امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
وی ادامه داد: بنا بر آخرین آمار تا امروز، 230 هزار نفر از زائران از واحدهای ثابت درمانی وزارت بهداشت در این سه مرز، خدمات بهداشتی و درمانی دریافت کردهاند. همچنین 100 هزار نفر از زائران تاکنون به اورژانس پیشبیمارستانی مستقر در این مرزها مراجعه کردهاند.
وی گفت: در مجموع بیش از 400 آمبولانس، 4 بالگرد اورژانس هوایی، چندین دستگاه اتوبوسآمبولانس و 7 هزار نفر کادر درمانی شامل پزشک متخصص و عمومی، ماما، پرستار و تکنسینهای بهداشتی و درمانی در این سه مرز در ایام اربعین حضور دارند و خدمات لازم را به زائران در هنگام ورود و خروج ارایه میکنند.
معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: زائران علاوه بر دریافت توصیههای بهداشتی در زمینه بیماریها در هنگام خروج از کشور، در بازگشت نیز از نظر سندرومهای گوارشی و تنفسی بررسی میشوند و در صورت بروز علایم بیماری، موارد مشکوک تحت مراقبتهای بهداشتی قرار میگیرند و با پر کردن فرم مخصوص و انجام نمونهبرداریهای لازم، بررسیهای بیشتر بر روی این بیماران انجام میشود تا کمترین میزان انتقال عوامل بیماریزا را به شهرها داشته باشیم.
وی افزود: در بخش بهداشت محیط، کنترل سلامت آب آشامیدنی و مواد غذایی و بهداشت محیط از دیگر فعالیتهای بهداشتی و درمانی است که به طور گسترده در سه مرز مهران و چذابه و شلمچه درحال انجام است.
لزوم وجود راه اضطراری در چذابه برای انتقال بیماران و مجروحان
آقاجانی با اشاره به بازدید امروز از درمانگاه صحرایی مرز چذابه گفت: در حال حاضر در درمانگاه صحرایی چذابه، ارایه خدمات دندانپزشکی، اتاق عمل، تزریقات، مامایی، پرستاری و آزمایشگاه و دیگر واحدها به طور کامل فعال است.
وی ادامه داد: مشکلی که در چذابه وجود دارد، نبود راه اضطراری برای انتقال بیماران و مجروحان به مراکز درمانی است. با توجه به حجم زیاد خودروها و ترافیک سنگین و کندی حرکت در مسیر منتهی به مرز چذابه، برای انتقال بیماران از مرز نیاز است که حتما یک راه اضطراری در این منطقه وجود داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت افزود: امیدواریم برای اربعین سال آینده، برای مرز چذابه یک راه اضطراری به منظور تردد آمبولانسها و انتقال بیماران در نظر گرفته شود.
وی گفت: خدماترسانی بهداشتی و درمانی در ایام اربعین به سه مرز مهران و چذابه و شلمچه تا زمانی که زائران در تردد هستند، ادامه دارد
منبع: ایسنا خوزستان