوری در لحظه بزنگاه ضربه کاری شان را زدند. بعد از رد حرکت یکضرب بهداد که بعدا رئیس فدراسیون ایران یعنی علی مرادی و البته خود سجاد انوشیروانی، سرمربی تیم ملی اذعان کردند می توانسته خطا باشد، حرکت دوم بهداد را که حتی هر سه داور مسابقه پذیرفتند را رد کردند و بهداد را به کلی تخلیه کردند و او از مسابقات حذف شد.
بعد از این اتفاق اما بغضی ترکید. بهداد به گریه افتاد. سجاد با صدایی بلند فریاد می زد و اعضای ژوری را خطاب می کرد. ایرانی های روی سکو به سمت داوران اشیایی پرتاب می کردند و محمود عبداللهی گزارشگر پخش زنده بازی چنان احساسی شده بود که با موج حرف هایش، دقایقی بعد سایت فدراسیون جهانی با حمله کاربران ایرانی، از دسترس خارج شد.
سجاد و بهداد انتقادهای تندی از تیم داوری و اعضای ژوری کردند. بهداد، جلود را جلاد نامید و سجاد هم به همان تندی سخن گفت. علی مرادی از این گفت که بر اساس یک قانون ننوشته، نمی گذاشتند ایران سه مدال طلای بازی ها را بگیرد. این حرف را غیر از مرادی، کارشناسان دیگری هم گفتند و بحث های مختلف دیگری هم بوجود آمد.
خیلی از قهرمانان گذشته از بهداد دفاع کردند اما انتخاب وزنه هایش را اشتباه دانستند و خلاصه تا مدت ها در این باره بحث بود. رئیس کمیته المپیک از پیگیری حقوقی پرونده خبر داد و حتی وقتی مسابقه مهم کیمیا علیزاده را از ورزشگاه ندید و غایب بود، گفت جلسه مهمی با مسئولان محکمه بین المللی ورزش داشته تا پیگیر پرونده بهداد باشد.
شکایت ایران در دادگاه CAS بلافاصله رد شد و به طرف ایرانی اعلام کردند این مسابقه تمام شده و شکایت ایرانی ها برای بررسی پرونده مورد قبول نیست.
در آن زمان تاماش آیان مجارستانی با خبرنگاران ایرانی حرف زد و سعی کرد آرام شان کند. او گفت بهداد را مثل پسرش را دوست دارد. ولی در این تصمیم گیری دخالت نمی کند. هیات ژوری حق داشته چنین تصمیمی بگیرد و بهداد باید از قانون تمکین کند.
حالا با گذشت بیش از یک ماه، شرایط عوض شده است. حالا که آن فضای احساسی گذشته است، فدراسیون جهانی که توانسته آن بحران انتقادات احساسی ایرانی ها را پشت سر بگذارد و به کلی سایتش را به روی ایرانیان بسته، حالا به دنبال برخورد است.
آنها حالا خواهان عذرخواهی و پاسخگویی رسمی فدراسیون ایران برای اتفاقات رخ داده هستند. هم برای برخوردهای هواداران، هم حرف های سرمربی و هم بهداد سلیمی.
علی مرادی، رئیس فدراسیون وزنه برداری ایران با حضور در کافه خبر با تائید این خبر می گوید: «راستش به تازگی پالس هایی از فدراسیون جهانی گرفته ایم که آنها از ما خواستند برویم و توضیح بدهیم و حتی به نوعی برویم برای آن اتفاقات دلجویی کنیم. ببینید ما قطعا می رویم و استدلال های مان را می گوییم. به هر حال بهداد که نظم مسابقه را بر هم نزد. او حقش خورده شد و در اوج آن شوک، گوشه ای نشست و اشک ریخت. جمعیت هم که بیشتر برزیلی بودند و از این ناداوری به ستوه آمده بودند. ما برای پاسخگویی می رویم و قطعا استدلال و منطق برای دفاع از خودمان داریم.»
حالا باید دید فدراسیون جهانی از ابزارهای فشار علیه ایران استفاده می کند یا تیم اعزامی فدراسیون ایران می تواند برای آنچه رخ داده، استدلال مشخص بیاورد و پرونده را ببندد. اینکه بعد از اتفاقات تلخ روز مسابقه بهداد، فدراسیون ایران را بخواهند مجبور به عذرخواهی کنند، یکی از اتفاقات عجیب خواهد بود، هرچند اگر در آن شرایط بحرانی، رسانه ملی و مسئولان فدراسیون کمی هیجانات عمومی را کنترل می کردند، بخشی از این مشکلات، اتفاق نمی افتاد. اتفاقات تبعات داری که 4 سال قبل و بعد از مسابقه سعید عبدولی و گزارش هادی عامل، برای کشتی ایران هم رخ داده بود.